θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Monday, July 16, 2018

Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 
 
Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
Από το 41 π. Χ. και μετά, κάτι άλλαξε στη Θεσσαλονίκη. Τα ιερά και όσια των Μακεδόνων, από την Αμφίπολη μεταφέρθηκαν εκεί! Πόλη των Καβείρων πλέον η Θεσσαλονίκη, με προστάτιδα της πόλης την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ. Χιλιάδες ευρήματα παραπέμπουν σ αυτή. Το όνομά της όμως είναι ταμπού! Την ονομάζουν αόριστα ΤΥΧΗ, όπως στο ανάγλυφο του Οκταγώνου της πλατείας Ναυαρίνου (1) και εκεί «κλειδώνουν» την ιστορία της πόλης! Εκεί η ιστορία, είναι κτισμένη γύρω από το όνομα της αρχιέρειας. Ξέρετε, αυτήν την κακιά μάγισσα που τελικά λιθοβολήθηκε και πέρασε στην αφάνεια! Και έτσι έζησαν αυτή καλά και εμείς καλύτερα. Ακόμα καλύτερα ζούνε οι αρχαιολόγοι σήμερα, αφού έτσι, πολλές σκοτούρες στο κεφάλι τους δεν έχουν. Στο νόμισμα βέβαια (2), δεν την ονομάζουν Τύχη, γιατί εκεί έχει περίεργα γνωρίσματα που προδίδουν. Τον πόλο με τα ανθέμια και τα φίδια, το δάφνινο στεφάνι της αιωνιότητας και αυτά τα περίεργα σκουλαρίκια, που έχουν την δική τους ιδιαίτερη ιστορία!
Είναι αινιγματικό το μειδίαμά της στο ανάγλυφο, σαν αυτό που αιώνες αργότερα, αποτυπώθηκε στην Τζοκόντα του Ντα Βίντσι (3).
Λέγεται ότι μελετητές και ερευνητές σήμερα, αποκρυπτογράφησαν το μειδίαμα στον πίνακα! Στο νόμισμα είναι σοβαρή, με όλη της τη μεγαλοπρέπεια. Εκεί φαίνεται να δικάζει, δημιουργώντας την αίσθηση ότι,
ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ.