θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, April 06, 2013

ΜΕΣΗΜΕΡΑΚΙ ΜΕ ΖΕΣΤΗ


 

ΜΕΣΗΜΕΡΑΚΙ ΜΕ ΖΕΣΤΗ

ΝΙΚΟΣ  ΤΣΙΦΟΡΟΣ  - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ  ΚΑΓΚΕΛΑ

Καμιά βολά, πάνου ψηλά στον Παράδεισο, πέφτουνε κάτι μουργελόκαψες μεσημεριάτικες... Σταματάνε να βαρά­νε τη λύρα τους οι χορωδίες και κρεμάνε το φωτοστέφα­νο οι άγιοι να μην τους ιδρώνει η φαλάκρα. Πα' να σκασουνε από το θυμωμένο τιριτίρι οι κοιλιές των τζιτζικιών και τα ζαρκαδάκια, κατευθείαν απόγονοι, να πούμε, εκείνων που έκρυψε ο μπάρμπα-Νώε στην Κιβωτό του, τρέχουνε να βρούνε κάνα ρυάκι και να χώσουνε τα ποδαράκια τους... Στην πόρτα κρεμάνε ταμπέλα, «Ώραι κρίσεως αμαρτωλών και είσοδος μετά τας 5 μ.μ.» κι ο καημενούλης ο Άγιος Πέτρος μπαίνει στο θυρωρείο του και τον ψιλοπαίρνει, κατακουρασμένος από την πρωινή φασαρία...Το λοιπόν τ' αγγελάκια της σχολής καλών τρόπων και ψαλμών, όπως όλα τα παιδιά, το 'χουνε σε κακό να βρωμοσταλιάσουνε να κοιμηθούνε το μεσημέρι... Ένα από δαύτα, το πιο σκανταριάρικο, βγάζει το κεφαλάκι του από το παράθυρο, μπανίζει τα πέριξ και μετά χώνεται μέσα και λέει ψιθυριστά στ' άλλα:
-Εντάξει.
Με το εντάξει, λοιπόν, ένα ένα στη ζούλα την κοπανάνε από το ανοιχτό παραθύρι... Πετάνε, να πούμε, αυτό που λένε «υπερταχύτης υπερπυραύλου» ανταμώνουνται όλα μαζί, ένα σμάρι όξω από τον Παράδεισο, και αμολιούνται για τη γη. Και κατεβαίνου­νε να κάνουνε παιχνίδια και ζαβολιές, διότι η ζαβολιά είναι στου παιδιού το αίμα κι ας λέει η μάνα του «είναι ένας άγγελος»... Έτσι;
Το οποίον, γι' αυτό καμιά φορά δεν μπορούμε να κοιμηθούμε το μεσημέρι ως άνθρωποι ταλαίπωροι... Μας κάνουνε τελατίνια τ' αγγελάκια και λες «να βγω να τους καταβρέξω; Να βγω να τους πάρει ο διάολος τον πατέρα; Να βγω να...».