θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Wednesday, May 22, 2019

Τα προειδοποιητικά σημάδια μιας λατρείας.

 
 
Τα προειδοποιητικά σημάδια μιας λατρείας

Η λέξη "λατρεία" ("cult") έχει πάρει μια αρνητική ένοια την ίδια στιγμή που ο ορισμός της έχει επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει φαινομενικά οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων με κοινό στόχο ή προτίμηση. [1] Οι ρίζες της βρίσκονται στον λατινικό όρο cultus, δηλαδή στη λατρεία, από όπου προέρχεται και  η λέξη culture -πολιτισμός. Ωστόσο, το Gaslighting (Με το διεθνή αγγλικό όρο gaslighting εννοείται μια μέθοδος ψυχολογικής χειραγώγησης της οποίας στόχος είναι η σπορά αμφιβολιών εντός ατόμων ή ομάδων) βρίσκεται στον πυρήνα του ορισμού της λατρείας, όπως τον καταλαβαίνουμε σήμερα.
 
Περιεχόμενα

• 1 Σημεία Οργάνωσης Λατρείας
• 2 παγίδες πνευματικής ηγεσίας
• 3 χαρακτηριστικά που σχετίζονται με καλλιεργητικές ομάδες
• 4 κατηγορίες για το ότι συμμετέχετε σε μια λατρεία
• 5 Επιστολή της Lisa Renee
• 6 Αναφορές
• 7 Δείτε επίσης
 
Τα σημάδια μιας Οργανωμένης Λατρείας
 
1. Αν η πνευματική / θρησκευτική σας ομάδα σας πει ότι αυτές οι πληροφορίες είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσετε σε οποιοδήποτε επίπεδο πνευματικής αλήθειας, ή είναι ο μόνος τρόπος να οδηγηθείτε σε όλη τη διαδρομή προς την φώτιση, την Επέκταση της συνείδησης ή την επίτευξη Ανάληψης.
 
2. Εάν σας έχουν πει ότι η δωρεά χρημάτων, ή οι επιχορηγήσεις θα δημιουργήσουν ευνοϊκότερες συνθήκες στη ζωή σας ή ότι θα έχετε καλό κάρμα αν δώσετε πολλά χρήματα σύμφωνα με τις επιθυμίες τους ή θα δημιουργήσετε περισσότερο καλό κάρμα εξυπηρετώντας τις επιθυμίες / ανάγκες των τις συγκεκριμένων ομάδων.
 
3. Εάν η ομάδα σας λέει ότι εάν αποχωρήσετε από την ομάδα ή από τον «γκουρού», θα σας συμβούν κακά πράγματα ή θα επιβαρυνθείτε από τρομερά ποσά κάρμα.
 
4. Εάν η ομάδα σας λέει ότι ο γκουρού ελέγχει όλες τις μελλοντικές σας ζωές και τα χρονοδιαγράμματα.
 
5. Εάν η ομάδα σας λέει ότι είναι απαραίτητο να έχουμε έναν γκουρού προκειμένου να φτάσουμε σε οποιοδήποτε επίπεδο πλήρους συνειδητοποίησης του Θεού [2]
 
6. Εάν στην ομάδα σας έχουν διεισδύσει και έχουν κυριαρχήσει προσωπικότητες με αρνητικό εγώ, που δημιουργούν επιθετικότητα, συμπλέγματα ανωτερότητας, έλλειψη συμπάθειας, εκφοβισμό και   κατηγορίες, παιχνίδια Victim-Victimizer και κανείς δεν αναλαμβάνει την προσωπική ευθύνη για τραύματα και προβολές του εγώ, και αγνοείται η ανάγκη για λογοδοσία της ομάδας.
 
Πνευματικές παγίδες ηγεσίας.
 
Ένας πνευματικός ηγέτης κάτω από ένα  αρχέτυπο Γκουρού ή σοφού, ακόμα και όταν εργάζεται με τις θετικές δυνάμεις, μπορεί να χειραγωγηθεί από τις σκοτεινές δυνάμεις από το τυφλό βλέμμα της κακής αντιμετώπισης του δικού τους Αρνητικού Εγώ και μπορεί να υποκύψει σε αυτές τις σκοτεινές δυνάμεις. Συνήθως το άτομο στην ηγετική θέση της συνειδησιακής ομάδας με ένα ανεξέλεγκτο εγώ μπορεί να ξεκινήσει να καταχράται την εξουσία, να ενεργεί από κρυφά ή αόρατα κίνητρα, να αρχίζει να ελέγχει άλλους ανθρώπους, να χειρίζεται ομάδες πόρων ή ανθρώπους για να επιτύχει έναν εγωιστικό στόχο. Για περισσότερη σαφήνεια για να διακρίνετε αυτές τις συμπεριφορές του αρνητικού εγώ, ανατρέξτε στην ενότητα Συναισθηματική χειραγώγηση,   και ηγεσία εναντίον της τυραννίας. Η ηγεσία δεν πρέπει ποτέ να συγχέεται με τυραννική συμπεριφορά.