θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Sunday, November 15, 2015

Στο θέμα του διαβόλου τώρα.


Στο θέμα του διαβόλου τώρα. Το τι είναι ο διάβολος κατά τους χριστιανούς το γνωρίζουμε πολύ καλά, είναι και αυτός υποτίθεται δημιούργημα του θεού που φυσικά ήξερε τι θα κάνει, αλλά θα πρέπει (το ξαναλέω) να αποφασίσετε ποιος φταίει για τις υποτιθέμενες κακές πράξεις του ανθρώπου, ο άνθρωπος ή ο διάβολος.

Αν φταίει ο άνθρωπος τότε τι μπλέκετε συνέχεια τον διάβολο.

Αν φταίει ο διάβολος γιατί να φταίει και ο άνθρωπος. Τελικά ο άνθρωπος έχει δική του κρίση για να φταίει; Αν ναι σταματήστε αυτή την ιστορία με τον διάβολο, μόνο να μοιράζει την ευθύνη τελικά χρησιμεύει.

Δεν φταίει ο Αδάμ αλλά η Εύα, δεν φταίει η Εύα αλλά το φίδι, δεν φταίει το φίδι αλλά ο διάβολος που μεταμορφώθηκε σε φίδι, Ο Θεός που τους δημιούργησε όλους δεν φταίει αν και ήξερε τι θα συμβεί, ήλπιζε ότι δεν ήταν θεός και θα έκανε λάθος.

Τελικά όμως την πληρώνουν οι απόγονοι γιατί με την εξαιρετική ηθική της Βίβλου, κληρονομούν για πάντα την ιστορία για την περίφημη ζαβολιά του διαβόλου. Τι εξυπηρετεί αυτή η μεταφορά ευθύνης; μήπως την θεμελίωση της μετανοίας;

«Μετανόησε τέκνον μου, εσύ έκανες την πατάτα αλλά ο διάβολος φταίει, άμα εξομολογηθείς στον παπά και μετανοήσεις πάνε οι αμαρτίες σου είσαι πάλι καθαρός και αμόλυντος και είμαστε όλοι ικανοποιημένοι».

 Η ανάρτηση ανήκει στα Σχόλια στο "πάρε-δώσε"