θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, March 02, 2013

Πώς να εξοντώσετε έναν ενοχλητικό ηγέτη.Πώς να εξοντώσετε έναν ενοχλητικό ηγέτη.

Του Δημήτρη Παπαγεωργίου

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη η διαδικασία εκταφής της σορού του πρώην παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, οκτώ χρόνια μετά το θάνατο του, στο πλαίσιο έρευνας για τις καταγγελίες ότι δηλητηριάστηκε. Ελβετοί, γάλλοι και ρώσοι εμπειρογνώμονες παρέλαβαν υλικό από τα οστά του Αραφάτ, το οποίο θα εξετάσουν στις χώρες τους, για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ίχνη δηλητηρίου.


Στη διαδικασία θα είναι παρόντες και τρεις γάλλοι δικαστές. Ο ιστορικός ηγέτης των παλαιστινίων τάφηκε εκ νέου, χωρίς να γίνει τελικά η τελετή με τις αποδόσεις στρατιωτικών τιμών, αφού τελικά ο τάφος δεν ανοίχτηκε αλλά με ειδική διαδικασία λήφθηκε το απαραίτητο υλικό μέσα από τον τάφο του. Γιατί έγινε όμως αυτή η εκταφή; Νωρίτερα, φέτος, ελβετικό εργαστήριο ανακάλυψε ίχνη ενός ραδιενεργού ισοτόπου (πολώνιο 210) σε ρούχα που ανήκαν στον Αραφάτ, αναζωπυρώνοντας τις εικασίες ότι ο ηγέτης των παλαιστινίων δηλητηριάστηκε. Οι εξετάσεις δεν απέδειξαν κάτι με βεβαιότητα και οι εμπειρογνώμονες ζήτησαν να εξετάσουν τη σορό του προκειμένου να οδηγηθούν σε ασφαλή συμπεράσματα. Ο Γιάσερ Αραφάτ πέθανε τον Νοέμβριο του 2004 σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο, ένα μήνα αφότου αρρώστησε αιφνιδιαστικά. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δηλητηριάστηκε από το Ισραήλ, χωρίς ωστόσο να διαθέτουν αποδεικτικά στοιχεία.

Τι εστί πολώνιο

Το πολώνιο-210 έχει πολύ μικρό χρόνο «ημιζωής», μόλις 138 ημερών. Ωστόσο η ραδιενεργός δράση του είναι τρομερά επικίνδυνη. Σε εξαιρετικά μικρές ποσότητες μπορεί να προκαλέσει καταστροφικά αποτελέσματα. Ένα εξίσου ενδιαφέρον δεδομένο είναι ότι αρχίζει να αναπτύσσει τη ραδιενεργό του δράση από τη στιγμή που εισέρχεται στον ανθρώπινο οργανισμό. Η απλή μεταφορά του είναι ασφαλής. Όταν εισέρχεται στον άνθρωπο, οι οργανικές αλλοιώσεις που προκαλεί είναι ακαριαίες και η εξέλιξη τους ραγδαία. Προσβάλλει άμεσα το ανοσοποιητικό σύστημα, τα νεφρά και το ήπαρ, οδηγώντας έτσι σχετικά γρήγορα στο θάνατο. Το πολώνιο ανακαλύφθηκε το 1898 από το ζεύγος Κιουρί. Η παραγωγή του από τον άνθρωπο μπορεί να οδηγήσει σε παρεκτροπές. Ο Αραφάτ δεν είναι η πρώτη γνωστή προσωπικότητα του οποίου ο θάνατος αποδίδεται στο Πολώνιο.


Γνωστή είναι και η περίπτωση του Ρώσου κατασκόπου Αλεξάντερ Λιτβινένκο. Ο Αλεξάντερ Λιτβινένκο ήταν πρώην κατάσκοπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (Ρ8Β), ο οποίος επέκρινε την πολιτική του Βλαντιμίρ Πούτιν και ο οποίος δηλητηριάστηκε με πολώνιο 210, ισχυρό ραδιενεργό ισότοπο, κατά τη διάρκεια συνάντησης του με πρώην πράκτορα της ΚΘΒ, όπως φημολογείται. Στις 24 Νοεμβρίου ο Λιτβινένκο απεβίωσε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Λονδίνου από καρδιακή ανακοπή. Ο θάνατος του άργησε να επέλθει και αυτό γιατί την ίδια μέρα που δηλητηριάστηκε ο Λιτβινένκο καταλαβαίνοντας πως από κάτι δηλητηριάστηκε, πραγματοποίησε πλύσεις στομάχου με μαγγάνιο, γεγονός που καθυστέρησε σε μεγάλο βαθμό την επίδραση του πολωνίου 210 στον οργανισμό του. Είχε επιχειρηθεί να γίνει μεταμόσχευση νωτιαίου μυελού, η οποία λόγω της έλλειψης λευκών αιμοσφαιρίων στάθηκε αδύνατη.


Δολοφονίες με ομπρέλες και κεντρί!

Το 1997, σε αντίποινα μίας βομβιστικής επίθεσης της Χαμάς, που κατέληξε στον θάνατο 16 Ισραηλινών τον Ιούλιο του ίδιου έτους, ο πρωθυπουργός της χώρας Νετανιάχου παρήγγειλε τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Καλέντ Μεσαάλ στην Ιορδανία, όπου και διέμενε εκείνη τη χρονική στιγμή. Δύο πράκτορες της Μοσάντ -με πλαστά καναδικά διαβατήρια- τσίμπησαν τον Καλέντ Μεσαάλ στο αυτί με δηλητηριασμένο κεντρί την ώρα που έβγαινε από τη σουίτα του στο Αμάν.
Το 2004, ο  Βίκτωρ Γιουσένκο, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης που μετατράπηκε σε ήρωα της «Πορτοκαλί Επανάστασης» της Ουκρανίας, δηλητηριάστηκε με διοξίνες. Η υπόθεση είναι σκοτεινή, η διάγνωση -που ήρθε βδομάδες μετά την αρρώστια του Γιουσένκο - μιλούσε πράγματι για δολοφονική απόπειρα. Ο Γιουσένκο αρρώστησε έπειτα από δείπνο που είχε με αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας

Αυτά όμως είναι... παλαιομοδίτικα! Όχι πια κεντριά αλλά ολόκληρα έντομα! Η περίπτωση των ΜΑν
Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας, μία ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο Τζών Χόπκινς, σε συνεργασία με τον αμερικάνικο στρατό δημιούργησαν αυτό που ονομάζουν   «μικρό εναέριο όχημα», που θα αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας κατασκοπευτικές αποστολές διαφόρων ειδών. Το ρομποτικό αυτό έντομο, χρησιμοποιώντας νανοτεχνολογία, μπορεί να μπεί σε αστικές περιοχές, αλλά ακόμη και να λειτουργήσει στην έρημο. Μπορεί να ελέγχεται από μεγάλη απόσταση και φυσικά φέρει πάνω του κάμερα και μικρόφωνο. Η συσκευή αυτή έχει την δυνατότητα να "προσγειωθεί" στο ανθρώπινο δέρμα, να χρησιμοποιήσει την ελαχίστου μεγέθους βελόνα που φέρει, προκειμένου να συλλέξει δείγματα DΝΑ και να απομακρυνθεί με μεγάλη ταχύτητα. Αυτό που θα νοιώσει το "θύμα" του, είναι ο πόνος ενός τσιμπήματος από κουνούπι, χωρίς μάλιστα το "κάψιμο" και το "πρήξιμο" που ακολουθεί το τσίμπημα ενός κανονικού, βιολογικού κουνουπιού. Φυσικά η βελόνα εκτός από το να συλλέξει άη3 μπορεί να εκχύσει ο,τιδήποτε στον οργανισμό.
 Είτε αυτό είναι ένα RFID τσιπάκι παρακολούθησης, είτε φυσικά τοξίνες και δηλητήρια. Αυτού του είδους οι τεχνολογίες μελετώνται ήδη από το 2007. Και δεν είναι οι αμερικανοί οι μοναδικοί που τα έχουν.
Το Ισραήλ κατέχει μία αντίστοιχη τεχνολογική μονάδα, η οποία μάλιστα κυκλοφορεί σε σχήμα... πεταλούδας! Αυτή η "πεταλούδα" ζυγίζει μόλις 20 γραμμάρια και λειτουργεί με την ίδια ευκολία ακόμη και εντός κτιρίων. Η κάμερα που φέρει ζυγίζει μόλις 0,15 γραμμάρια και μπορεί να γίνει διαχείριση της από απόσταση, με τον χειριστή να φορά ένα κράνος, το οποίο του επιτρέπει να βλέπει ο,τιδήποτε βλέπει η "πεταλούδα" σε πραγματικό χρόνο! Τα "όπλα της Νέας Τάξης" σίγουρα δεν είναι μόνον αυτά. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι έρευνες γίνονται μέσα στα διπλοκλειδωμένα και ασφαλισμένα εργαστήρια των στρατιωτικών υπηρεσιών. Και οι δολοφονίες ήταν ανέκαθεν ένα πολιτικό όπλο. Που όπως φαίνεται εξακολουθεί να χρησιμοποιείται. Είτε μέσω εξελιγμένων τεχνολογικά όπλων, είτε με πολύ απλά και παραδοσιακά μέσα όπως το "στραγγαλισμό".