θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, March 02, 2013

O Μεχμέτ Αζίτ, έδινε εντολές για τον σφαγιασμό Ελλήνων στη Σμύρνη.Απάντηση-χαστούκι  σε όλους τους σύγχρονους διαστρεβλωτές της Ιστορίας, δίνει έγγραφο-ντοκουμέντο που σπάει κόκαλα και αποκαλύπτει το μέγεθος της θηριωδίας των Τούρκων κατά την Μικρασιατική καταστροφή. Αυτή την θηριωδία,  όχι μόνο την απέκρυψαν  σκοπίμως, αλλά την παρουσίασαν ως ...συνωστισμό μπροστά από το λιμάνι της Σμύρνης!
Λες και οι κυνηγημένοι Έλληνες περίμεναν να πάνε ταξιδάκι αναψυχής και απλά ανέμεναν, συνωστιζόμενοι, την άφιξη του πλοίου! Όταν λοιπόν στη Σμύρνη  επικρατούσε... συνωστισμός, ο Διοικητής των τουρκικών δυνάμεων Μεχμέτ Αζίτ, έδινε εντολές για τον σφαγιασμό Ελλήνων και Ελληνίδων!

 Αδιακρίτως. Το έγγραφο που παρουσιάζουμε μεταφράστηκε από Σύλλογο Ελλήνων Μικρασιατών, το δε πρωτότυπο φυλάσσεται στα Ιστορικά Αρχεία της Άγκυρας. Το παρόν τρίπτυχο που βλέπετε και στην φωτογραφία, ανήκει στο Μουσείο Τεχνών και Επιστημών Ηπείρου.
Ιδού λοιπόν τι ανατριχιαστικά αναφέρει το έγγραφο-ντοκουμέντο:


Υπηρεσιακή διαταγή για τον αφανισμό όλων των Ελλήνων και τον διασυρμό των Ελληνίδων γυναικών.
 
"Προς τον Διοικητή των Κεντρικών Δυνάμεων.
 Σας εφιστώ την προσοχή προς τα εξής: Θάνατος στους Έλληνες που απώλεσαν την τιμή τους.
Μόλις δοθεί το πρώτο σήμα, αμέσως εξολοθρεύστε τους πάντες. Όσον αφορά τις γυναίκες μη διστάσετε. Μην υπολογίσετε ούτε την τιμή ούτε τη φιλία, όταν έρθει η στιγμή της εκδίκησης.
Ο Διοικητής των δυνάμεων
Μεχμέτ Αφ"
(Σμύρνη 1922)