θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, August 31, 2019

Τι κάναμε για να τσακίσουμε τον «κλασσικό Αμερικανό»

 
 
Η χειραψία τους αποκαλύπτει.
 
Τι κάναμε για να τσακίσουμε τον «κλασσικό Αμερικανό».
 
C.G. Rakowsky (γνωστός και ως Chaim Rakeover) –
(...) Θυμηθείτε το πρωί της 24ης Οκτωβρίου του 1929. Θα έρθει η ώρα όταν αυτή η ημέρα θα είναι για την ιστορία της επανάστασης πιο σημαντική από τον Οκτώβριο του 1917. Την 24η Οκτωβρίου έγινε η κατάρρευση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, που ήταν η  αρχή της αποκαλούμενης "κατάθλιψης", μια πραγματική επανάσταση. Τα τέσσερα χρόνια της κυβέρνησης του Χούβερ - είναι χρόνια επαναστατικής προόδου: 12 και 15 εκατομμύρια εργάτες πέρασαν σε απεργία. Τον Φεβρουάριο του 1933 γίνεται το τελευταίο κτύπημα της κρίσης με το κλείσιμο των τραπεζών. Είναι δύσκολο να κάνουμε περισσότερα από το κεφάλαιο για να τσακίσουμε τον «κλασσικό Αμερικανό», ο οποίος βρισκόταν ακόμα στις βιομηχανικές του βάσεις και στον οικονομικό σεβασμό που σκλαβώθηκε στην Wall Street. Είναι γνωστό ότι κάθε εξαθλίωση στην οικονομία, είτε σε σχέση με τις κοινωνίες των ανθρώπων, είτε στα ζώα, οδηγεί σε μια ακμή του παρασιτισμού και το κεφάλαιο είναι ένα μεγάλο παράσιτο. Αλλά αυτή η αμερικανική επανάσταση δεν επιδίωκε μόνο το μοναδικό στόχο της αύξησης της δύναμης του χρήματος για όσους είχαν το δικαίωμα να το χρησιμοποιήσουν, αλλά και περισσότερα. Αν και η δύναμη του χρήματος είναι πολιτική δύναμη, αλλά πριν από αυτό είχε χρησιμοποιηθεί μόνο έμμεσα, αλλά τώρα η δύναμη του χρήματος έπρεπε να μετατραπεί σε άμεση εξουσία. Ο άνθρωπος μέσω του οποίου χρησιμοποίησαν τέτοια δύναμη ήταν ο Φρανγκλίνος Ρούσβελντ - Franklin Roosevelt. Έχετε καταλάβει; Σημειώστε τα εξής: Σε αυτό το έτος 1929, το πρώτο έτος της αμερικανικής επανάστασης, τον Φεβρουάριο, ο Τρότσκι εγκαταλείπει τη Ρωσία. Η συντριβή πραγματοποιείται τον Οκτώβριο ... Η χρηματοδότηση του Χίτλερ συμφωνείται τον Ιούλιο του 1929. Νομίζετε ότι όλα αυτά ήταν τυχαία; Τα τέσσερα χρόνια της κυριαρχίας του Χούβερ χρησιμοποιήθηκαν για την προετοιμασία της κατάληψης της εξουσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην ΕΣΣΔ. Εκεί μέσω μιας οικονομικής επανάστασης και εδώ με τη βοήθεια του πολέμου και την ήττα που επρόκειτο να ακολουθήσει. Μπορεί κάποιο καλό μυθιστόρημα με μεγάλη φαντασία να γίνει πιο προφανές σε σας; Μπορείτε να καταλάβετε ότι η εκτέλεση του
{σελ. 50} σχεδίου σε μια τέτοια κλίμακα απαιτεί έναν ειδικό άνθρωπο, ο οποίος μπορεί να διευθύνει την εκτελεστική εξουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος έχει προκαθοριστεί ως η οργανωτική και αποφασιστική δύναμη. Αυτός ήταν ο Φράνκλιν και η Έλενορ Ρούσβελτ. Και επιτρέψτε μου να πω ότι αυτό το όν με τα δύο φύλα δεν είναι απλώς μία ειρωνεία. Έπρεπε να αποφύγει κάθε πιθανή Δαλιδά. (1)
Γ. - Είναι ο Ρούσβελντ ένας από τους "Αυτούς";
R. - Δεν ξέρω αν είναι ένας από αυτούς "ή" ή υπόκειται μόνο σε "Αυτούς". Τι άλλο θέλεις; Νομίζω ότι είχε συνειδητοποιήσει την αποστολή του, αλλά δεν μπορεί να διαβεβαιώσει αν υπάκουσε υπό την πίεση του εκβιασμού ή ήταν ένας από αυτούς που κυβερνούσαν. Είναι αλήθεια ότι πραγματοποίησε την αποστολή του, συνειδητοποίησε όλες τις ενέργειες που του είχαν ανατεθεί με ακρίβεια. Μη με ρωτάτε περισσότερα, καθώς δεν γνωρίζω περισσότερα.
 
(1) Άς θυμηθούμε τον Μακρόν και την Μπριζίτ.
 
Red Symphony, by Dr. J. Landowsky; translated by George Knupffer - Peter Myers, December 31, 2003; update April 23, 2011.