θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Tuesday, August 20, 2019

Όντας αναλφάβητος σε όλες τις οικονομικές θεωρίες ανέλαβε τον άθικτο μηχανισμό πλαστογράφησης και τον έθεσε να λειτουργήσει προς όφελος του κράτους.

 
 
Όντας αναλφάβητος σε όλες τις οικονομικές θεωρίες ανέλαβε τον άθικτο μηχανισμό πλαστογράφησης και τον έθεσε να λειτουργήσει προς όφελος του κράτους.
 
R. - Ένα είναι αυτό που είχα ήδη αναφέρει. Ο Χίτλερ, αυτός ο αμόρφωτος και με στοιχειώδη μόρφωση άνθρωπος, έχει αποκαταστήσει χάρη στη φυσική του διαίσθηση και ακόμη και στην τεχνική άποψη του Σαχτ-Schacht, ενός οικονομικού συστήματος πολύ επικίνδυνου. Όντας αναλφάβητος σε όλες τις οικονομικές θεωρίες και καθοδηγούμενος μόνο από την αναγκαιότητα, αφαίρεσε, όπως είχαμε κάνει στην ΕΣΣΔ, το ιδιωτικό και διεθνές κεφάλαιο. Αυτό σημαίνει ότι ανέλαβε για τον εαυτό του το προνόμιο της παραγωγής χρημάτων, όχι μόνο των φυσικών χρημάτων, αλλά και των οικονομικών. Ανέλαβε την άθικτη μηχανή πλαστογράφησης και την έθεσε σε λειτουργία προς όφελος του κράτους. Μας ξεπέρασε, καθώς εμείς, έχοντας την καταργήσει στη Ρωσία, την αντικατέστησε απλώς από αυτή τον ακατέργαστο μηχανισμό που ονομάζεται κρατικός καπιταλισμός. Αυτός ήταν ένας πολύ ακριβός θρίαμβος εν όψει των αναγκών της προ-επαναστατικής δημαγωγίας ... Εδώ σας δίνω δύο πραγματικά γεγονότα για σύγκριση. Θα πω ακόμη ότι ο Χίτλερ ήταν τυχερός. Δεν είχε σχεδόν καθόλου χρυσό και γι' αυτό δεν μπήκε στον πειρασμό να δημιουργήσει ένα αποθεματικό χρυσού. Εφόσον είχε μόνο πλήρη νομισματική εγγύηση για τον τεχνικό εξοπλισμό και την κολοσσιαία δυναμικότητα των Γερμανών, το «παλαιό αποθεματικό» του ήταν τεχνική η ικανότητα τους και η εργασία ... κάτι τόσο εντελώς αντεπαναστατικό που, όπως ήδη βλέπεις, έχει τα μέσα της μαγείας ριζικά εξάλειψε την ανεργία μεταξύ περισσότερων από επτά εκατομμυρίων τεχνικών και εργαζομένων.
 
Ζ. - Χάρη στον αυξημένο επαν-εξοπλισμό.
 
R. - Τι σας δίνει ο επαν-εξοπλισμός; Αν ο Χίτλερ φτάσει σε αυτό παρά όλους τους αστικούς οικονομολόγους που τον περιβάλλουν, τότε ήταν ικανός, χωρίς τον κίνδυνο του πολέμου, να εφαρμόσει το σύστημά του και στην ειρηνική παραγωγή ... Είστε σε θέση να φανταστείτε τι θα είχε προκύψει από αυτό εάν είχε μολύνει αρκετές άλλες χώρες και δημιουργούσε μια περίοδο αυτάρκειας ... Για παράδειγμα, η Κοινοπολιτεία. Εάν μπορείτε, τότε φανταστείτε τις αντεπαναστατικές λειτουργίες του ... Ο κίνδυνος δεν είναι ακόμα αναπόφευκτος, καθώς είχαμε τύχη από το ότι ο Χίτλερ αποκατέστησε το σύστημά του όχι σύμφωνα με κάποια προηγούμενη θεωρία αλλά εμπειρικά και δεν έκανε καμία επιστημονική διατύπωση. * {Σημείωση} Αυτό σημαίνει ότι, στο βαθμό που δεν σκέφτηκε υπό το πρίσμα μιας διαδικασίας έκφρασης που βασίζεται στην ευφυΐα, δεν έχει επιστημονικούς όρους ή διατυπωμένο δόγμα. Αλλά υπάρχει ένας κρυμμένος κίνδυνος, καθώς σε κάθε στιγμή μπορεί να εμφανιστεί, ως συνέπεια της αφαίρεσης, μια συνταγή. Αυτό είναι πολύ σοβαρό. Πολύ περισσότερο σοβαρό, από όλους τους εξωτερικούς και σκληρούς παράγοντες του εθνικοσοσιαλισμού. Δεν το επιτιθέμεθα στην προπαγάνδα μας, καθώς θα μπορούσαμε να το προκαλέσουμε να συμβεί, μέσα από τη θεωρητική πολεμική, να διαμορφώσουμε και να συστηματοποιήσουμε αυτή την τόσο αποφασιστική οικονομική διδασκαλία. Υπάρχει μόνο μία λύση - πόλεμος.
 
{ Σημείωση } * Ο Ρακόφσκι κάνει λάθος, όπως αναφέρεται στο "Mein Kampf", ο Χίτλερ είχε διαβάσει τα έργα του Gottfried Feder - Μεταφραστής.
 
** Το πρόβλημα της επιστημονικής διατύπωσης αυτής της ερώτησης και η προώθηση ενός αντίστοιχου προγράμματος έχει εμπλακεί στην ενεργό συμμετοχή των εκδοτών αυτού του βιβλίου και των συνεργατών τους για μερικά χρόνια. Τα συμπεράσματά τους έχουν δημοσιευθεί. Στο βιβλίο του μεταφραστή "Ο αγώνας για την παγκόσμια δύναμη", δεύτερη έκδοση 1963, σελ. 79 η πλήρης λύση του νομισματικού προβλήματος καθορίζεται, και στην σελ. 237. Υπάρχει ένα πλήρες οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό πρόγραμμα. Αυτά τα συμπεράσματα μπορούν να ληφθούν στην πράξη. {Τέλος Σημείωσης}
 

Red Symphony, by Dr. J. Landowsky; translated by George Knupffer - Peter Myers, December 31, 2003; update April 23, 2011.