θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Friday, August 03, 2018

Οι αρχαιολόγοι μόλις ανακάλυψαν νέους θησαυρούς μέσα στο σπίτι του Δία στην Πομπηία.

 
 
 
Αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει νέους κρυμμένους θησαυρούς στην Πομπηία στο σπίτι ενός «πλούσιου και καλλιεργημένου» ανθρώπου
Οι αρχαιολόγοι είναι πολυάσχολοι που κοσμούν νέα έργα τέχνης και άλλα πολύπλοκα αντικείμενα που ανακαλύπτονται στο Σπίτι του Δία στην Πομπηία.
Οι αρχαιολόγοι μόλις ανακάλυψαν νέους θησαυρούς μέσα στο σπίτι του Δία στην Πομπηία.Peter Macdiarmid / Getty Images
 
Κριστίν Μουρ
 
 
Τα πολλά θαύματα της Πομπηίας δεν σταματούν ποτέ καθώς οι αρχαιολόγοι έχουν μόλις αποκαλύψει ότι έχουν ανακαλύψει νέους θησαυρούς κρυμμένους βαθιά μέσα στο σπίτι αυτού που αποκαλούν «πλούσιο και καλλιεργημένο» άνθρωπο.
Έτσι, ενώ η έκρηξη του Βεζούβιου μπορεί να έχει καταστρέψει την πόλη στα -79  και να την αφήσει να την θάψει κάτω από ένα παχύ στρώμα από τέφρα και βράχο, υπάρχουν ακόμα πολλά αντικείμενα που πρέπει να ανακαλύψουμε, όπως δείχνει αυτό το νεότερο εύρημα.
Σύμφωνα με το Daily Mail, το νέο σπίτι που πρόσφατα ανακαλύφθηκε στην Πομπηία έχει αποκτήσει τον τίτλο "House of Jupiter" και βρέθηκε ενώ οι αρχαιολόγοι ήταν απασχολημένοι με τη διεξαγωγή εργασιών διατήρησης γύρω από την περιοχή Regio V της πόλης.
Το όνομά του προέρχεται από έργα τέχνης του Διός που βρέθηκαν στον κήπο του πρώην κατοίκου.
Ενώ αυτό το σπίτι ήταν γνωστό στο παρελθόν στους αρχαιολόγους που εργάζονταν στην Πομπηία κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, μόλις ανακαλύφθηκε πάλι, με πλήθος τοιχογραφιών και άλλων πολύπλοκων αντικειμένων που ανακτήθηκαν. Παρά το γεγονός ότι τα έργα τέχνης που βρέθηκαν στο Σπίτι του Δία έχουν ηλικία περίπου 2.000 ετών, βρίσκονταν ακόμα σε εκπληκτικά καλή φόρμα.