θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Wednesday, August 29, 2018

Η περιοχή του Παγγαίου το πρώτο κομμάτι στεριάς που αναδύθηκε από την πανθάλασσα.

 
 
 
Η περιοχή του Παγγαίου όσο κι αν φαίνεται παράξενο ίσως να είναι το πρώτο κομμάτι στεριάς που αναδύθηκε από την πανθάλασσα. Η Παγγαία είναι γνωστός όρος από την παλαιοντολογία. Άλλη εκδοχή μιλά για την περιοχή του Ολύμπου ως πρώτη γη. Αν προσθέσουμε και τα ανθρώπινα οστά 13 εκατομμυρίων ετών στα Πετράλωνα Χαλκιδικής βλέπουμε ότι καθόλου τυχαία δεν είναι η Μακεδονία μας...

 Πολλά παράξενα ζώα για τα δεδομένα της Ελλαδικής πανίδας ( = εκ του Πανός ) παρουσιάζονται στην πανάρχαια και αρχαία ελληνική τέχνη. Σαφώς τα λιοντάρια έζησαν στη Βόρεια Ελλάδα ( = Μακεδονία και Θράκη), ωστόσο κάποια είδη πανθήρων δεν είναι δυνατόν να μας λένε οι καθηγητές ότι αποτελούν μυθολογικές μορφές. Για παράδειγμα μία κεφαλή σκήπτρου (από σχιστόλιθο) του 1700 π.Χ. στην Μινωική Κρήτη (Ανάκτορο Μαλίων, Μουσείο Ηρακλείου) είναι πεντακάθαρα Jaguar (=ιαγουάρος, γεγονός που επιβεβαιώνει την παρουσία Ελλήνων στην αμερικανική ήπειρο από πολύ παλιότερες εποχές από τον Χιώτη Κολόμβο).
 
Επομένως και στο Παγγαίον όρος το νόμισμα με τον τάπιρο δεν είναι καθόλου τυχαίο. Κάποιοι πήγανε και το είδαν στον φυσικό του χώρο στην Αιθιοπία (=σημερινή Αφρική).
 
 
Λεον Άμαράντος