θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Monday, July 09, 2018

Πώς ο σοσιαλισμός μπορεί να καταστρέψει τη ζωή σας.

 
 
Πώς ο σοσιαλισμός μπορεί να καταστρέψει τη ζωή σας.

Από τον John Hawkins στις 4 Ιουλίου 2018
 
"Η εκπληκτική αλήθεια είναι ότι σχεδόν όλη η τεχνολογική πρόοδος έχει λάβει χώρα τα τελευταία τριακόσια χρόνια (και για τα πολλά από τα δισεκατομμύρια μη-Δυτικών που ανυψώθηκαν από τη συντριπτική φτώχεια χάρη στον καπιταλισμό, αυτό συνέβη τα τελευταία τριάντα χρόνια) ….. Το κεφάλαιο είναι το πιο συνεργατικό σύστημα που δημιουργήθηκε ποτέ για την ειρηνική βελτίωση της ζωής των λαών. Έχει μόνο ένα μοιραίο ελάττωμα: Δεν φαίνεται να το νοιάζει. Το σύστημα αγοράς είναι τόσο ικανό να ωθεί τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο  να συνεργαστούνε - που μετά δυσκολίας παρατηρούμε πόσο συνεργαζόμαστε ». - Jonah Goldberg
 
"Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, όπως ένα δωρεάν γεύμα." – Ανώνυμος
 
Στην Αμερική, ειδικά για την Αριστερά, ο σοσιαλισμός έχει αρχίσει να αποκαθιστά την τρομακτική φήμη του. Σε μια δημοσκόπηση το περασμένο έτος, το 37% όλων των Αμερικανών και το 54% των φιλελευθέρων, προτιμούσαν τον σοσιαλισμό από τον καπιταλισμό. Μια άλλη δημοσκόπηση το προηγούμενο έτος είχε το 44 τοις εκατό των Μιλλένιαλς λέγοντας ότι προτιμούν να ζουν σε μια σοσιαλιστική κοινωνία, ενώ μόνο το 42 τοις εκατό προτιμούν να ζουν σε μια καπιταλιστική κοινωνία.
Δεδομένου ότι η Αμερική έγινε η πιο επιτυχημένη οικονομία στον κόσμο λόγω του καπιταλισμού και επειδή υπάρχουν πολλές ιστορίες τρόμου σχετικά με τις σοσιαλιστικές χώρες, μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιους να καταλάβουν γιατί ο σοσιαλισμός θα είχε οποιαδήποτε γοητεία. Ωστόσο, υπάρχουν τρεις παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν.
 
1. Ο Σοσιαλισμός ακούγεται πραγματικά ως κάτι πολύ καλό.
Οι σοσιαλιστές υπόσχονται κάθε είδους "δωρεάν" πράγματα, αλλά ποτέ δεν συζητούν για το πραγματικό κόστος. Ο καπιταλισμός είναι η Microsoft, η Apple και η Exxon. Σοσιαλισμός είναι ο Άγιος Βασίλης.
 
2. Οι επιτυχίες του καπιταλισμού θεωρούνται δεδομένες.
Ζούμε στην πλουσιότερη, πιο επιτυχημένη και πιο ευημερούσα κοινωνία στην ανθρώπινη ιστορία. Ζούμε όπως το παιδί του δισεκατομμυριούχου που μεγάλωσε με ένα ασημένιο κουτάλι στο στόμα του και υποθέτουμε ότι έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα και υποθέτουμε ότι το να γίνουμε ένα σοσιαλιστικό κράτος, αυτό δεν θα  αλλάξει τα πράγματα. (Ειδοποίηση Συναγερμού: Θα αλλάξουν.)
 
3. Δεν υπάρχουν καθαρά καπιταλιστικές ή σοσιαλιστικές οικονομίες.
Αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, στο θέμα μας διότι αν έχετε ένα έθνος που έχει ήδη μια αξιοπρεπή οικονομία και το κάνετε όλο και πιο σοσιαλιστικό, αναπόφευκτα θα γίνει πιο αδύναμο, αλλά δεν θα πεθάνει αμέσως. Αυτό δίνει στους σοσιαλιστές την ευκαιρία να παρουσιάσουν ορισμένα έθνη που δεν είναι σωροί σκουπιδιών που καπνίζουν... ακόμα. Από την άλλη πλευρά, οι ασθενέστερες οικονομίες που αγκαλιάζουν πλήρως τον σοσιαλισμό μπορούν να καταρρεύσουν ολοκληρωτικά.
 
Γιατί; Για να το καταφέρετε, πρέπει να καταλάβετε ποιοι άνθρωποι επωφελούνται και από ποιες οικονομίες.
Ο σοσιαλισμός και ο μεγάλος του ο αδελφός ο κομμουνισμός, είναι και οι δύο Φαουστιανές ευκαιρίες. Παρέχετε ένα μέρος της ελευθερίας σας, ένα μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων σας, και ένα τεράστιο ποσό χρημάτων,  σε αντάλλαγμα για αναξιόπιστες υποσχέσεις για "ελεύθερα" πράγματα που έγιναν από σκληρόκαρδους και ανίκανους κυβερνητικούς μηχανισμούς.


Οι ανίκανοι, οι τεμπέληδες και αναμφίβολα οι άνθρωποι που θα παραμείνουν φτωχοί για όλη τους τη ζωή, τείνουν να επωφελούνται περισσότερο από τον σοσιαλισμό / κομμουνισμό. Φυσικά, ακόμη και οι μόνιμα φτωχοί ζουν χειρότερα σε πολλά σοσιαλιστικά κράτη για μακρύ χρονικό διάστημα, όχι μόνο επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί φτωχοί στις Σοσιαλιστικές χώρες απ’ ότι στις περισσότερες καπιταλιστικές χώρες, αλλά επειδή τόσο πολλές ζημιές γίνονται συχνά στην οικονομία που  λίγα χρήματα μένουν από τους άλλους ανθρώπους για να τους δώσουν.