θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Friday, November 13, 2015

Η έννοια έθνος είναι διαφορετική από τα "έθνη" της Κενής Διαθήκης.


Προφανώς θα γνωρίζεται ότι η έννοια έθνος όπως την κατανοούμε σήμερα είναι διαφορετική από τα "έθνη" της Καινής Διαθήκης.

Πάντως δεν ξέρω πως ο Χριστός άρχει εθνών και συγκεκριμένα του Ρωμαϊκού, αφού δεν υπάρχει η έννοια ρωμαϊκό έθνος, του Βυζαντινού που ισχύει το ίδιο, δεν υπήρξε σαν έθνος, ήταν και αυτό μια πολυεθνική οντότητα και αν εννοείται κράτους, καταλύθηκε ή λένε οι Τούρκοι πως συνεχίστηκε (πάρτε όποια έκδοση θέλετε) από την Οθωμανική αυτοκρατορία.

Όσο για το ελληνικό έθνος αν θεωρήσουμε ότι υπήρχε σαν την ενότητα των αρχαίων ελληνικών φυλών, εκχριστιανίστηκε με το ζόρι σταδιακά μέχρι τον 9ο αι. Τον +6ο αι.  εκχριστιανίστηκε η Αθήνα με την κατάργηση από τον Ιουστινιανό της φιλοσοφικής σχολής και οι Έλληνες ενσωματώθηκαν στο μωσαϊκό της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που λέμε και Βυζάντιο και επανεμφανίστηκε χωρίς να έχει πάψει ποτέ να υπάρχει, σαν εθνότητα τον 19ο αι.

Φυσικά σήμερα δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Γιεχοσουά άρχει κάποιου έθνους. Εσείς οι χριστιανοί πως το καταλαβαίνετε; Το άρχειν δηλαδή με τα λεγόμενά σας, ίσχυσε κάποια στιγμή, όπως εσείς φυσικά το φαντάζεστε και μετά σταμάτησε να άρχει, ή επειδή άρχει υποτίθεται της Εκκλησίας (αν με ευρεία φαντασία μπορούμε να υποθέσουμε) πως αυτή είναι για εσάς έθνος; Τι σόι προφητεία είναι αυτή;
Όποιος έχει ένα στοιχειώδες μυαλό δεν με πείθει ο ισχυρισμός ότι αυτός που θα έρθει (ο Μεσσίας) θα «άρχει εθνών» έχει καμιά σχέση με πραγματικότητα.

Η ανάρτηση ανήκει στα Σχόλια στο "πάρε-δώσε"