θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Thursday, September 28, 2017

Asterios Tsintsifos: Ο ΤΑΦΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΡΟΝΟΟ ΤΑΦΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΡΟΝΟ
 
Πρότεινε λέει ως ένοικο του τάφου ο Μανώλης Ανδρόνικος, την μητέρα του Φιλίππου Β΄ Ευρυδίκη!!! Ήταν το 1987 και ήταν ένα ακόμα επεισόδιο της συνέχειας του παραμυθιού που χτιζόταν στη Βεργίνα. Αποδείξεις φυσικά όταν μιλούν τα «ιερά τέρατα» της αρχαιολογίας, δεν χρειάζονται. Ο τάφος ήταν βέβαια συλημένος, όμως και να μην ήταν, οι τυφλοί το φως δεν το βλέπουν. Πια θα ήταν η διαφορά, αν υπήρχαν εκεί 10 ή 20 αντικείμενα του νεκρού ή της νεκρής; Σε ανθρώπους, που δεν φτάνει ο θρόνος με το διάκοσμό του για να καταλήξουν σε συμπεράσματα και 1.000.000 κτερίσματα να τους δώσεις, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Σπούδασαν και το μόνο που έμαθαν, είναι να αναζητούν μια επιγραφή!!! Αυτός μπορεί να είναι ο εύκολος τρόπος, όμως αρχαιολογία δεν είναι.
Η ημιμάθεια δεν βοηθά την ανάπτυξη συνδυαστικής λογικής, που είναι απαραίτητη στην επιστήμη της αρχαιολογίας. Η δεδομένη ευφυΐα των αρχαίων, δεν ανιχνεύεται με άλλο τρόπο.
 
 
ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ
 
Ένα υπέροχο λουλούδι που ανθίζει, είναι η εικόνα που αποκόμισε η Κα Κοτταρίδου από το ψηφιδωτό της Βεργίνας (εικόνα). Δεν είδε τίποτα παραπάνω, από αυτό που θα έβλεπε ο περιπτεράς, ο οπωροπώλης ή ο οποιοσδήποτε άλλος. Είναι ΤΡΑΓΙΚΟ. Βρε παιδιά, ένας άλλος αρχαιολόγος δεν υπάρχει να την επαναφέρει σε επιστημονική τάξη; Μάλλον ΟΧΙ. Όλοι βλέπουν υπέροχα λουλούδια να ανθίζουν, γι αυτό πάμε από το κακό στο χειρότερο. Αρπάζω την ευκαιρία για να σας δώσω ένα μήνυμα. Στο πολύ κοντινό μέλλον, θα ντρέπεστε να λέτε το επάγγελμά σας. Αυτό εσείς το επιλέγετε με την συμπεριφορά σας. Ο ΣΙΩΠΩΝ ΔΟΚΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΙΝ.
Εννοείτε βέβαια, ότι θα ακολουθήσει μια υπέροχη ανάρτηση, με αυτά που δεν βλέπουν ή δεν θέλουν να δουν οι αρχαιολόγοι. Η προηγούμενη ανάρτηση (Ο ΤΑΦΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΡΟΝΟ), αυτή και οι επόμενες, ένα σκοπό έχουν. Να περιορίσουν την Βεργίνα στα δικά της ευρήματα και να αφήσει ήσυχα τα ξένα ονόματα.
Asterios Tsintsifos