θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Monday, March 26, 2018

Ο γέροντας της μονής μου με οδήγησε στον ψυχίατρο!

 
 
Υπάρχει επιστολή και ενός άλλου μοναχού, του Χριστόδουλου Γρηγοριάτη προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, όπου μεταξύ των άλλων, του γράφει:
''Η μοναχική μου ζωή βάδιζε τον σκληρό και ανηφορικό δρόμο της άσκησης μέσα από ακάματο αγώνα για να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου και να έχω την ευλογία του γέροντα και τις ευχές όλων των πατέρων.
Συμμορφούμενος προς τις μοναχικές μου υποσχέσεις, το 1996 ζήτησα από το γέροντα της μονής μου ακρόαση για να του πω κάποιους λογισμούς μου και να του ζητήσω την συμβουλή του. Κατά την συνάντηση μας, του είπα ότι έχω τον λογισμό, αλλά και κάποια εσωτερική πληροφορία, ότι θα είμαι ο διάδοχος του στο ηγουμενικό αξίωμα και θα ήθελα να με συμβουλεύσει ως γέροντας, αν θεωρεί ότι αυτοί οι λογισμοί μου ήταν εκ Θεού, η μήπως ήσαν αποκυήματα της φαντασίας μου, η πλάνη του διαβόλου που επιβουλεύεται την σωτηρία μου. Αντί πατρικής συμβουλής, σε συνεννόηση με ιερομόναχο ιατρό της μονής μας, με οδήγησε σε έναν ψυχίατρο στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και χωρίς να προηγηθεί ιατρική διάγνωση ότι πάσχω από κάποια ψυχική νόσο, με πειθανάγκασε δια της αδιακρίτου υπακοής μέσω του ιατρού της μονής μας να παίρνω ψυχοφάρμακα, από τα οποία κινδύνευσε να κλονιστεί η υγεία μου η οποία απεδείχθη εκ των υστέρων ότι δεν έπασχε από κανένα ψυχικό νόσημα!!! Μετά από μια εβδομάδα σταμάτησα από μόνος μου την λήψη ψυχοφαρμάκων, επέστρεψα στην μονή μου και συνέχισα την διακονία μου, χωρίς να προκαλέσω καμία παραβατική συμπεριφορά μέσα στην μονή''.
Εδώ, η επιστολή.
http://archive.is/Hs1MG
 
«Αγία Γραφή»: Το μεγαλύτερο παραμύθι τού κόσμου - Η Βίβλος τού μίσους, τής κτηνωδίας και τής πλαστογραφίας