θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Monday, August 05, 2019

Πώς η Ευρώπη κατακτήθηκε από τους χριστιανούς.

 
 
Πώς η Ευρώπη κατακτήθηκε από τους χριστιανούς

Ο Οντινικός πλούτος της Αυστραλίας
 
Οι πραγματικοί αυτόχθονες ήταν οι προχριστιανικοί λαοί της Βόρειας Ευρώπης που ζούσαν πριν από χίλια και περισσότερα έτη στα εδάφη γύρω από τη λεγόμενη Βόρεια Θάλασσα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι λαοί της Αγγλοσαξονικής Αγγλίας, της Σκανδιναβίας και της Γερμανίας.
Οι Χριστιανοί διαμαρτύρονται πολύ για τις "διώξεις" που υποτίθεται ότι υπέστησαν στην αρχαία Ρώμη. Δεδομένου ότι προσπαθούσαν να καταστρέψουν τις πνευματικές αξίες των δωδεκαθεϊστών που είχαν καταστήσει τη Ρώμη μεγάλη και δεν μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι δωδεκαθεϊστές προσπάθησαν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.
Οι χριστιανοί απολογητές προσπαθούν επίσης να υπονοήσουν ότι οι αρχαιόθρησκοι με κάποιο τρόπο απλώς διαλύθηκαν μπροστά στη χριστιανική θρησκεία, σαν οι αρχαιόθρησκοι να είδαν «το λάθος των τρόπων τους» και όρμησαν να αποδεχτούν τον χριστιανικό θεό αμέσως μόλις τους τον προσέφεραν.
Αυτό που οι Χριστιανοί δεν θέλουν να θυμούνται είναι οι πραγματικοί διωγμοί που προκάλεσαν, στους αρχαιόθρησκους που επέλεξαν να διατηρήσουν την πίστη των προγόνων τους.
Εδώ είναι ένα μικρό δείγμα των αγριότητες που προκάλεσαν οι χριστιανοί και οδήγησαν στην καταστροφή της αρχαιόθρησκης Ευρώπης:
 
Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.
 
315 CE. Ο Χριστιανισμός γίνεται νόμιμος.
Από εδώ και πέρα οι δωδεκαθεϊστικοί ναοί καταστρέφονται ολοένα και περισσότερο από τον χριστιανικό όχλο. Ορισμένοι διάσημοι ναοί που καταστρέφονται και συμπεριλαμβάνουν το Ιερό του Ασκληπιού, τον Ναό της Αφροδίτης στην Ηλιόπολη του Λιβάνου, τον Ναό του Σεράπιδος στην Αίγυπτο και πολλούς άλλους. Οι χριστιανοί επίσκοποι όπως ο Κύριλλος της Ηλιουπόλεως και ο Μάρκος της Αρέθουσας γίνονται γνωστοί ως «καταστροφείς των ναών».
Οι δωδεκαθεϊστές ιερείς ολοένα και περισσότερο δολοφονούνται, μαζί με τους πιστούς τους.
356 CE. Οι παγανιστικές τελετουργίες τιμωρούνται με θάνατο. Ο χριστιανός αυτοκράτορας Θεοδόσιος δολοφονεί ακόμη και παιδιά που παίζουν με τα σπασμένα κομμάτια των αγαλμάτων.
Οι Έλληνες φιλόσοφοι δολοφονούνται με βασανιστήρια. Ίσως η πιο σεβάσμια  μάρτυρας είναι η Υπατία της Αλεξάνδρειας, κόρη του Θέωνος του μαθηματικού. Υποκινημένος από τον «Άγιο» Κύριλλο της Αλεξάνδρειας, ο όχλος χριστιανών φανατικών τράβηξε την παγκοσμίου φήμης φιλόσοφο από το άρμα της, την έβγαλε γυμνή, την έσπρωξε στην εκκλησία και εκεί τη δολοφόνησε ξεσκίζοντας τη σάρκα από τα οστά της με κοφτερά «όστρακα» από αγγεία. Τα υπολείμματά της κάηκαν έπειτα από τις ουρλιάζουσες χριστιανικές ορδές.
 
Η σφαγή των Σαξωνών.
 
+ 550 CE. Οι Γερμανικές πεποιθήσεις απαγορεύονται στο φραγκικό βασίλειο. Όλοι οι αρχαίοι ναοί και τα σύμβολα διατάσσονται να καταστραφούν. Αρχαιόθρησκα τραγούδια, χοροί και αργίες απαγορευμένα με την απειλή της πιο ακραίας τιμωρίας.
 
+ 719 CE. Φράγκοι χριστιανοί ιεραπόστολοι καταστρέφουν τη Frisia - Φρίσια με φωτιά και σπαθί.
Ιανουάριος +774. Ο Καρλομάγνος ορκίζεται να προσηληττίσει τους Σάξονες και αν αποτύχει, να τους εξαλείψει.
 
+780. Ο Καρλομάγνος ορίζει τη θανατική ποινή για όλους όσους δεν βαπτίζονται, οι οποίοι δεν καταφέρνουν να τηρήσουν χριστιανικά πανηγύρια, που καίνε τους νεκρούς τους, που είναι εχθρικοί απέναντι στους χριστιανούς κλπ.
 
+782. 4.500 Σαξονικοί ευγενείς αποκεφαλίζονται σε μια μέρα στο Βερντέν στον Aller επειδή αρνήθηκαν να προσηλυτιστούν.
 
+804. Η τελευταία αντίσταση των Αρχαιόθρησκων στη Σαξονία υποκύπτει. Σε τριάντα χρόνια γενοκτονίας, από το 774 έως το 804, τα δύο τρίτα των Σαξώνων έχουν σκοτωθεί.
 
Στις Βρετανικές Νήσους.
 
+597. Η αποστολή του Αυγουστίνου φτάνει στο Κεντ. Σκοπός του είναι να προσηληττίσει τους Αρχαιόθρησκους βασιλείς, οι οποίοι στη συνέχεια θα επιβάλουν τη νέα θρησκεία στους οπαδούς τους. Η κατάσταση είναι συγκεχυμένη, επειδή οι βασιλείς σπάνια ζουν σε μεγάλη ηλικία και οι διάδοχοί τους συχνά αποκηρύσσουν την ξένη πίστη.
+616. Ο Athelfrith, Αρχαιόθρησκος βασιλιάς του Northumbria, νικά μια τεράστια χριστιανική σταυροφορία στο Τσέστερ.
 
+617. Ο Athelfrith σκοτώθηκε στη μάχη του ποταμού Idle. Ο νευρωτικός αντίπαλος του Edwin γίνεται βασιλιάς και στη συνέχεια προσηληττίζεται σε χριστιανό, αναγκάζοντας τους υπηκόους του να εγκαταλείψουν την παλιά τους πίστη.
 
+653 . Ο βασιλιάς Sigibert Σιγίμπερτ επιβάλλει τον Χριστιανισμό στο  Αρχαιόθρησκο Έσεξ.

654. Ο Πέντα του Μερσία - Penda of Mercia, ο τελευταίος μεγάλος Αρχαιόθρησκος αγγλοσαξονικός βασιλιάς, σκοτώνεται από τους χριστιανούς στη μάχη του Winwaed. Μόνο το Sussex και το Isle of Wight κρατούν μακριά (για μικρό χρονικό διάστημα) τον Χριστιανισμό.
Τέλη του 8ου αιώνα και μετά.
Οι Αρχαιόθρησκοι Σκανδιναβοί κατακλύζουν όλα τα μέρη των Βρετανικών Νήσων.
 
+1066 και μετά. Ο William the Conquerer εξακολουθεί να ψηφίζει νόμους ενάντια στους Αρχαιόθρησκους. Η τελευταία αντίσταση, στην πράξη και όχι θεωρητικά, είναι οι κομητείες των συνόρων που σχηματίζουν ένα buffer μεταξύ Αγγλίας και Σκωτίας.
 
1603 CE. Ο James VI της Σκωτίας γίνεται  James I της Αγγλίας. Συντρίβει τους πολίτες των συνόρων και καταστρέφει την ξεχωριστή κουλτούρα τους.
 
Σκανδιναβία
 
+994. Ο Olaf Tryggvason υιοθετεί τον Χριστιανισμό με αντάλλαγμα την αποδοχή ενός τεράστιου ποσού για προστασία από τους Άγγλους. Μέσα από μια σκληρή εκστρατεία που δεν ανέχεται καμία αντιπολίτευση " προσηλυτίζει " τη Νορβηγία στον Χριστιανισμό. Μαζί με τη Νορβηγία πέφτουν τα Shetland, τα  Orkneys και οι νήσοι Φαρόες.
 
+1000. Ο Olaf Tryggvason κρατά ομήρους εξέχοντες Ισπανούς Αρχαιόθρησκους και απαιτεί από την Ισλανδία να αποδεχθεί τη νέα θρησκεία. Η Ισλανδία πέφτει.
Μετά το 1000. Με το θάνατο του Olaf η Νορβηγία επιστρέφει με ευχαρίστηση στην Αρχαία Θρησκεία.
 
+1016. Ο Olaf Stout, που αργότερα ονομάζεται Άγιος Olaf και καταλαμβάνει το θρόνο της Νορβηγίας. Δολοφονεί, τυφλώνει και ακρωτηριάζει τους Αρχαιόθρησκους. Οι αρχαίοι ναοί ληστεύονται αδυσώπητα και καταστρέφονται.
 
 
Δωδέκατος αιώνας.
 
Ο μεγάλος ναός στην Ουψάλα της Σουηδίας καταστρέφεται από τους χριστιανούς φανατικούς.
Αλλού.
Είναι αδύνατο να εκτιμηθεί ο αριθμός των Ανατολικο-Ευρωπαίων που δολοφονήθηκαν από τους Χριστιανούς. Οι Τεύτονες Ιππότες, για παράδειγμα, κατέκτησαν τη βόρεια Πρωσία το 1226. Όλοι οι Πρώσοι που αρνήθηκαν να προσηλυτιστούν στον Χριστιανισμό δολοφονήθηκαν. Οι Λιθουανοί ήταν μια φυλή Αρχαιόθρησκων που δέχθηκαν επίθεση από τους Τεύτονες Ιππότες κατά τη διάρκεια του 13ου αιώνα. Εκτελέστηκαν, με τη βοήθεια θρησκευτικών προσφύγων από τη Πρωσία και τη Λετονία, μέχρι να εμφανιστεί μια μοναρχία. Ο βασιλιάς Mindaugas - Μιντάουγκας πρόδωσε την προγονική θρησκεία των υπηκόων του το 1251, μετά την οποία η Λιθουανία οδηγήθηκε βίαια στον Χριστιανισμό.
Είναι εξίσου αδύνατο να εκτιμηθεί ο αριθμός των Αρχαιόθρησκων που δολοφονήθηκαν στο Νέο Κόσμο από τους Χριστιανούς. Ο Κολόμβος έβαλε ένα σταυρό οπουδήποτε πήγαινε, υποσχόμενος να «κάνει όση κακομεταχείριση μπορεί» στους ντόπιους που αρνήθηκαν να προσηλυτιστούν. Οι χριστιανοί έφεραν μαζί τις δεξιότητες των βασανιστηρίων που είχαν εξελιχθεί στο δικό τους λαό στην Ευρώπη για εκατοντάδες χρόνια.
 
Ένας ινδιάνος αρχηγός, ο  Hatuey, έφυγε με τον λαό του, αλλά συνελήφθη και κάηκε ζωντανός. Καθώς "τον έδεσαν στον πάσαλο, ένας Φραγκισκανός μοναχός τον πίεσε να βάλει τον Ιησού στην καρδιά του, έτσι ώστε η ψυχή του να μπορεί να πάει στον παράδεισο, αντί να κατέβει στην κόλαση. Ο Hatuey απάντησε ότι αν ο παράδεισος ήταν εκεί που πηγαίνουν οι Χριστιανοί, θα πήγαινε στην κόλαση. » (Πηγή: D. Stannard, American Holocaust, Oxford University Press 1992)
 Αυτό το ίδιο συναίσθημα πρέπει να έχει εκφραστεί επανειλημμένα στην Ευρώπη κατά την περίοδο που στους Οντινιστές είχαν προσφέρει μια επιλογή μεταξύ του προσηλυτισμού στον Χριστιανισμό ή τον βασανισμό, τον ακρωτηριασμό και τον θάνατο.
 
 
Οι 4.500 Σάξονες ευγενείς που σφαγιάστηκαν από τον χριστιανό φανατικό Καρλομάγνο σε μία μέρα το +782 πρέπει να είχαν παρόμοιες σκέψεις. Ο Νορβηγός Σάγκας καταγράφει περιπτώσεις κατά τις οποίες οι Χριστιανοί βασάνιζαν ολόκληρες Οντινιστικές οικογένειες με την ελπίδα να αναγκάσουν τους γονείς να προσηλυτιστούν, σώζοντας έτσι τα παιδιά τους από περισσότερο πόνο. Μερικές φορές τα παιδιά ήταν ισχυρότερα από τους γονείς τους, προτρέποντάς τους να μην προσηλυτιστούν και έτσι να φέρουν ντροπή στους προγόνους τους.

Συμπέρασμα


Είναι ξεκάθαρο ότι ο χριστιανισμός επικράτησε στην Ευρώπη μόνο και μόνο επειδή οι Χριστιανοί κατέφυγαν σε βασανιστήρια, δολοφονίες και άλλες σαφείς παραβιάσεις του νόμου που εφαρμόζονταν εκείνη την εποχή, ενώ οι Αρχαιόθρησκοι υποστήριζαν τους «κανόνες δέσμευσης» - “rules of engagement” που θεωρούσαν αξιοπρεπείς.