θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Tuesday, May 07, 2019

Έχεις δύο αγελάδες.Μια ενημέρωση για τα οικονομικά συστήματα.

 
 
Μια ενημέρωση για τα οικονομικά που εξηγείται από τις αγελάδες.
 
ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις δύο αγελάδες. Δίνεις τη μία στον γείτονά σου.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ: Έχεις δύο αγελάδες. Δίνεις τη μία στους φτωχούς.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες. Παίρνεις δάνειο για να κάνεις εκλογές. Η τράπεζα σου παίρνει τις αγελάδες. Πανηγυρίζεις γιατί στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ: Έχεις δύο αγελάδες. Το κράτος παίρνει και τις δύο και σε βάζει σε κολχόζ.

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: Έχεις δύο αγελάδες. Το κράτος παίρνει και τις δύο και σου δίνει λίγο γάλα.

ΝΑΖΙΣΜΟΣ:  Έχεις δύο αγελάδες.  Το κράτος παίρνει και τα δύο και σε βάζει σε πρόγραμμα.

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες. Το κράτος παίρνει και τις δύο, πυροβολεί την μία, αρμέγει την άλλη και στη συνέχεια πετάει το γάλα.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις δύο αγελάδες. Πουλάς την μία και αγοράζεις έναν ταύρο. Το κοπάδι πολλαπλασιάζεται και η οικονομία μεγενθύνεται. Το πουλάτε και αποχωρείτε ζώντας από το κεφαλαιακό εισόδημα.

ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις δύο καμηλοπάρδαλες. Η κυβέρνηση απαιτεί να πάρετε μαθήματα φυσαρμόνικας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες. Μαθαίνεις πως το κράτος χρωστά 500 τρισεκατομμύρια και σε βάζει στο εισόδημα φόρο 60%.  Σου φορολογεί επίσης το σπίτι που ακόμη δεν εξόφλησες, το σαράβαλο αυτοκίνητο του πατέρα σου που κληρονόμησες, το τρίκυκλο ποδήλατο του παιδιού σου, τα μαχαιροπήρουνα της γιαγιάς σου και σε βάζει πρόστιμο για εκπρόθεσμη δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Υπολογίζεις πως τελικά οφείλεις το 130% των συνολικών σου εισοδημάτων. Θεωρείς πως η πληρωμή των επαχθών φόρων είναι πατριωτικό σου καθήκον και αισθάνεσαι ανακουφισμένος που τουλάχιστον έχεις δημοκρατικό καθεστώς. Ακούς στην εξώπορτα τον κλητήρα που ήλθε να σου κατασχέσει το σπίτι.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες. Πουλάς την μία και πιέζεις την άλλη να παράγει το γάλα τεσσάρων αγελάδων. Αργότερα, προσλαμβάνετε έναν σύμβουλο για να αναλύσετε γιατί η αγελάδα έχει πέσει νεκρή.

ENRON VENTURE CAPITALISM: Έχεις δύο αγελάδες.  Πουλάς τρείς από αυτές στην εταιρεία σας που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, χρησιμοποιώντας πιστωτικές επιστολές που ανοίγει ο γαμπρός σας στην τράπεζα και στη συνέχεια, εκτελείτε μια ανταλλαγή χρεών / μετοχών με μια σχετιζόμενη γενική προσφορά, για να πάρεις πίσω και τις τέσσερις αγελάδες, με φορολογική απαλλαγή για τις πέντε αγελάδες. Τα δικαιώματα του γάλακτος των έξι αγελάδων μεταφέρονται μέσω ενός ενδιάμεσου φορέα σε εταιρεία των νησιών Cayman που ανήκει κρυφά στον πλειοψηφικό μέτοχο που πωλεί τα δικαιώματα και στις επτά αγελάδες πίσω στην εισηγμένη εταιρεία σας. Η ετήσια έκθεση αναφέρει ότι η εταιρεία έχει στην κατοχή της οκτώ αγελάδες, με μια επιλογή για μία ακόμη. Πουλάτε μια αγελάδα για να αγοράσετε έναν νέο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, που σας αφήνει με εννέα αγελάδες. Δεν υπάρχει ισολογισμός με την πώληση. Το κοινό αγοράζει τον ταύρο σας.

ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ANDERSEN: Έχεις δύο αγελάδες. Τις καταστρέφεις.

ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες. Κάνεις απεργία, διοργανώνεις ταραχές και μπλοκάρεις τους δρόμους, γιατί θέλεις τρεις αγελάδες.

ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες. Τις επανασχεδιάζεις έτσι ώστε να είναι το ένα δέκατο του μεγέθους μιας συνηθισμένης αγελάδας και να παράγουν είκοσι φορές περισσότερο γάλα. Στη συνέχεια, δημιουργείτε μια εικόνα έξυπνης κινούμενης αγελάδας-cartoon που το ονομάζεις «cowkimon» και την κυκλοφορείς παγκοσμίως.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες. Τις αναδιοργανώνεις έτσι ώστε να ζήσουν για 100 χρόνια, να τρώνε μία φορά το μήνα και να αρμέγονται μόνες τους.

ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες, αλλά δεν ξέρετε πού βρίσκονται. Έτσι αποφασίζεις να γευματίσεις.

ΡΩΣΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες. Τις μετράς και βλέπεις ότι έχεις πέντε αγελάδες. Τις μετράς ξανά και μαθαίνεις ότι έχεις 42 αγελάδες. Τις μετράς ξανά και μαθαίνεις ότι έχεις δύο αγελάδες.  Σταματάς να μετράς τις αγελάδες και να ανοίγεις ένα ακόμη μπουκάλι βότκα.

ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ: Έχεις 5.000 αγελάδες. Καμία από αυτές δεν ανήκει σε σας. Χρεώνετε τους ιδιοκτήτες τους για την αποθήκευση τους.

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες. Έχεις 300 άτομα που τις αρμέγουν. Ισχυρίζεστε ότι έχετε πλήρη απασχόληση και υψηλή παραγωγικότητα βοοειδών και συλλαμβάνετε τον δημοσιογράφο που ανέφερε την πραγματική κατάσταση.

ΙΝΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες. Τις λατρεύεις.
ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες. Και οι δύο είναι τρελές.

ΙΡΑΚΙΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ: Όλοι νομίζουν ότι έχετε πολλές αγελάδες. Τους λέτε ότι δεν έχετε καμία. Κανείς δεν σας πιστεύει, γι' αυτό θα σας βομβαρδίσουν και θα εισβάλουν στη χώρα σας. Δεν έχετε ακόμα αγελάδες, αλλά τουλάχιστον τώρα είστε μέρος μιας δημοκρατικής χώρας..

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες. Η επιχείρηση φαίνεται πολύ καλή. Κλείνεις το γραφείο και πηγαίνεις για μερικές μπύρες για να το γιορτάσεις.

ΟΥΑΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες. Η μία στα αριστερά φαίνεται πολύ ελκυστική.