θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Sunday, April 12, 2015

Thomas Taylor, ο θαυμαστής του Ελληνισμού.

 
Πορτραίτο του Thomas Taylor από τον Sir Thomas Lawrence, περίπου στα 1812, από την Εθνική Πινακοθήκη του Καναδά, Οττάβα.
Στο βάθος η Ακρόπολη των Αθηνών που σχηματίζεται   από ένα φλογερό ουρανό. Με το αριστερό χέρι του ο Taylor αγγίζει ένα αντίγραφο της μετάφρασης του από τα έργα του Πλάτωνα. [1]
 
 
 
Γεννημένος στο Λονδίνο, o Taylor  εκπαιδεύτηκε στο σχολείο του Αγίου Παύλου  και αφοσιώθηκε στη μελέτη των κλασικών και των μαθηματικών. Μετά την πρώτη του εργασία  ως υπάλληλος στην Τράπεζα του Lubbock , διορίστηκε Βοηθός Γενικός Γραμματέας για την Κοινωνία για την Ενθάρρυνση της Τέχνης (προδρόμος της Royal Society of Arts), υπό την ιδιότητά του έκανε πολλούς φίλους με επιρροή , οι οποίοι του έδωσαν τα μέσα για τη δημοσίευση διαφόρων μεταφράσεών του , οι οποίες εκτός από τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, περιλαμβάνουν τον Πρόκλο, τον Πορφύριο, τον Αππουλήιο, τον Ώκελλο (Ocellus Lucanus) και άλλους Νεοπλατωνικούς και Πυθαγόρειους. Στόχος του ήταν η μετάφραση όλων των αμετάφραστων γραπτών των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων.
Ο Taylor ήταν θαυμαστής του Ελληνισμού, πιο ειδικά  το φιλοσοφικό πλαίσιο που παρέχεται από τον Πλάτωνα και τον Νεοπλατωνικό Πρόκλο και το "πιο θεϊκό" Ιάμβλιχο, τα έργα του οποίου μετέφρασε στα αγγλικά.
 
Τόσο ερωτευμένος ήταν με τους αρχαίους, που ο ίδιος και η σύζυγός του μιλούσαν ο  ένας στον άλλο μόνο στα κλασσικά ελληνικά.