θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Friday, August 10, 2018
  
ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ
 
Κάποτε όταν συνέβαιναν περίεργα αφύσικα πράγματα, οι άνθρωποι καταλάβαιναν και φρόντιζαν να εξευμενίζουν τους θεούς τους. Σήμερα αυτό ακούγεται «κάπως» και πολύ οπισθοδρομικό. Σήμερα προοδέψαμε, πήγαμε στο φεγγάρι, έχουμε συστήματα κοινωνικής δικτύωσης υπέροχα τηλέφωνα που αποβλακώνουν και πάνω από όλα υπέροχους καναπέδες. Μεγάλη αλλαγή από το παρελθόν θα ισχυριστεί κάποιος.
 
Η φύση και ο πλανήτης όμως δεν άλλαξαν και αν αυτά δεν βλέπουν και ακούνε, τότε είμαστε πολύ τυχεροί. Εμείς τυχεροί και οι αρχαίοι ανόητοι, που μάταια προσπαθούσαν. Αλίμονο όμως αν συμβαίνει το αντίθετο. Αν δηλαδή οι αρχαίοι ήξεραν τι έκαναν και εμείς πνιγόμαστε στη βλακεία.
 
Κάποτε πίστευαν τους οιωνούς, τα σημάδια και έπρατταν ανάλογα. Σήμερα τα πάντα έχουν μια εξήγηση επιστημονική ή δεν έχουν καμία. Έτσι πορευόμαστε. Βλέπουμε το αφύσικο και επειδή δεν ανήκει στην παιδεία μας, το αιτιολογούμε ανόητα ή το προσπερνάμε αν δεν χωρά καμιά εξήγηση. Το αστείο είναι, ότι οιωνοί και σημάδια εξακολουθούν να υπάρχουν. Αυξάνονται συνεχώς και φαίνεται να μην πήραν χαμπάρι ότι εμείς δεν «μασάμε» από τέτοια πλέον.
 
Asterios Tsintsifos