θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Monday, August 19, 2019

Τα όνειρα για απόλυτη εξουσία πολύ πιο φυσικά για τους ανθρώπους του χρήματος.

 
 
 Η μηχανή της συνολικής δύναμης είναι το κομμουνιστικό κράτος.
 
R. - Η δύναμη, αν στην πραγματικότητα είναι απόλυτη, μπορεί να είναι μόνο μία. Η ιδέα του απόλυτου αποκλείει την πολλαπλότητα. Για το λόγο αυτό, η δύναμη που επιδιώκει η Κομιντέρν και η «Κομιντέρν», που είναι πράγματα της ίδιας τάξης, είναι απόλυτα, πρέπει επίσης να είναι μοναδικά και ταυτόσημα στην πολιτική: η απόλυτη εξουσία έχει σκοπό από μόνη της, αλλιώς δεν είναι απόλυτη. Και μέχρι σήμερα δεν έχει ακόμη εφευρεθεί μια άλλη μηχανή απόλυτης εξουσίας εκτός από το Κομμουνιστικό Κράτος. Η καπιταλιστική αστική δύναμη, ακόμη και στην υψηλότερη βαθμίδα της σκάλας, τη δύναμη του Καίσαρα, είναι περιορισμένη, καθώς αν θεωρητικά ήταν η προσωποποίηση της θεότητας στους Φαραώ και τους Καίσαρες στην αρχαιότητα, τότε, χάρη στην οικονομικό χαρακτήρα της ζωής σε εκείνα τα πρωτόγονα κράτη και λόγω της τεχνικής υπανάπτυξης τους κρατικού μηχανισμού, υπήρχε πάντα χώρος για ατομική ελευθερία. Καταλαβαίνετε ότι εκείνοι που ήδη εν μέρει κυβερνούν πάνω στα έθνη και στις κοσμικές κυβερνήσεις έχουν τις προσδοκίες για απόλυτη κυριαρχία; Καταλάβετε ότι αυτό είναι το μόνο πράγμα που δεν έχουν καταφέρει ακόμα.
G. - Αυτό είναι ενδιαφέρον: τουλάχιστον ως παράδειγμα παραφροσύνης.
Σίγουρα, η παραφροσύνη σε μικρότερο βαθμό από ό, τι στην περίπτωση του Λένιν, ο οποίος ονειρευόταν την εξουσία σε όλο τον κόσμο στη σοφίτα του στην Ελβετία ή την παραφροσύνη του Στάλιν, που ονειρεύονταν το ίδιο πράγμα κατά την εξορία του σε μια σιβηρική καλύβα. Νομίζω ότι τα όνειρα για τέτοιες φιλοδοξίες είναι πολύ πιο φυσικά για τους ανθρώπους του χρήματος, που ζουν στους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης.
 
Red Symphony, by Dr. J. Landowsky; translated by George Knupffer - Peter Myers, December 31, 2003; update April 23, 2011.