θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Friday, January 31, 2014

Edward Macon: Ένα τσογλάνι από την Αγγλία


 
Edward Macon: Ένα τσογλάνι από την Αγγλία

Πρέπει να μάθουμε κάτι περισσότερο γι’ αυτόν τον ασήμαντο, τυχάρπαστο από την Σκωτία τυχοδιώκτη, δάσκαλο το επάγγελμα, που ήρ­θε εδώ να κάνει την τύχη του και να σώσει την Ελλάδα, από τον... Κολοκοτρώνη. Και η μοναδική του... προσφορά ήταν η άγρια καταδίωξη και καταδίκη σε θάνατο του Κολοκοτρώνη, ως ενόχου εσχάτης προδοσίας! Ήρθε ένα τσογλάνι από την Αγγλία, για να θάψει... ποιόν; «το σύμβολο του έθνους!»,* τον Άνδρα που αναγέννησε αυτό το Έθνος!

Τριάντα δύο μήνες μετά την υπεράσπιση του Μαυρομιχάλη, τον Μάϊο του 1834, πάλι εδώ στο Ναύπλιο, όργανο της αντιβασιλείας του Όθωνα, κατεβάζει με τις λόγχες των χωροφυλάκων από την έδρα τους δικαστές, που αρνούνται να καταδικάσουν τον Μεγάλο Ήρωα, τον κλείνει σ’ ένα θεοσκότεινο σιδερόφρακτο κελί, του στερεί το φαγητό, τον αφήνει άρρωστο, χωρίς ιατρική φροντίδα, βάζει Βαυαρό φρουρό, ώστε να μη μπορεί να συννενοηθεί ο Γέρος μαζί του, δεν του επιτρέπει την επικοινωνία με κανένα, ούτε καν με τα παιδιά του, τον υποβάλλει σε ανομολόγητα βασανιστήρια και στερήσεις. Όλα αυτά, από ένα τριαντάχρονο μπάσταρδο Σκώτο, που ήθελε να διδάξει τον Κολοκοτρώνη πατριωτισμό και που μη αντέχοντας, ο Τερτσέτης του πέταξε κατάμουτρα την ιστορική του φράση: «Ο εθνισμός μας, ώ Επίτροπε, είναι θεμελιωμένος εις τα αίματα οκτακοσίων χιλιάδων Ελλήνων φονευμένων εις τον Αγώνα»!

Και τώρα κατέφθασε επειγόντως, στο Ναύπλιο από την Ύδρα για να σώσει τον δολοφόνο του Καποδίστρια, εκτελώντας τις εντολές των συμπατριωτών του και του ανταποκριτή τους, στην Ελλάδα.

Αυτός ο άθλιος μισέλληνας, προστατευόμενος, παρατρεχάμενος και κολλητός του Μαυροκορδάτου, ήρθε στην Ελλάδα, όταν ήταν είκοσι τεσσάρων χρόνων, μπήκε στην κλίκα του Μαυροκορδάτου, υπακούοντας πιστά και δουλικά το νέο του αφεντικό, και μαζί εξυπηρέτησαν τα ανθελληνικά σχέδια της αγγλικής πολιτικής. Έμεινε και ρίζωσε εδώ και αξιώθηκε τιμών και αξιωμάτων, εξαγοράζοντας όλες τις ατιμίες, που διέπραξε, σε βάρος της χώρας και των άξιων πολιτών της.

Όταν λοιπόν, μετά από τόσες θυσίες και τόσο αίμα των ανθρώπων, που αυτός και η σπείρα του καταδίωξαν, απελευθερώθηκε η χώρα από τον προαιώνιο ζυγό, και ο δολοπλόκος Φαναριώτης Μαυροκορδάτος «ήλθεν εν τη βασιλεία του », ων Πρωθυπουργός, Πρόεδρος της Εθνοσυνελεύσεως και Υπουργός Εξωτερικών, δεν ξέχασε τον πιστό υπηρέτη του και τον διόρισε το 1840, καθηγητή της Γενικής Ιστορίας εις το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ύστερα Εισαγγελέα, Δικαστή και στα τέλη του 1844 Αρεοπαγίτη! Στον διάολο!