θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Friday, October 23, 2015

Απόκρυφα μυστικά πίσω από το Κουκουνάρι στην Τέχνη και την αρχιτεκτονική.


Αριστερά: Τα ερείπια του Angkor Wat στην Καμπότζη, γεμάτα με το σύμβολο “κουκουνάρι”. Δεξιά: αντιθετική ζώα πλαισιώνουν τον φωτισμένο Μποντισάτβα στο Angkor Wat.

Απόκρυφα μυστικά πίσω από το Κουκουνάρι στην Τέχνη και την αρχιτεκτονική.


Από τον Richard Cassaro
19η Δεκεμβρίου 2010
Κατηγορία: Ιερά τοποθεσίες και Σύμβολα

Το κουκουνάρι ως σύμβολο είναι ένα από τα πιο μυστηριώδη εμβλήματα που εμφανίζονται στην αρχαία και την σύγχρονη τέχνη και την αρχιτεκτονική. Λίγοι λόγιοι το συνειδητοποιούν, αλλά το κουκουνάρι παραπέμπει στον υψηλότερο δυνατό βαθμό της δυνατής πνευματικής φώτισης. Αυτό αναγνωρίστηκε από διάφορους αρχαίους πολιτισμούς και το σύμβολο μπορεί να βρεθεί στα ερείπια των Ινδονήσιων, των Βαβυλώνιων, των Αιγύπτιων, των Ελλήνων, των Ρωμαίων, για να αναφέρουμε μερικούς. Φαίνεται επίσης στα σχέδια των εσωτερικών παραδόσεων, και των απόκρυφων Εταιρειών. Το κουκουνάρι κατείχε το ίδιο νόημα για όλους: Συμβόλιζε ένα μυστικό όργανο, την "επίφυση" ή "Τρίτο Μάτι", που όλοι διαθέτουμε.

Στα μεγαλοπρεπή πέτρινα ερείπια του Angkor Wat βλέπουμε τεράστιους πύργους σε σχήμα κουκουνάρι που ανεβαίνουν στον ουρανό από την καταπράσινη ζούγκλα με έναν τρόπο που ξεπερνά κάθε φαντασία. Οι πύργοι κουκουνάρια αναφέρονται συχνά από τους μελετητές:

"Οι ξεχωριστοί κώνοι στο Angkor έχουν ... σχήμα κουκουνάρι ..."

-Benjamin Rowland, Η Τέχνη και Αρχιτεκτονική της Ινδίας

Το ερώτημα, ωστόσο, είναι η σημασία των κουκουναριών: φαίνεται απίθανο ένα τέτοιο σχήμα να είναι χωρίς λόγο ή αιτία. Ποια είναι η σημασία αυτών των κουκουναριών στα αρχαία κτίρια του Angkor;

Επίσης, κάτι που ποτέ δεν εξηγήθηκε είναι ένα άλλο φαινόμενο στο Angkor Wat που ονομάζεται " αντιθετικά ζώα." Στο παράδειγμα που φαίνεται στην παραπάνω εικόνα βλέπουμε ένα ζευγάρι δίδυμων, συμμετρικών ελεφάντων, αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλο, μια εικόνα που συχνά συγκαλύπτεται ή θεωρείται ανεξήγητη.

Είναι ενδιαφέρον ότι, παρόμοια "αντιθετικά ζώα " στην τέχνη εμφανίζονται σε άλλα γνωστά αρχαιολογικά κειμήλια - "κουκουνάρια". Για παράδειγμα, στο αρχαίο ρωμαϊκό γλυπτό pigna (ιταλικό κουκουνάρι) που φαίνεται παρακάτω, ένα τεράστιο χάλκινο κουκουνάρι πλαισιώνεται από δύο αντιθετικά παγώνια.


Πάνω: Κατασκευασμένο από τους Ρωμαίους, αυτό το ρωμαϊκό χάλκινο γλυπτό του 1ου αιώνα, που ονομάζεται "Πίνια" ("κουκουνάρι"), ήταν κάποτε μια αρχαία βρύση.

Το γλυπτό Πίνια βρίσκεται σε μια αυλή του Βατικανού που ονομάζεται Court of the Pine Cone “η αυλή του Κουκουναριού” και σήμερα θεωρείται το μεγαλύτερο γλυπτό κουκουνάρι στον κόσμο.

Οι παραλληλισμοί δεν τελειώνουν εδώ όμως: το αιγυπτιακό σύμβολο του Όσιρη απεικονίζει όχι μόνο δύο αντιθετικές κόμπρες, αλλά ανορθώνονται μέχρι να συναντηθούν σε ένα κουκουνάρι (περίπου -1224).:


Πάνω: Το αιγυπτιακό σύμβολο του Όσιρη . Αιγυπτιακό Μουσείο στο Τορίνο της Ιταλίας, -1224 .

Ποιο είναι το συμβολικό νόημα αυτών των κουκουναριών και πώς τα αντιθετικά ζώα συντελούν στη συνολική σημασία τους; Ποιο είναι το βαθύτερο μυστικό που κρύβουν αυτές οι φαινομενικά ανεξιχνίαστες εικόνες;
Τρίτο Μάτι / επίφυση

Η απάντηση σε αυτό είναι ότι τα κουκουνάρια, σε όλη την ιστορία, συμβολίζουν την "επίφυση", ή το "Τρίτο Μάτι", και την εσωτερική πράξη της αφύπνισης . Αυτός ο αδένας είναι λέγεται ότι βρίσκεται στο γεωμετρικό κέντρο του εγκεφάλου και θεωρείται από ορισμένους ως η το βιολογική Τρίτο Μάτι. Ο Γάλλος λόγιος Καρτέσιος ως γνωστόν αναφέρεται στην επίφυση, όπως η έδρα της ψυχής.

Για την επίφυση δίνεται ο ακόλουθος ορισμός Webster’s Ninth New Collegiate Dictionary:

"Ένα μικρό usu. Κωνική απόφυση του εγκεφάλου όλων των κρανιωτών σπονδυλωτών που σε μερικά ερπετά έχει τη βασική δομή του οφθαλμού, η οποία λειτουργεί σε ορισμένα πτηνά, ως μέρος ενός συστήματος μετρήσεως του χρόνου και ότι έχει ποικιλοτρόπως τεκμηριωθεί ότι είναι ένα υποτυπώδες τρίτο μάτι, ένας ενδοκρινής αδήν, ή η έδρα της ψυχής ... "


Πάνω: Η επίφυση έχει σχήμα σαν ένα μικρό κουκουνάρι, εξ ου και το όνομά του.

Ο συμβολισμός “κουκουνάρι” δεν έχει χαθεί για τους αρχαίους πολιτισμούς? στην Ινδία, ινδική παράδοση διδάσκει οπαδούς να αφυπνίσουν το Τρίτο Μάτι ενεργοποιώντας «επτά τσάκρα» τους. Πρόκειται για μια αρχαία άσκηση, εξακολουθεί να εφαρμόζεται και σήμερα, που ονομάζεται Κουνταλίνι Γιόγκα. προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι επηρεάζει άμεσα την ανθρώπινη συνείδηση, αναπτύσσει τη διαίσθηση, την αύξηση της αυτογνωσίας και απελευθερώνει το δημιουργικό δυναμικό του. Είναι ενδιαφέρον ότι, το εσωτερικό σύμβολο της Kundalini Yoga είναι το κηρύκειο (caduceus) - ένα σύμβολο που διαθέτει δύο αντιθετικά φίδια.Αριστερά: Το κηρύκειο, που μεταφέρει ο Ερμής στην ελληνική μυθολογία. Στην αρχαία Ελλάδα απεικονίζετο στο αριστερό χέρι του Ερμή. Δεξιά: Μια οπτική αναπαράσταση της πρακτικής της γιόγκα Κουνταλίνι, ο απώτερος στόχος των οποίων είναι να αφυπνίσει το Τρίτο Μάτι κρυμμένο στο ανθρώπινο μέτωπο.


Έτσι, η τέχνη των αντιθετικών ζώων που σχετίζονται με το κουκουνάρι – οι διπλοί ελέφαντες στην Ινδονησία, τα δίδυμα παγώνια στη Ρώμη, τα δίδυμα φίδια στην Κρήτη, είναι πραγματικά ένας υπαινιγμός για και τα κανάλια ida και Πινγκαλά (τα αντιθετικά δίδυμα φίδια στο κηρύκειο). Ο κεντρικός άξων , με τη σειρά του, συμβολίζεται από το τρίτο, κεντραρισμένο σχέδιο (συχνά ένα κουκουνάρι), το οποίο για το κηρύκειο είναι η κύρια ράβδος στον άξονα βορρά-νότου.
Πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί ενσωμάτωσαν τις εικόνες του κουκουναριού στην πνευματική τους τέχνη και την αρχιτεκτονική τους, και όλοι δημιούργησαν επίσης τέχνη με αντιθετικά ζώα. Οι αρχαίοι θεοί της Βαβυλώνας, της Αιγύπτου, του Μεξικού και της Ελλάδος συνδέθηκαν με το κουκουνάρι, και οι εικόνες αυτών των θεών ήταν συχνά διακοσμημένες με κουκουνάρια.Αριστερά: Ο Θεός των Σουμερίων Marduk με κουκουνάρι στο χέρι. Δεξιά: Ο Διόνυσος, ο Βάκχος για τους Ρωμαίους, μετέφερε έναν «θύρσο» που ολοκληρώνετο με ένα κουκουνάρι.


Ακόμη και η φυσική συμπεριφορά του κουκουναριού έχει μια εσωτερική έννοια: καθώς ωριμάζει, το κουκουνάρι ανοίγει σιγά-σιγά για να απελευθερώσει τους ώριμους σπόρους του. Η διαδικασία αυτή είναι συμβολική για την επέκταση της συνείδησης που συνοδεύει το άνοιγμα της επίφυσης και την αφύπνιση του Τρίτου Ματιού. Η μεταφορά είναι ένα πολύτιμο και την τόνωση της ψυχής μάθημα του εσωτερισμού φαινόμενο που δεν μπορεί αλλιώς να δει ή να εξηγηθεί, δεδομένου ότι λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό του εγκεφάλου:


Αριστερά: Χάλκινος κουκουνάρι-κώνος, σύμβολο στον καθεδρικό ναό στο Άαχεν της Γερμανίας. Μέση: Ρωμαϊκό άγαλμα κουκουναριού στην πλατεία Piazza Venezia, της Ιταλίας. Δεξιά: Ώριμα κουκουνάρια.


Πάνω: Το Τρίτο Μάτι ανάμεσα στα φρύδια του Βούδα. Το ξύπνημα του Τρίτου Ματιού επιτρέπει στον Βούδα να κατανοήσει τις δυνάμεις της ύπαρξης και της εκδήλωσής τους στην αλυσίδα της αιτιότητας.


Το Τρίτο Μάτι έχει κληθεί από διάφορα ονόματα σε όλη την ιστορία, συμπεριλαμβανομένων των: "εσωτερικό μάτι", "μάτι του μυαλού», «οφθαλμός της ψυχής» και «μάτι της λογικής." Το πορτραίτο ενός «Ματιού» είναι στην πραγματικότητα, μια αρχετυπική εικόνα που εκτείνεται πολλές χιλιάδες χρόνια πίσω στην ανθρώπινη ιστορία. Φαίνεται ξανά και ξανά σε μύθους, γλυπτά, χαρακτικά, πίνακες ζωγραφικής σε αρχαίους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο. Απεικονίζετο συχνά σε ολόκληρη την αρχαία Αίγυπτο ως ένα μάτι, το μάτι του Ρα:Το μάτι του Ρα, σηματοδοτεί το Τρίτο Μάτι του φωτισμού.

 

Το Τρίτο Μάτι συνήθως περιγράφεται από τους αρχαίους μύστες που έζησαν το θεϊκό φως.
".. Σε κάθε άνθρωπο υπάρχει ένας οφθαλμός της ψυχής που ... είναι πολύ πιο πολύτιμος από δέκα χιλιάδες σωματικά μάτια, διότι μόνον αυτό μπορεί στ' αλήθεια να δει ... Το μάτι της ψυχής ... μόνον προσαρμόζεται φυσικά για να αναβιώσει και να ενθουσιαστεί από τις αρχές των μαθηματικών. "

Πλάτωνας, Πολιτεία

Βλέπετε με το Τρίτο Μάτι σας. Για να ανυψώσετε την πνευματικότητα και να αφυπνίσετε τις αδρανείς δυνάμεις, το μάτι πρέπει να στραφεί προς τα μέσα. Η Δυτική απόκρυφη παράδοση συμφωνεί με τα αρχαία Ελληνικά κείμενα επιβεβαιώνοντας ότι η στροφή προς το εσωτερικό μάτι μας προικίζει με:

· Υψηλότερη συνείδηση
· Μια βαθύτερη κατανόηση της ζωής και του θανάτου
· Μια νέα ικανότητα ελέγχου του μέλλοντος
· Μια αίσθηση γαλήνης και ευδαιμονίας
· Υπεραισθητικές, διορατικές, διαισθητικές και ψυχικές ικανότητες
· Διευρυμένη αντίληψη
· Ενίσχυση της ικανότητας για αυτο-ίαση.
· Τη μείωση του στρες
· Ηρεμία και σαφήνεια
· Πρωτόγνωρη ευαισθησία

Δυστυχώς, σήμερα ιδέες, όπως το Τρίτο Μάτι και των σχετικών μυστικιστικών ή / και απόκρυφων εννοιών αποδοκιμάζονται, υποτιμητικά με την ετικέτα του " αποκρυφισμού."Πάνω: Ένα κηρύκειο που απεικονίζει ένα κουκουνάρι εμφανίζεται στο κτίριο Whitehall στη Νέα Υόρκη.

Το ερώτημα, ωστόσο, είναι γιατί η Δύση έχει τόσο κακή πληροφόρηση για το Τρίτο Μάτι και το ξεκλείδωμα του, αφού οι Αρχαίες Ελληνικές παραδόσεις έχουν ενσωματωθεί στις πρακτικές τους. Η απάντηση σε αυτό είναι η άνοδος του χριστιανισμού στη δύση. Η πρακτική και η ιδέα ενός «εσωτερικού θεού" ή το "Τρίτο Μάτι" για να ξυπνήσει έρχεται σε σύγκρουση με την παραδοσιακή χριστιανική διδασκαλία. Αυτή η σοφία, ωθήθηκε σε υπόγειες διαδρομές και έγινε η αιτία για μυστικές εταιρείες που μετέδωσαν αυτή την απόκρυφη σοφία. Μία από αυτές τις κοινωνίες ήταν οι Πυθαγόρειοι, οι Ελληνιστές που έφεραν την “Αναγέννηση” του Ελληνικού πνεύματος.
Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας Mark Twain, γράφοντας το 1899, αναφέρθηκε στο All Seeing Eye («πανεπόπτης οφθαλμός») όχι ως κάποια μακρινή ουράνια θεότητα ή «ο γηραιός άνθρωπος που ζεί πάνω», αλλά ως ένα απτό δώρο που οποιοδήποτε πρόσωπο μπορεί χρησιμοποιήσει:

"Το κοινό μάτι βλέπει μόνο το εξωτερικό των πραγμάτων, και κρίνει από αυτό, αλλά ο «πανεπόπτης οφθαλμός» διαπερνά και διαβάζει την καρδιά και την ψυχή, βρίσκοντας την ύπαρξη δυνατοτήτων που το εξωτερικό Μάτι δεν εντοπίζει ή υπόσχεται , και δεν θα μπορούσε να ανιχνεύσει. "

Είναι ενδιαφέρον, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Χίτλερ γνώριζε και κατανοούσε τον συμβολισμό του κουκουναριού. Μία από τις προσόψεις στο γραφείο του εμφανίζει σαφή συμβολισμό του κουκουναριού:Εικόνα από το γραφείο του Χίτλερ. Δείτε τον αριστερό πίνακα. Μια θεότητα (η Αθηνά) πλαισιώνεται από θύρσους, στο τέλος των οποίων βρίσκεται ένας κώνος πεύκου.

Αδόλφος Χίτλερ πίστευε στον Τρίτο Μάτι. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από τον Hermann Rauschning, πρώην Πρόεδρος της Εθνικο-Σοσιαλιστικής Γερουσίας του Danzig. Στο Hitler Speaks (ο Χίτλερ μιλά) (Λονδίνο, 1939), ο Rauschning έγραψε:

"Η απόκτηση της "μαγικής ενόρασης» φαίνεται ότι ήταν η ιδέα του Χίτλερ για τον στόχο της ανθρώπινης προόδου ... Υπήρχε το μάτι του Κύκλωπα, ή το διάμεσο μάτι, το όργανο της μαγικής αντίληψης του Απείρου, που τώρα μειώνεται σε μία υποτυπώδη επίφυση. Εικασίες αυτού του είδους γοήτευαν τον Χίτλερ και μερικές φορές τυλίγετο ολοκληρωτικά από αυτές. "
-Hermann Rauschning

Φαίνεται ότι, σχεδόν πριν από 100 χρόνια, ο Χίτλερ γνώριζε πράγματα για το Τρίτο Μάτι, ενώ οι Έλληνες γνώριζαν χιλιάδες χρόνια πρίν ο χριστιανισμός κατασυντρίψει τον πολιτισμό τους, ενώ οι περισσότεροι Αμερικανοί μόλις τώρα αρχίζουν να υποπτεύονται .


Αριστερά: Το Τρίτο Μάτι μπορούμε να το δούμε πάνω από τη Γαλλική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σε μια ζωγραφική του 1789, και βρίσκεται στο πίσω μέρος του χαρτονομίσματος του ενός δολαρίου:

Είναι δυνατόν, λοιπόν, ότι η επίφυση έχει αγνοηθεί στη δυτική κοινωνία σκόπιμα, έτσι ώστε να ληστέψει τις μάζες από την εξουσία τους.

Συμπέρασμα

Το σύμβολο “κουκουνάρι”, παραπέμπει στο Τρίτο Μάτι: αφθονεί στην αρχαία τέχνη και την αρχιτεκτονική, μια συμβολική αναπαράσταση τους τώρα-αδρανούς παράθυρού μας στον κόσμο.
Ενώ η γνώση του Τρίτου Ματιού και η πρακτική της αφύπνισης του Τρίτου Ματιού που συνέχισε στην Ανατολή, ενώ άρχισε να πεθαίνει στη Δύση εξ αιτίας του Χριστιανισμού. Κατά συνέπεια, καθιερώθηκαν μυστικές εταιρείες όπως οι Πυθαγόρειοι για να προστατεύσουν την γνώση που προσφέρει το Τρίτο Μάτι, να μυήσει νέα μέλη στην σοφία του και να κρατήσει ζωντανή την πρακτική αυτή. Αυτό εξηγεί γιατί η εικόνα ενός οφθαλμού είναι κοινή στις δυτικές μυστικές κοινωνίες, των οποίων τα μέλη κατείχαν εξαιρετικά φιλοσοφικό, ενεργό, δημιουργικό και πνευματικό νου.

Το Τρίτο Μάτι φαίνεται παράξενο, ακόμα και εντελώς ξένο προς εμάς στη Δύση, ακόμη και σήμερα, παρά το ότι ζούμε στην «εποχή της πληροφορίας» και της παγκοσμιοποίησης. Το γεγονός ότι το Τρίτο Μάτι είναι τόσο άγνωστο, τόσο παράξενη και τόσο ξένο προς τον τρόπο σκέψης μας είναι κάτι σαν αίνιγμα. Ο λόγος είναι επειδή φαίνεται να υπάρχει ανέκαθεν και εξακολουθεί να υπάρχει, μια συνειδητή προσπάθεια να το κρύψει από μια ισχυρή ελίτ που δεν θέλει οι μάζες να ανακαλύψουν τα μυστικά του.

ΠΗΓΗ: