θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Tuesday, September 03, 2019

Η Κόκκινη Συμφωνία, από τον Δρ J. Landowsky 
Red Symphony, by Dr. J. Landowsky; C.G. Rakowsky (γνωστός και ως Chaim Rakeover) translated by George Knupffer - Peter Myers, December 31, 2003; update April 23, 2011.

Αυτό το βιβλίο, (Red Symphony, by Dr. J. Landowsky), αποσπάσματα του οποίου αναρτώνται παρακάτω θα πρέπει να είναι μία ουσιώδης ανάγνωση για όσους θέλουν να μάθουν τι συμβαίνει και γιατί συμβαίνει, σε όλο τον κόσμο, αλλά και ότι μπορεί να γίνει για να σταματήσουν οι κατακτήσεις της επανάστασης: Η δύναμη της νομισματικής πολιτικής πρέπει να επιστραφεί στα κράτη παντού. Εάν αυτό δεν γίνει εγκαίρως, ο κομμουνισμός θα κερδίσει.
George Knupffer.

Δρ. Λαντόφσκυ. Ο γιατρός του Στάλιν που τρελάθηκε συμμετέχοντας σε ανακρίσεις & βασανιστήρια.
 

Ο Δρ. Λαντόφσκυ-Landowsky ήταν Ρωσοποιημένος Πολωνός που έζησε στη Ρωσία. Ο πατέρας του, συνταγματάρχης του ρωσικού αυτοκρατορικού στρατού, εκτελέστηκε από τους Μπολσεβίκους κατά την επανάσταση του 1917. Η ιστορία της ζωής του Δρ Λαντόφσκυ είναι εκπληκτική. Τελείωσε την Ιατρική Σχολή στη Ρωσία πριν την Μπολσεβίκικη επανάσταση και στη συνέχεια συνέχισε δύο χρόνια στη Σορβόννη του Παρισιού και μιλούσε άπταιστα Γαλλικά. Ενδιαφερόταν για τις επιδράσεις των ναρκωτικών στον ανθρώπινο οργανισμό, για να βοηθάει τους χειρουργούς στο έργο τους. Όντας ταλαντούχος γιατρός, πραγματοποίησε πειράματα σε αυτόν τον τομέα και είχε επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα.
Ωστόσο, μετά την επανάσταση όλοι οι δρόμοι ήταν κλειστοί για αυτόν. Έζησε με την οικογένειά του σε μεγάλη φτώχεια, ζώντας με τυχαίες θέσεις εργασίας. Δεν μπόρεσε να δημοσιεύσει εργασίες στο όνομά του, επέτρεψε σε έναν πιο τυχερό συνάδελφο του να τα δημοσιεύει με το δικό του όνομα.
Ο Πανεπόπτης οφθαλμός της NKVD (μυστική αστυνομία) έδειξε ενδιαφέρον για το έργο του και ανακάλυψε εύκολα τον πραγματικό συγγραφέα. Η ειδικότητά του ήταν πολύτιμη για τους Μπολσεβίκους. Μια μέρα το 1936 ακούστηκε ένα χτύπημα στην πόρτα του γιατρού. Του ζητήθηκε να ακολουθήσει και δεν του επετράπη ξανά να επιστρέψει στην οικογένειά του. Τοποθετήθηκε στο κτίριο του χημικού εργαστηρίου της NKVD κοντά στη Μόσχα. Ζούσε εκεί και αναγκάστηκε να εκτελέσει διάφορες δουλειές που του έδωσαν τα αφεντικά του, ήταν μάρτυρας στις ανακρίσεις, στα βασανιστήρια και των πιο τρομερά γεγονότα και εγκλήματα. Δύο φορές βρέθηκε στο εξωτερικό, αλλά πάντα υπό έλεγχο, σαν να ήταν φυλακισμένος. Ήξερε και υπέφερε πολύ, ειδικά επειδή ήταν ένας αξιοπρεπής και θρησκευόμενος άνθρωπος. Είχε το θάρρος να κρατήσει σημειώσεις για το τι είδε και άκουσε και κράτησε, όποτε ήταν δυνατόν, τέτοια έγγραφα και γράμματα που πέρασαν από τα χέρια του, κρύβοντας τα όλα αυτά στα κενά πόδια του τραπεζιού του στο χημικό εργαστήριο. Έτσι έζησε μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το πώς πήγε στην Πετρούπολη και πώς δολοφονήθηκε δεν είναι γνωστό.


Το "πεντάκτινο αστέρι" όπως το σοβιετικό, που λάμπει πάνω από όλη την Ευρώπη.

R. - Συνεχίζω σαν να μην έχω ακούσει τίποτα. Εφόσον είστε σχολαστικός σε σχέση με το Κεφάλαιο και θέλω να ξυπνήσω τα επαγωγικά σας ταλέντα, θα σας υπενθυμίσω κάποια πολύ περίεργα πράγματα. Παρατηρήστε με ποια διείσδυση ο Μαρξ έρχεται σε συμπεράσματα δεδομένης της τότε ύπαρξης της πρώιμης βρετανικής βιομηχανίας, σχετικά με τις συνέπειές της, δηλαδή τη σύγχρονη κολοσσιαία βιομηχανία: πώς το αναλύει και το επικρίνει. Τι απογοητευτική εικόνα δίνει στον βιομήχανο. Στη φαντασία σας και εκείνη των μαζών εμφανίζεται η φοβερή εικόνα του καπιταλισμού στην ανθρώπινη υλοποίησή του: ένας βιομήχανος με χοντρή κοιλιά με ένα πούρο στο στόμα του, όπως περιγράφεται από τον Μαρξ, με αυτοπεποίθηση και θυμό που ρίχνει τη σύζυγο και την κόρη του εργαζόμενου στο δρόμο. Δεν είναι έτσι; Την ίδια στιγμή θυμηθείτε τη μετριοπάθεια του Μαρξ και της αστικής ορθοδοξίας του όταν μελετάτε το ζήτημα των χρημάτων. Στο πρόβλημα των χρημάτων δεν εμφανίζονται μαζί του οι διάσημες αντιφάσεις του. Τα οικονομικά δεν υπάρχουν γι 'αυτόν ως κάτι που έχει σημασία από μόνο του. Το εμπόριο και η κυκλοφορία των χρημάτων είναι τα αποτελέσματα του καταραμένου συστήματος της καπιταλιστικής παραγωγής, που τα υποτάσσει και τα καθορίζει πλήρως. Στο ζήτημα των χρημάτων ο Μαρξ είναι αντιδραστικός. Προς τεράστια έκπληξή σας, ήταν ένας αντιδραστικός. Να θυμάστε το "πεντάκτινο αστέρι" όπως το σοβιετικό, το οποίο λάμπει σε όλη την Ευρώπη, το αστέρι που αποτελείται από τους πέντε αδελφούς Rothschild με τις τράπεζες τους, οι οποίοι κατέχουν κολοσσιαίες συσσωρεύσεις πλούτου, τον μεγαλύτερο ποτέ γνωστό πλούτο... Και έτσι γεγονός αυτό, ήταν τόσο κολοσσιαίο που παραπλάνησε τη φαντασία του λαού εκείνης της εποχής, περνά απαρατήρητο από τον Μαρξ. Κάτι περίεργο ... Δεν είναι έτσι; Είναι πιθανόν από αυτή την παράξενη τύφλωση του Μαρξ να προκύψει ένα φαινόμενο κοινό για όλες τις μελλοντικές κοινωνικές επαναστάσεις. Είναι αυτό: μπορούμε όλοι να επιβεβαιώσουμε ότι όταν οι μάζες κατακτήσουν μια πόλη ή μια χώρα, τότε πάντοτε φαίνεται να κτυπά ένα είδος προληπτικού φόβου για τις τράπεζες και τους τραπεζίτες.
 
Κάποιος είχε σκοτώσει τους βασιλιάδες, τους στρατηγούς, τους επισκόπους, τους αστυνομικούς, τους ιερείς και άλλους εκπροσώπους των μισητών προνομιούχων τάξεων. Ένας κλέβει και καίει παλάτια, εκκλησίες και ακόμη και κέντρα επιστήμης, αλλά αν και οι επαναστάσεις ήταν οικονομικο-κοινωνικές, η ζωή των τραπεζιτών έγινε σεβαστή και ως εκ τούτου τα υπέροχα κτίρια των τραπεζών παρέμειναν ανέγγιχτα ... Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, πριν τη σύλληψή μου, αυτό συνεχίζεται ακόμα και τώρα ...
Γ. - Πού;
R. - Στην Ισπανία ... Δεν το ξέρεις; Όπως με ρωτάς, λοιπόν, πες μου τώρα: Δεν τα βρίσκεις όλα αυτά πολύ περίεργα; Σκεφτείτε, η αστυνομία ... Δεν ξέρω, έχετε δώσει προσοχή στην παράξενη ομοιότητα που υπάρχει μεταξύ της οικονομικής διεθνούς και της προλεταριακής Διεθνούς. Θα έλεγα ότι η μία είναι η άλλη πλευρά του άλλου, και η πίσω πλευρά είναι η προλεταριακή ως πιο σύγχρονη από την οικονομική.

Μία μικρή ομάδα άρπαξε την βασιλική δύναμη.

 Μία μικρή ομάδα μυστηριωδών, προσεκτικών και ασήμαντων ανθρώπων έχει πάρει την κατοχή της πραγματικής βασιλικής δύναμης.
Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η οικονομική διεθνής έχει σταδιακά, μέχρι την εποχή μας, γίνει ο κύριος των χρημάτων, αυτού του {p. 21} μαγικού φυλακτού, το οποίο έχει γίνει για τους ανθρώπους αυτό που ο Θεός και το έθνος ήταν παλαιότερα. Είναι κάτι που ξεπερνά σε επιστημονικό ενδιαφέρον την τέχνη της επαναστατικής στρατηγικής, καθώς είναι το ίδιο η τέχνη της επαναστατικής στρατηγικής και η επανάσταση. Θα σας το εξηγήσω. Οι ιστοριογράφοι και οι μάζες, τυφλωμένες από τις κραυγές και την ορμή της γαλλικής επανάστασης, οι άνθρωποι μεθυσμένοι από το γεγονός ότι κατάφεραν να πάρουν όλη την εξουσία από τον βασιλιά και τις προνομιούχες τάξεις, δεν διαπίστωσαν πως μια μικρή μυστηριώδης ομάδα, αποτελούμενη από προσεκτικούς και ασήμαντους ανθρώπους είχαν αποκτήσει την πραγματική Βασιλική εξουσία, τη μαγική δύναμη, σχεδόν θεϊκή, την οποία απέκτησαν σχεδόν χωρίς να το γνωρίζουν. Οι μάζες δεν διαπίστωσαν ότι η εξουσία είχε καταληφθεί από άλλους και ότι σύντομα τους είχαν υποβάλει σε δουλεία πιο σκληρή από αυτήν του βασιλιά, δεδομένου ότι ο τελευταίος, ενόψει των θρησκευτικών και ηθικών προκαταλήψεών του, δεν ήταν σε θέση να εκμεταλλευτεί μία τέτοια εξουσία. Έτσι η υπέρτατη βασιλική εξουσία καταλήφθηκε από άτομα, των οποίων οι ηθικές, πνευματικές και κοσμοπολιτικές ιδιότητες τους επέτρεψαν να τη χρησιμοποιήσουν. Είναι σαφές ότι αυτοί ήταν άνθρωποι που δεν ήταν ποτέ Χριστιανοί, αλλά κοσμοπολίτες.


Red Symphony, by Dr. J. Landowsky;
translated by George Knupffer - Peter Myers,
December 31, 2003; update April 23, 2011.


Τα όνειρα για απόλυτη εξουσία πολύ πιο φυσικά για τους ανθρώπους του χρήματος.
Η μηχανή της συνολικής δύναμης είναι το κομμουνιστικό κράτος.

R. - Η δύναμη, αν στην πραγματικότητα είναι απόλυτη, μπορεί να είναι μόνο μία. Η ιδέα του απόλυτου αποκλείει την πολλαπλότητα. Για το λόγο αυτό, η δύναμη που επιδιώκει η Κομιντέρν και η «Κομιντέρν», που είναι πράγματα της ίδιας τάξης, είναι απόλυτα, πρέπει επίσης να είναι μοναδικά και ταυτόσημα στην πολιτική: η απόλυτη εξουσία έχει σκοπό από μόνη της, αλλιώς δεν είναι απόλυτη. Και μέχρι σήμερα δεν έχει ακόμη εφευρεθεί μια άλλη μηχανή απόλυτης εξουσίας εκτός από το Κομμουνιστικό Κράτος. Η καπιταλιστική αστική δύναμη, ακόμη και στην υψηλότερη βαθμίδα της σκάλας, τη δύναμη του Καίσαρα, είναι περιορισμένη, καθώς αν θεωρητικά ήταν η προσωποποίηση της θεότητας στους Φαραώ και τους Καίσαρες στην αρχαιότητα, τότε, χάρη στην οικονομικό χαρακτήρα της ζωής σε εκείνα τα πρωτόγονα κράτη και λόγω της τεχνικής υπανάπτυξης τους κρατικού μηχανισμού, υπήρχε πάντα χώρος για ατομική ελευθερία. Καταλαβαίνετε ότι εκείνοι που ήδη εν μέρει κυβερνούν πάνω στα έθνη και στις κοσμικές κυβερνήσεις έχουν τις προσδοκίες για απόλυτη κυριαρχία; Καταλάβετε ότι αυτό είναι το μόνο πράγμα που δεν έχουν καταφέρει ακόμα.
G. - Αυτό είναι ενδιαφέρον: τουλάχιστον ως παράδειγμα παραφροσύνης.
Σίγουρα, η παραφροσύνη σε μικρότερο βαθμό από ό, τι στην περίπτωση του Λένιν, ο οποίος ονειρευόταν την εξουσία σε όλο τον κόσμο στη σοφίτα του στην Ελβετία ή την παραφροσύνη του Στάλιν, που ονειρεύονταν το ίδιο πράγμα κατά την εξορία του σε μια σιβηρική καλύβα. Νομίζω ότι τα όνειρα για τέτοιες φιλοδοξίες είναι πολύ πιο φυσικά για τους ανθρώπους του χρήματος, που ζουν στους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης.

Red Symphony, by Dr. J. Landowsky; translated by George Knupffer - Peter Myers, December 31, 2003; update April 23, 2011.


Δίνουν πολιτικές ή οικονομικές θέσεις μόνο σε μεσάζοντες.

G. - Αλλά είπατε ότι είναι οι τραπεζίτες;

R. - Όχι εγώ. Θυμηθείτε ότι πάντα μίλησα για την οικονομική Διεθνή και όταν ανέφερα ανθρώπους, είπα «Αυτοί» και τίποτα περισσότερο. Αν θέλετε να σας ενημερώσω ανοιχτά, θα δώσω μόνο γεγονότα, αλλά όχι ονόματα, αφού δεν τα γνωρίζω. Νομίζω ότι δεν θα κάνω λάθος αν σας πω ότι κάποιος από "Αυτούς" , δεν είναι άτομο που κατέχει πολιτική θέση ή θέση στην Παγκόσμια Τράπεζα. Όπως κατάλαβα μετά τη δολοφονία του Ράτενάου - Rathenau στο Rapallo, δίνουν πολιτικές ή οικονομικές θέσεις μόνο σε μεσάζοντες. Προφανώς σε άτομα που είναι αξιόπιστα και πιστά, τα οποία μπορούν να εγγυηθούν με χίλιους τρόπους: έτσι μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί - είναι μόνο άνδρες από άχυρο ... παρόλο που
{σελ. 25} καταλαμβάνουν πολύ ψηλές θέσεις και εμφανίζονται να είναι οι συγγραφείς των σχεδίων που εκτελούνται.
 
Red Symphony, by Dr. J. Landowsky;
translated by George Knupffer
- Peter Myers, December 31, 2003; update April 23, 2011.


Η Συνθήκη Ειρήνης των Βερσαλλιών και η Κοινωνία των Εθνών χρησιμοποιούνται ως επαναστατική προϋπόθεση.

R. - Οι αποζημιώσεις και οι οικονομικοί περιορισμοί της Συνθήκης Ειρήνης των Βερσαλλιών δεν καθορίζονταν από τα πλεονεκτήματα των μεμονωμένων εθνών. Ο αριθμητικός παραλογισμός τους ήταν τόσο προφανής που ακόμα και οι πιο σημαντικοί οικονομολόγοι των νικηφόρων χωρών το απέδειξαν αμέσως. Μόνο η Γαλλία απαίτησε ως αποζημίωση πολύ περισσότερο από το κόστος όλων των εθνικών της περιουσιακών στοιχείων, περισσότερα από τα οποία θα έπρεπε να πληρώσουν αν ολόκληρη η Γαλλία είχε μετατραπεί σε Σαχάρα. Ακόμη χειρότερη ήταν η απόφαση να επιβληθούν στη Γερμανία υποχρεώσεις πληρωμής πολλές φορές υψηλότερες από αυτές που θα μπορούσαν να πληρώσουν, έστω και αν είχαν πωλήσει την χώρα πλήρως και είχαν παραχωρήσει το σύνολο της εθνικής τους παραγωγής. Τελικά το πραγματικό αποτέλεσμα ήταν ότι στην πράξη η Γερμανία αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει ένα φανταστικό ντάμπινγκ, ώστε να μπορεί να πληρώσει κάτι από τις αποζημιώσεις. Και από τι συνίστατο το ντάμπινγκ; Έλλειψη καταναλωτικών αγαθών, πείνα στη Γερμανία και αντιστοίχως ανεργία στις χώρες εισαγωγής. Και επειδή δεν μπορούσαν να εισάγουν, υπήρχε επίσης ανεργία στη Γερμανία. Πείνα και ανεργία και από τις δύο πλευρές. Όλα αυτά ήταν τα πρώτα αποτελέσματα της Συνθήκης Ειρήνης των Βερσαλλιών ... Ήταν αυτή η συνθήκη επαναστατική ή όχι; Ακόμα περισσότερα έγιναν: ο ένας πραγματοποίησε ισότιμο έλεγχο στο διεθνές επίπεδο. Ξέρετε τι αντιπροσωπεύει αυτή η επιχείρηση στο επαναστατικό επίπεδο; Αυτό σημαίνει να επιβάλλετε  έναν αναρχικό παραλογισμό που αναγκάζει κάθε εθνική οικονομία να παράγει σε ικανοποιητικό όγκο όλα όσα χρειάζεται, υποθέτοντας ότι για να επιτευχθεί αυτό δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη το κλίμα, ο φυσικός πλούτος και η τεχνική εκπαίδευση των διευθυντών και των εργαζομένων. Τα μέσα για την αποζημίωση για τις ανισότητες του εδάφους, το κλίμα, τη διαθεσιμότητα των ορυκτών, το πετρέλαιο κ.λπ. κλπ. σε διάφορες εθνικές οικονομίες ήταν πάντοτε το γεγονός ότι οι φτωχές χώρες έπρεπε να δουλέψουν περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να αξιοποιήσουν πιο βαθιά τις ικανότητες του εργατικού δυναμικού, προκειμένου να μειωθεί η διαφορά που προκύπτει από τη φτώχεια του εδάφους. Σε αυτό προστίθενται διάφορες άλλες ανισότητες που έπρεπε να αντισταθμιστούν με παρόμοια μέτρα, ας πάρουμε το παράδειγμα του βιομηχανικού εξοπλισμού. Δεν θα επεκτείνω περαιτέρω το πρόβλημα, αλλά ο έλεγχος της εργάσιμης ημέρας που διεξήχθη από την Κοινωνία των Εθνών με βάση μια αφηρημένη αρχή της ισότητας της εργάσιμης ημέρας ήταν μια πραγματικότητα στο πλαίσιο ενός αμετάβλητου διεθνούς καπιταλιστικού συστήματος, την παραγωγή και την ανταλλαγή και την εδραιωμένη οικονομική ανισότητα, δεδομένου ότι εδώ έπρεπε να ασχοληθούμε με μια αδιαφορία για το στόχο της εργασίας, που είναι μια επαρκής παραγωγή. Το άμεσο αποτέλεσμα ήταν μια ανεπάρκεια παραγωγής, η οποία αντισταθμίστηκε από εισαγωγές από χώρες με επαρκή φυσική οικονομία και βιομηχανική αυτάρκεια: στο μέτρο που η Ευρώπη είχε χρυσό, η εισαγωγή πληρώθηκε σε χρυσό. Στη συνέχεια ήρθε η φαινομενική άνθηση στην Αμερική, η οποία ανταλλάσσει την τεράστια παραγωγή της για χρυσά και χρυσά πιστοποιητικά, από τα οποία υπήρχε αφθονία. Στο μοντέλο οποιασδήποτε αναρχίας παραγωγής εμφανίστηκε εκείνη την περίοδο μια ανήκουστη οικονομική αναρχία. «Εκείνοι» το εκμεταλλεύτηκαν με το πρόσχημα να τους βοηθήσουν με τη βοήθεια μιας άλλης και ακόμα μεγαλύτερης αναρχίας: ο πληθωρισμός του επίσημου χρήματος (μετρητά) και ο εκατονταπλάσιος πληθωρισμός του δικού τους χρήματος, το πιστωτικό χρήμα, δηλαδή το ψεύτικο χρήμα . Θυμηθείτε πόσο συστηματικά υπήρξε υποτίμηση σε πολλές χώρες.
Η καταστροφή της αξίας του χρήματος στη Γερμανία, η αμερικανική κρίση και οι φαινο-ψυχικές συνέπειες..., 
{Π. 35] ρεκόρ ανεργίας. Περισσότερα από τριάντα εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ μόνο. Λοιπόν, η Συνθήκη Ειρήνης των Βερσαλλιών και η Κοινωνία των Εθνών δεν λειτουργούσαν ως επαναστατική προϋπόθεση;

Red Symphony, by Dr. J. Landowsky; translated by George Knupffer - Peter Myers, December 31, 2003; update April 23, 2011.


Όντας αναλφάβητος σε όλες τις οικονομικές θεωρίες ανέλαβε τον άθικτο μηχανισμό πλαστογράφησης και τον έθεσε να λειτουργήσει προς όφελος του κράτους.

R. - Ένα είναι αυτό που είχα ήδη αναφέρει. Ο Χίτλερ, αυτός ο αμόρφωτος και με στοιχειώδη μόρφωση άνθρωπος, έχει αποκαταστήσει χάρη στη φυσική του διαίσθηση και ακόμη και στην τεχνική άποψη του Σαχτ-Schacht, ενός οικονομικού συστήματος πολύ επικίνδυνου. Όντας αναλφάβητος σε όλες τις οικονομικές θεωρίες και καθοδηγούμενος μόνο από την αναγκαιότητα, αφαίρεσε, όπως είχαμε κάνει στην ΕΣΣΔ, το ιδιωτικό και διεθνές κεφάλαιο. Αυτό σημαίνει ότι ανέλαβε για τον εαυτό του το προνόμιο της παραγωγής χρημάτων, όχι μόνο των φυσικών χρημάτων, αλλά και των οικονομικών. Ανέλαβε την άθικτη μηχανή πλαστογράφησης και την έθεσε σε λειτουργία προς όφελος του κράτους. Μας ξεπέρασε, καθώς εμείς, έχοντας την καταργήσει στη Ρωσία, την αντικατέστησε απλώς από αυτή τον ακατέργαστο μηχανισμό που ονομάζεται κρατικός καπιταλισμός. Αυτός ήταν ένας πολύ ακριβός θρίαμβος εν όψει των αναγκών της προ-επαναστατικής δημαγωγίας ... Εδώ σας δίνω δύο πραγματικά γεγονότα για σύγκριση. Θα πω ακόμη ότι ο Χίτλερ ήταν τυχερός. Δεν είχε σχεδόν καθόλου χρυσό και γι' αυτό δεν μπήκε στον πειρασμό να δημιουργήσει ένα αποθεματικό χρυσού. Εφόσον είχε μόνο πλήρη νομισματική εγγύηση για τον τεχνικό εξοπλισμό και την κολοσσιαία δυναμικότητα των Γερμανών, το «παλαιό αποθεματικό» του ήταν τεχνική η ικανότητα τους και η εργασία ... κάτι τόσο εντελώς αντεπαναστατικό που, όπως ήδη βλέπεις, έχει τα μέσα της μαγείας ριζικά εξάλειψε την ανεργία μεταξύ περισσότερων από επτά εκατομμυρίων τεχνικών και εργαζομένων.

Ζ. - Χάρη στον αυξημένο επανεξοπλισμό.

R. - Τι σας δίνει ο επανεξοπλισμός; Αν ο Χίτλερ φτάσει σε αυτό παρά όλους τους αστικούς οικονομολόγους που τον περιβάλλουν, τότε ήταν ικανός, χωρίς τον κίνδυνο του πολέμου, να εφαρμόσει το σύστημά του και στην ειρηνική παραγωγή ... Είστε σε θέση να φανταστείτε τι θα είχε προκύψει από αυτό εάν είχε μολύνει αρκετές άλλες χώρες και δημιουργούσε μια περίοδο αυτάρκειας ... Για παράδειγμα, η Κοινοπολιτεία. Εάν μπορείτε, τότε φανταστείτε τις αντεπαναστατικές λειτουργίες του ... Ο κίνδυνος δεν είναι ακόμα αναπόφευκτος, καθώς είχαμε τύχη από το ότι ο Χίτλερ αποκατέστησε το σύστημά του όχι σύμφωνα με κάποια προηγούμενη θεωρία αλλά εμπειρικά και δεν έκανε καμία επιστημονική διατύπωση. * {Σημείωση} Αυτό σημαίνει ότι, στο βαθμό που δεν σκέφτηκε υπό το πρίσμα μιας διαδικασίας έκφρασης που βασίζεται στην ευφυΐα, δεν έχει επιστημονικούς όρους ή διατυπωμένο δόγμα. Αλλά υπάρχει ένας κρυμμένος κίνδυνος, καθώς σε κάθε στιγμή μπορεί να εμφανιστεί, ως συνέπεια της αφαίρεσης, μια συνταγή. Αυτό είναι πολύ σοβαρό. Πολύ περισσότερο σοβαρό, από όλους τους εξωτερικούς και σκληρούς παράγοντες του εθνικοσοσιαλισμού. Δεν το επιτιθέμεθα στην προπαγάνδα μας, καθώς θα μπορούσαμε να το προκαλέσουμε να συμβεί, μέσα από τη θεωρητική πολεμική, να διαμορφώσουμε και να συστηματοποιήσουμε αυτή την τόσο αποφασιστική οικονομική διδασκαλία. Υπάρχει μόνο μία λύση - πόλεμος.

{ Σημείωση } * Ο Ρακόφσκι κάνει λάθος, όπως αναφέρεται στο "Mein Kampf", ο Χίτλερ είχε διαβάσει τα έργα του Gottfried Feder - Μεταφραστής.

** Το πρόβλημα της επιστημονικής διατύπωσης αυτής της ερώτησης και η προώθηση ενός αντίστοιχου προγράμματος έχει εμπλακεί στην ενεργό συμμετοχή των εκδοτών αυτού του βιβλίου και των συνεργατών τους για μερικά χρόνια. Τα συμπεράσματά τους έχουν δημοσιευθεί. Στο βιβλίο του μεταφραστή "Ο αγώνας για την παγκόσμια δύναμη", δεύτερη έκδοση 1963, σελ. 79 η πλήρης λύση του νομισματικού προβλήματος καθορίζεται, και στην σελ. 237. Υπάρχει ένα πλήρες οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό πρόγραμμα. Αυτά τα συμπεράσματα μπορούν να ληφθούν στην πράξη. {Τέλος Σημείωσης}
 
Red Symphony, by Dr. J. Landowsky; translated by George Knupffer - Peter Myers, December 31, 2003; update April 23, 2011.


Ο κομμουνισμός οφείλει πολλά στον Κερένσκυ.

R. - Δεν μπορείτε να καταλάβετε ... ειδικά εσείς; Με εκπλήσσει. Εάν ήσασταν κατάσκοπος και κρύβατε την ταυτότητά σας και έπρεπε να καταλάβετε τη θέση του διοικητή του φρουρίου του εχθρού, τότε δεν θα ανοίγατε τις πύλες στις επιτιθέμενες δυνάμεις στην υπηρεσία των οποίων είστε πραγματικά; Δεν θα είχατε γίνει φυλακισμένος που θα είχε βιώσει την ήττα; Δεν θα υπήρχε κίνδυνος να πεθάνετε κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο φρούριο αν ένας από τους επιτιθέμενους, χωρίς να γνωρίζει ότι η στολή σας είναι μόνο μια μάσκα, θα σε θεωρούσε εχθρό; Πιστέψτε με: παρά τα αγάλματα και το μαυσωλείο - ο κομμουνισμός είναι χρεωμένος στον Κερένσκυ πολύ περισσότερο από τον Λένιν.

 Red Symphony, by Dr. J. Landowsky; translated by George Knupffer - Peter Myers, December 31, 2003; update April 23, 2011.

«Εκείνοι» χρηματοδότησαν
την επανάσταση του Οκτωβρίου του 1917.

R. - Ναι για μένα αυτό είναι απολύτως σαφές. Καταλάβετε ότι προσωπικά έλαβα μέρος σε όλα αυτά. Θα σας πω ακόμα περισσότερο: Ξέρετε ποιος χρηματοδότησε την επανάσταση του Οκτωβρίου; «Εκείνοι» την χρηματοδότησαν ιδίως μέσω των ίδιων τραπεζιτών που είχαν χρηματοδοτήσει την Ιαπωνία το 1905, δηλαδή τον Jacob Schiff και τους αδελφούς Warburg. Αυτό σημαίνει ότι μέσω του μεγάλου τραπεζικού αστερισμού, μέσω μιας από τις πέντε τράπεζες που είναι μέλη της Federal Reserve, μέσω της τράπεζας Kuhn, Loeb & Co., συμμετείχαν και άλλοι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι τραπεζίτες, όπως οι Guggenheim, οι Hanauer, οι Breitung, οι Aschberg, η  "Nya Banken" της Στοκχόλμης. Ήμουν εκεί στη Στοκχόλμη "τυχαία" και συμμετείχα στη διαβίβαση των κεφαλαίων. Μέχρι να φτάσει ο Τρότσκι ήμουν ο μόνος που ήταν μεσάζων από την επαναστατική πλευρά. Αλλά, επιτέλους, ήρθε ο Τρότσκι. Πρέπει να υπογραμμίσω ότι οι Σύμμαχοι τον είχαν εκδιώξει από τη Γαλλία ως ηττοπαθή. Και οι ίδιοι Σύμμαχοι τον απελευθέρωσαν έτσι ώστε να μπορεί να είναι ένας ηττοπαθής στη συμμαχική Ρωσία ... "Μια άλλη ευκαιρία." Ποιος το κανόνισε; Οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν αποφασίσει ο Λένιν να περάσει μέσω της Γερμανίας. Ναι, μπορούσαν να βγάλουν τον αντεπαναστατικό Τρότσκι από ένα καναδικό στρατόπεδο στην Αγγλία και να τον στείλουν στη Ρωσία, δίνοντάς του την ευκαιρία να περάσει ελεύθερα μέσα από όλους τους ελέγχους των συμμάχων. Άλλοι από  " Εκείνους" - ένας κάποιος Ράτενάου - Rathenau – βοήθησε να ολοκληρωθεί το ταξίδι του Λένιν μέσω της εχθρικής Γερμανίας. Εάν ξεκινήσετε τη μελέτη της ιστορίας της επανάστασης και του εμφυλίου πολέμου χωρίς προκαταλήψεις, και   χρησιμοποιήσετε όλες τις {p. 29} τις ικανότητες διερεύνησης που γνωρίζετε να εφαρμόζετε σε πράγματα πολύ λιγότερο σημαντικά και λιγότερο προφανή, τότε όταν μελετάτε τις πληροφορίες στο σύνολό τους και μελετάτε ξεχωριστές λεπτομέρειες μέχρι και ανεκδοτολογικά γεγονότα, θα συναντήσετε μια ολόκληρη σειρά «καταπληκτικών ευκαιριών" .

Ρ .-- Επιτρέψτε μου να ολοκληρώσω αυτή τη μικρή ιστορία και τότε θα καταλήξουμε και οι δύο στα συμπεράσματα. Από την εποχή της άφιξής του στην Πετρούπολη, ο Τρότσκι δέχθηκε ανοιχτά τον Λένιν. Όπως γνωρίζετε αρκετά καλά, κατά τη διάρκεια του διαστήματος μεταξύ των δύο επαναστάσεων υπήρξαν βαθιές διαφορές μεταξύ τους. Όλα ξεχάστηκαν και ο Τρότσκι αναδεικνύεται ως κύριος της υπόθεσης στο ζήτημα του θριάμβου της επανάστασης, είτε το θέλει είτε όχι ο Στάλιν. Γιατί; Αυτό το μυστικό είναι γνωστό στη σύζυγο του Λένιν – την Κρούπσκαγια - Krupskaya. Ξέρει ποιος είναι Τρότσκι στην πραγματικότητα και είναι αυτή που έπεισε τον Λένιν να δεχθεί τον Τρότσκι. Εάν δεν τον είχε δεχτεί, τότε ο Λένιν θα παρέμενε μπλοκαρισμένος στην Ελβετία. Αυτός ήταν μόνο γι' αυτόν ένας σοβαρός λόγος και επιπλέον γνώριζε ότι ο Τρότσκι παρείχε χρήματα και βοήθησε να πάρει μια κολοσσιαία διεθνή βοήθεια, μια απόδειξη γι' αυτό ήταν το σφραγισμένο τρένο. Επιπλέον, ήταν το αποτέλεσμα του έργου του Τρότσκι και όχι της σιδηράς αποφασιστικότητας του Λένιν που έγινε η ενοποίηση γύρω από το ασήμαντο κόμμα των μπολσεβίκων ολόκληρου του αριστερού επαναστατικού στρατοπέδου, των κοινωνικών επαναστατών και των αναρχικών. Ήταν το πραγματικό κόμμα του «μη κόμματος» Τρότσκι. Ήταν το αρχαίο «Bund» του εβραϊκού προλεταριάτου, από το οποίο προέκυψαν όλοι οι επαναστατικοί κλάδοι της Μόσχας και το οποίο έδωσε το 90% των ηγετών του. Όχι το επίσημο και γνωστό Bund, αλλά το μυστικό Bund που είχε διεισδύσει σε όλα τα σοσιαλιστικά κόμματα, οι ηγέτες των οποίων ήταν σχεδόν όλοι υπό τον έλεγχό του. Και Κερένσκυ επίσης.

Red Symphony, by Dr. J. Landowsky; translated by George Knupffer - Peter Myers, December 31, 2003; update April 23, 2011.

Ποιοι είναι «Αυτοί»;

G. - Αλλά ας δούμε. Ας υποθέσουμε ότι το σχέδιό σας είναι αποδεκτό ... Αλλά πρέπει να έχουμε κάτι απτό, προσωπικό, για να μπορέσουμε να διεξαγάγουμε διαπραγματεύσεις.
R. - Για παράδειγμα;
G. - Κάποιο άτομο με πληρεξούσιο και εκπροσώπηση.
R. - Γιατί όμως; Ακριβώς για την ευχαρίστηση να τον γνωρίσεις; Για την ευχαρίστηση μιας ομιλίας; Λάβετε υπόψη ότι ο υποτιθέμενος, σε περίπτωση εμφάνισής του, δεν θα σας παρουσιάσει διαπιστευτήρια με σφραγίδες και εθνόσημα και δεν θα φορά διπλωματική στολή, τουλάχιστον έναν άνθρωπο από "Αυτούς". Εάν ήθελε να πει κάτι ή να υποσχεθεί, τότε δεν θα έχει νόμική εξουσία ή νόημα ως σύμφωνο ... Καταλάβετε πως "Αυτοί" δεν είναι κράτος. "Αυτοί" είναι εκείνοι που ήταν η Διεθνής πριν από το 1917, αυτό δεν είναι ακόμα τίποτα και ταυτόχρονα είναι όλα. Φανταστείτε εάν είναι πιθανό η ΕΣΣΔ να κάνει διαπραγματεύσεις με τη μασονία, με μια οργάνωση κατασκοπείας, με τους Μακεδόνες (Εννοεί τους Βουλγάρους) Κομιτατζήδες ή τους Κροάτες Ουστάσι. Θα εγράφετο κάποια νομική συμφωνία; ... Τέτοιες συμφωνίες όπως το σύμφωνο του Λένιν με το Γερμανικό Γενικό Επιτελείο, ή όπως το σύμφωνο του Τρότσκυ με "Αυτούς" - πραγματοποιούνται χωρίς γραπτά έγγραφα και χωρίς υπογραφές. Η μόνη εγγύηση για την εκτέλεσή τους έχει τις ρίζες της στο γεγονός ότι η υλοποίηση αυτού που έχει συμφωνηθεί είναι κερδοφόρα για τα συμβαλλόμενα μέρη στο σύμφωνο, αυτή η εγγύηση είναι η μοναδική πραγματικότητα του συμφώνου, όσο μεγάλη και εάν είναι η σημασία του.

Red Symphony, by Dr. J. Landowsky; translated by George Knupffer - Peter Myers, December 31, 2003; update April 23, 2011.
Κόκκινη Συμφωνία, από τον Δρ J. Landowsky. μεταφρασμένο από τον George Knupffer - Peter Myers, 31 Δεκεμβρίου 2003. ενημέρωση 23 Απριλίου 2011.

 
Η απάντηση θα δοθεί από γεγονότα.
Αυτή είναι η αμετάβλητη τακτική που προτιμούν.


R. - Θα σας ικανοποιήσω, αν και είμαι σίγουρος για το άχρηστο του πράγματος. Σας έχω πει ήδη ότι δεν ξέρω ποιος αποτελεί μέρος " Αυτών ", αλλά έχετε διαβεβαιώσεις από κάποιον που πρέπει να τους έχει γνωρίσει.
G. - Από ποιον;
R. - Από τον Τρότσκι. Από τον Τρότσκι γνωρίζω μόνο ότι ένας από αυτούς ήταν ο Ουώλτερ Ράθενάου - Walter Rathenau, ο οποίος ήταν γνωστός από το Rapallo και βλέπετε το τελευταίο από " Αυτούς " που κατείχε πολιτική και κοινωνική θέση, αφού αυτός έσπασε τον οικονομικό αποκλεισμό της ΕΣΣΔ. Παρά το γεγονός ότι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εκατομμυριούχους, φυσικά, όπως και ο Λάιονελ Ρότσιλντ - Lionel Rothschild, μπορώ με σιγουριά να αναφερθώ μόνο σε αυτά τα ονόματα, φυσικά μπορώ να αναφέρω ακόμα περισσότερους ανθρώπους, το έργο και την προσωπικότητα των οποίων θεωρώ ότι ανήκουν πλήρως σε "Αυτούς", αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ποιους διατάζουν αυτοί οι άνθρωποι ή σε ποιους υπακούουν.
G. - Αναφέρετε μερικές από αυτές.
R. - Ως όργανα - η Τράπεζα Kuhn, η Loeb & Co., της Wall Street. Σε αυτή την τράπεζα ανήκουν οι οικογένειες Schiff, Warburg, Loeb και Kuhn. Λέω οικογένειες για να επισημάνω διάφορα ονόματα, αφού όλα συνδέονται μεταξύ τους με γάμους. Οι Baruch, Frankfurter, Altschul, Cohen, Benjamin, Strauss, Steinhardt, Blom, Rosenman, Lippmann, Lehman, Dreifus, Lamont, Rothschild, Lord Mandel, Morgenthau, Ezekiel, Lasky. Νομίζω ότι αυτά είναι αρκετά τα ονόματα. αν ήμουν να στραγγίγω τη μνήμη μου, τότε ίσως θα θυμόμουν λίγο περισσότερους, αλλά επαναλαμβάνω, ότι δεν ξέρω ποιος από αυτούς μπορεί να είναι ένας από " Αυτούς " και δεν μπορώ καν να ισχυριστώ, ότι ο καθένας αριθμείται σε   αυτούς . Θέλω να αποφύγω οποιαδήποτε ευθύνη. Αλλά σίγουρα πιστεύω ότι οποιοδήποτε από τα πρόσωπα που έχω απαριθμήσει, ακόμα και εκείνων που δεν ανήκουν σε " Αυτούς ", θα μπορούσε πάντα να οδηγήσει σε " Αυτούς " με οποιαδήποτε σημαντική πρόταση. Φυσικά, ανεξάρτητα από το αν αυτό ή το άλλο πρόσωπο ανήκει ή δεν ανήκει σε " Αυτούς ", δεν μπορεί κανείς να περιμένει μια άμεση απάντηση. Η απάντηση θα δοθεί από τα γεγονότα. Αυτή είναι η αμετάβλητη τακτική που προτιμούν και με την οποία αναγκάζουν κάποιον να υπολογίζει. Για παράδειγμα, εάν κινδυνεύετε να ξεκινήσετε διπλωματικές πρωτοβουλίες, τότε δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο μιας προσωπικής προσέγγισης με "Αυτούς". Πρέπει να περιοριστούμε στην έκφραση των σκέψεων, την έκθεση κάποιας ορθολογικής υπόθεσης, η οποία εξαρτάται από άγνωστους καθορισμένους παράγοντες. Τότε μένει μόνο να περιμένουμε.

Red Symphony, by Dr. J. Landowsky; translated by George Knupffer - Peter Myers, December 31, 2003; update April 23, 2011.
Κόκκινη Συμφωνία, από τον Δρ J. Landowsky. μεταφρασμένο από τον George Knupffer - Peter Myers, 31 Δεκεμβρίου 2003. ενημέρωση 23 Απριλίου 2011.

Τι κάναμε για να τσακίσουμε τον «κλασσικό Αμερικανό»

C.G. Rakowsky (γνωστός και ως Chaim Rakeover) –
(...) Θυμηθείτε το πρωί της 24ης Οκτωβρίου του 1929. Θα έρθει η ώρα όταν αυτή η ημέρα θα είναι για την ιστορία της επανάστασης πιο σημαντική από τον Οκτώβριο του 1917. Την 24η Οκτωβρίου έγινε η κατάρρευση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, που ήταν η  αρχή της αποκαλούμενης "κατάθλιψης", μια πραγματική επανάσταση. Τα τέσσερα χρόνια της κυβέρνησης του Χούβερ - είναι χρόνια επαναστατικής προόδου: 12 και 15 εκατομμύρια εργάτες πέρασαν σε απεργία. Τον Φεβρουάριο του 1933 γίνεται το τελευταίο κτύπημα της κρίσης με το κλείσιμο των τραπεζών. Είναι δύσκολο να κάνουμε περισσότερα από το κεφάλαιο για να τσακίσουμε τον «κλασσικό Αμερικανό», ο οποίος βρισκόταν ακόμα στις βιομηχανικές του βάσεις και στον οικονομικό σεβασμό που σκλαβώθηκε στην Wall Street. Είναι γνωστό ότι κάθε εξαθλίωση στην οικονομία, είτε σε σχέση με τις κοινωνίες των ανθρώπων, είτε στα ζώα, οδηγεί σε μια ακμή του παρασιτισμού και το κεφάλαιο είναι ένα μεγάλο παράσιτο. Αλλά αυτή η αμερικανική επανάσταση δεν επιδίωκε μόνο το μοναδικό στόχο της αύξησης της δύναμης του χρήματος για όσους είχαν το δικαίωμα να το χρησιμοποιήσουν, αλλά και περισσότερα. Αν και η δύναμη του χρήματος είναι πολιτική δύναμη, αλλά πριν από αυτό είχε χρησιμοποιηθεί μόνο έμμεσα, αλλά τώρα η δύναμη του χρήματος έπρεπε να μετατραπεί σε άμεση εξουσία. Ο άνθρωπος μέσω του οποίου χρησιμοποίησαν τέτοια δύναμη ήταν ο Φρανγκλίνος Ρούσβελντ - Franklin Roosevelt. Έχετε καταλάβει; Σημειώστε τα εξής: Σε αυτό το έτος 1929, το πρώτο έτος της αμερικανικής επανάστασης, τον Φεβρουάριο, ο Τρότσκι εγκαταλείπει τη Ρωσία. Η συντριβή πραγματοποιείται τον Οκτώβριο ... Η χρηματοδότηση του Χίτλερ συμφωνείται τον Ιούλιο του 1929. Νομίζετε ότι όλα αυτά ήταν τυχαία; Τα τέσσερα χρόνια της κυριαρχίας του Χούβερ χρησιμοποιήθηκαν για την προετοιμασία της κατάληψης της εξουσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην ΕΣΣΔ. Εκεί μέσω μιας οικονομικής επανάστασης και εδώ με τη βοήθεια του πολέμου και την ήττα που επρόκειτο να ακολουθήσει. Μπορεί κάποιο καλό μυθιστόρημα με μεγάλη φαντασία να γίνει πιο προφανές σε σας; Μπορείτε να καταλάβετε ότι η εκτέλεση του
{σελ. 50} σχεδίου σε μια τέτοια κλίμακα απαιτεί έναν ειδικό άνθρωπο, ο οποίος μπορεί να διευθύνει την εκτελεστική εξουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος έχει προκαθοριστεί ως η οργανωτική και αποφασιστική δύναμη. Αυτός ήταν ο Φράνκλιν και η Έλενορ Ρούσβελτ. Και επιτρέψτε μου να πω ότι αυτό το όν με τα δύο φύλα δεν είναι απλώς μία ειρωνεία. Έπρεπε να αποφύγει κάθε πιθανή Δαλιδά. (1)
Γ. - Είναι ο Ρούσβελντ ένας από τους "Αυτούς";
R. - Δεν ξέρω αν είναι ένας από αυτούς "ή" ή υπόκειται μόνο σε "Αυτούς". Τι άλλο θέλεις; Νομίζω ότι είχε συνειδητοποιήσει την αποστολή του, αλλά δεν μπορεί να διαβεβαιώσει αν υπάκουσε υπό την πίεση του εκβιασμού ή ήταν ένας από αυτούς που κυβερνούσαν. Είναι αλήθεια ότι πραγματοποίησε την αποστολή του, συνειδητοποίησε όλες τις ενέργειες που του είχαν ανατεθεί με ακρίβεια. Μη με ρωτάτε περισσότερα, καθώς δεν γνωρίζω περισσότερα.

(1) Άς θυμηθούμε τον Μακρόν και την Μπριζίτ.

Red Symphony, by Dr. J. Landowsky; translated by George Knupffer - Peter Myers, December 31, 2003; update April 23, 2011.

«Αυτοί» είναι οπαδοί του Μπαρούχ Σπινόζα - Baruch Spinosa. Είναι Σπινοζιστές.

G. - Αυτή τη νύχτα πρέπει να τελειώσουμε. αλλά πριν να αποχωρήσουμε θα ήθελα να μάθω κάτι περισσότερο. Ας υποθέσουμε ότι όλα αυτά είναι αληθινά και όλα θα διεξαχθούν με πλήρη επιτυχία. "Αυτοί" θα υποβάλουν ορισμένους όρους. Μαντέψατε ποιοι  μπορεί να είναι;
R. - Αυτό δεν είναι δύσκολο να το υποθέσουμε. Η πρώτη προϋπόθεση θα είναι η λήξη των εκτελέσεων των κομμουνιστών, δηλαδή των τροτσκιστών, όπως τους αποκαλείτε. Στη συνέχεια, βεβαίως, θα απαιτήσουν τη δημιουργία πολλών ζωνών επιρροής, όπως είπα. Τα όρια θα πρέπει να χωρίζουν τον επίσημο κομμουνισμό από το πραγματικό. Αυτή είναι η πιο σημαντική προϋπόθεση. Θα υπάρξουν αμοιβαίες παραχωρήσεις για αμοιβαία βοήθεια για κάποιο χρονικό διάστημα, ενώ το σχέδιο θα διαρκέσει, θα διεξαχθεί. Θα δείτε για παράδειγμα το παράδοξο φαινόμενο που ένα πλήθος ανθρώπων, οι εχθροί του Στάλιν, θα τον βοηθήσουν, δεν θα είναι αναγκαστικά προλετάριοι, ούτε θα είναι επαγγελματίες κατάσκοποι. Θα εμφανιστούν άτομα με επιρροή σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, ακόμη και πολύ ψηλά, που θα βοηθήσουν τον σταλινικό επίσημο κομμουνισμό όταν θα γίνει αν όχι πραγματικός, τότε τουλάχιστον αντικειμενικός κομμουνισμός. Με καταλάβατε;
G. Θα περιτυλίξετε τέτοια πράγματα σε μια τέτοια αδιαπέραστη περίπτωση.
R. - Αν είναι απαραίτητο να ολοκληρώσουμε, τότε μπορώ μόνο να εκφράσω τον εαυτό μου με αυτόν τον τρόπο. Ας δούμε αν δεν μπορώ ακόμα να σας βοηθήσω να καταλάβετε. Είναι γνωστό ότι ο μαρξισμός ονομάστηκε Χεγκελιανός. Έτσι, η ερώτηση αυτή ήταν χονδροειδής. Ο ιδεαλισμός του Χέγκελ είναι μια ευρέως διαδεδομένη προσαρμογή σε μια απλή αντίληψη στη Δύση, του φυσικού μυστικισμού του Μπαρούχ Σπινόζα - Baruch Spinosa.
Οι «Αυτοί» είναι Σπινοζιστές: ίσως το θέμα είναι αντίστροφο, δηλαδή ότι ο Σπινοζισμός είναι «Αυτοί», στο βαθμό που είναι μόνο μια επαρκής έκδοση για την εποχή της «δικής τους» φιλοσοφίας, η οποία είναι πολύ πρωγενέστερη, και βρίσκεται σε ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο. Εξ’ άλλου, ένας Χεγκελιανός και γι' αυτό και οπαδός του Σπινόζα, ήταν αφιερωμένος στην πίστη του, αλλά μόνο προσωρινά, σύμφωνα με την τακτική τους. Το θέμα δεν ισχύει, όπως ισχυρίζεται ο μαρξισμός, ότι ως αποτέλεσμα της εξάλειψης των αντιφάσεων προκύπτει η σύνθεση. Είναι αποτέλεσμα της αντιτιθέμενης αμοιβαίας σύντηξης, από την θέση και την αντι-θεση, που προκύπτει, ως σύνθεση, η πραγματικότητα, η αλήθεια, ως τελική αρμονία μεταξύ του υποκειμενικού και του αντικειμενικού. Δεν το βλέπετε ήδη; Στη Μόσχα υπάρχει ο κομμουνισμός: στην Νέα Υόρκη ο Καπιταλισμός. Είναι το ίδιο με την θέση και την αντι-θεση. Αναλύστε και τα δύο. Η Μόσχα είναι υποκειμενικός κομμουνισμός, αλλά αντικειμενικός καπιταλισμός - Ο Κρατικός Καπιταλισμός. Νέα Υόρκη: Ο υποκειμενικός καπιταλισμός, αλλά ο αντικειμενικός κομμουνισμός. Μια προσωπική σύνθεση, η αλήθεια: η Οικονομική Διεθνής, η Καπιταλιστική-Κομμουνιστική. "Αυτοί."

Red Symphony, by Dr. J. Landowsky; translated by George Knupffer – Peter

 
 Ολόκληρο το κείμενο της Κόκκινης Συμφωνίας
μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: