θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Monday, August 18, 2014

Είναι ένα μαύρο σιδερένιο κιβώτιο που έχει φυλαχτεί στο Άγιον Όρος σε ένα μοναστήρι.

Είναι ένα μαύρο σιδερένιο κιβώτιο που έχει φυλαχτεί στο Άγιον Όρος σε ένα μοναστήρι.

Πρώτο Θέμα 27.07.2014 σελ. 41

Η Έντιθ Κλόντιους αποκάλυψε στον Ιωάννη Βουλπιώτη τα όσα γνώριζε για το ελληνικό υπέδαφος.
«“Το υπέδαφος τηs Ελλάδος".
“Ποιο υπέδαφος;”.
“Αυτό μου ζήτησε να σου πω, προσθέτοντας, γιατί κι εγώ απόρησα, πως εσύ θα κατάλαβες”.
“Αυτό μόνο; Το υπέδαφος της Ελλάδας, έτσι απλά;”.
Προσπαθούσε να σκεφτεί σοβαρά, αλλά του έρχονταν γέλια. Εκατόν σαράντα τόσες χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα υπέδαφος; Πού θα το πήγαινε και τι θα το έκανε, διάολε; Αλλά τότε ήταν που Ξεμπλόκαρε και κατάλαβε. Αμέσως φωτίστηκε το πρόσωπό του.
“Για προχώρα, Εντιθ! Τι ακριβώς σου είπε;”.
“Αυτό, το υπέδαφος της Ελλάδος. Είναι ένα μεγάλο μαύρο ντοσιέ, μάλλον κατά την περιγραφή ένα μαύρο σιδερένιο κιβώτιο, που βρίσκεται σε διεθνές έδαφος, αλλά μέσα στην Ελλάδα”.
“Τι αινίγματα είναι αυτά;”. Βιαζόταν πολύ να εκκαθαριστεί η πρόταση που του γινόταν.
“Καθόλου αινίγματα. Είναι ένα μαύρο σιδερένιο κιβώτιο που έχει φυλαχτεί στο Άγιον Όρος σε ένα μοναστήρι. Όταν θα το έχει στα χέρια σου, θα ξέρεις με ακρίβεια πού υπάρχουν πλουτοπαραγωγικές πηγές σε ολόκληρο το ελληνικό υπέδαφος. Με απόλυτη ενημέρωση, διότι, όπως μου τόνισε, αποκλείεται μέσα στα τελευταία χρόνια να έχουν γίνει νεότερες έρευνες. Στο ντοσιέ περιλαμβάνονται όλες οι μελέτες, οι πίνακες, οι στατιστικές, οι απόρρητες αναφορές και τα αναλυτικά πορίσματα των ερευνών αυτών, καθώς και οι αντίστοιχοι χόρτε. Μιλάμε για μεταλλεύματα, όλο τον ορυκτό πλούτο, λιγνίτες, χρώμια, αλουμίνες, χημικά κλπ., βεβαίως δε, για χρυσό και πετρέλαια”», περιγράφεται χαρακτηριστικά στο βιβλίο.
Επίσης, η κρυφή ερωμένη τού αποκαλύπτει ότι το μαύρο κιβώτιο βρίσκεται στο Αγιον Όρος γιατί είναι το μέρος που κράτησε ανέπαφο ο Χίτλερ και ότι σε αυτό περιλαμβάνονται χάρτες με λιγίντη και για άλλες περιοχές στην Ελλάδα πλούσιες σε πετρέλαιο. Προκειμένου να μπορέσει να  Εξασφαλίσει την εκμετάλλευση των πόρων αυτών, ο Βουλπιώτης έρχεται τότε σε επαφή με Γερμανούς αλλά και με Αμερικανούς επιχειρηματίες - «με αυτούς μιλούσε κυρίως για τα ελληνικά πετρέλαια και δεν ήταν αδαείς. Μια δεκαετία πριν, όταν ακόμα ήταν η δικτατορία, είχαν έρθει και συμφωνήσει με τον Μεταξά, παίρνοντας ειδική άδεια για μα κάνουν τις έρευνες οι οποίες σταμάτησαν με το που άρχισε ο πόλεμος».