θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Friday, October 26, 2012

Η μάστιγα της Ασίας.


Η μάστιγα της Ασίας.


Δημοκρατία 21.10.2012

Π. Λιάκος

Αλλος ένας σκοπός είναι ν' αποδείξω ότι η Καταστροφή της Σμύρνης δεν ήταν παρά η τελευταία σκηνή ενός σταθερού προγράμματος εξοντώσεως του χριστιανισμού σε όλο το μήκος και το πλάτος της παλαιάς Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, αφανισμού ενός αρχαίου χριστιανικού πολιτισμού, ο οποίος στα τελευταία χρόνια είχε αρχίσει να πραγματοποιεί θαυμαστές προόδους και να ανανεώνεται πνευματικά, πράγμα που κατά μέγα μέρος ήταν το αποτέλεσμα των κόπων Αμερικανών ιεραποστόλων και διδασκάλων. Τα θαυμάσια ιδρύματα των τελευταίων, σκορπισμένα σε όλη την έκταση της Τουρκίας, τα οποία εστοίχισαν στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών 50.000.000 έίυς 80.000.000 δολάρια, εκλείστηκαν ή καταστράφηκαν ανεπανόρθωτα, εκτός από λίγες εξαιρέσεις, οι δε χιλιάδες των χριστιανών δασκάλων και μαθητών τους εσφάγησαν ή διασκορπίστηκαν. Η διαδικασία της εξοντώσεως αυτής πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια μιας σημαντικής χρονικής περιόδου με καθορισμένο σκοπό, με σύστημα και με προσεκτικά διαλεγμένες εκ των προτέρων λεπτομέρειες και συντελέστηκε με απερίγραπτες ωμότητες, προκαλώντας την καταστροφή αριθμού ανθρώπινων υπάρξεων».
Τζορτζ Χόρτον,
«Η μάστιγα της Ασίας»,
εκδόσεις Ατλαντίς, σελ. 12-13.


Ο συγγραφέας αυτού του μνημειώδους έργου δεν είναι Ελληνας. Είναι Αμερικανός και τα διπλωματικά του καθήκοντα τον υποχρέωσαν να παρακολουθήσει τα σκηνικά της δαντικής κόλασης που δημιούργησε ο Κεμάλ Ατατούρκ, ο Χίτλερ της Ανατολής,
στις προαιώνιες εστίες του Ελληνισμού. Ο Τζορτζ Χόρτον διετέλεσε πρόξενος και γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στην Εγγύς Ανατολή επί τρεις δεκαετίες. Βρισκόταν στη Σμύρνη όταν παραδιδόταν στο πυρ και στη ληστρική διάθεση των βάρβαρων ορδών των Νεότουρκων αυτή η σπουδαία πόλη.
Απαράλλαχτο σκηνικό
Όπως γράφει ο ίδιος ο αυτόπτης μάρτυρας των θηριωδιών: «Επί πολλά χρόνια παρακολουθούσα όλα αυτά τα γεγονότα και, όταν εγύρισα στην Αμερική, ύστερα απ' την τραγωδία της Σμύρνης, και είδα τους ευημερούντες κατοίκους μαζεμένους στις βολικά θερμασμένες εκκλησίες τους, με δυσκολία συγκρατήθηκα απ' το να σηκωθώ όρθιος και να φωνάξω: "Για κάθε προσήλυτο που κάμνετε εδώ, κόβεται ο λαιμός ενός χριστιανού εκεί πέρα• ενώ η πίστη σας χάνει έδαφος στην Ευρώπη και την Αμερική, ο μουσουλμανισμός συνεχίζει το έργο του στην Αφρική και την Εγγύς Ανατολή με τη φωτιά και με το τσεκούρι».
Οι λέξεις αυτού του ανθρώπου, που η ψυχοσύνθεση του θυμίζει τον χαρακτήρα του «καλού γείτονα» που βλέπουμε στις αμερικανικές ταινίες, θα μπορούσαν δυστυχώς να περιγράψουν εικόνες και καταστάσεις σημερινές σύγχρονες τραγωδίες και ξόδεμα χριστιανικού αίματος, που περνάει στα ψιλά των εφημερίδων και μπαίνει ως «σφήνα» στα «διεθνή» των τηλεοπτικών δελτίων, λίγο πριν από τις αθλητικές ειδήσεις. Η Δύση, έχοντας χάσει τον εαυτό της, έχοντας απολέσει κάθε σύνδεση με το νόημα που την κρατούσε ζωντανή, αυτοχειριάζεται. Ποντάρει σε ό,τι χειρότερο έχει ξεβράσει η εγκληματική φύση του ανθρώπου για να φέρει τη... δημοκρατία!
Ή πτώση των καθεστώτων στη Βόρεια Αφρική και η αναταραχή στη Μέση Ανατολή χαιρετίστηκε από τις οικτρές ηγεσίες της... νομπελίστριας Ευρωπαϊκής Ενωσης ως Αραβική Ανοιξη. Οι αυτουργοί φρικιαστικών εγκλημάτων (στο όνομα μιας ελευθερίας που απεχθάνονται) βαφτίστηκαν «απελευθερωτές» και «δημοκράτες», ενώ οι  ίδιοι, από την πρώτη κιόλας στιγμή, εκδήλωναν τις προθέσεις τους για την άμεση επιβολή του ισλαμικού νόμου - που όλοι γνωρίζουμε τι συνεπάγεται. Ο χάρτης στις νοτιοανατολικές ζώνες επιρροής της Ευρώπης αλλάζει και μαζί του μεταβάλλεται η ανθρωπογεωγραφία. Ακόμα κι αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, χριστιανοί μακελεύονται σαν θηράματα απλά επειδή είναι... χριστιανοί! Και σε όλο τούτο το θέατρο του παραλόγου οι βασικοί χορηγοί (επικοινωνιακοί και ουσιαστικοί) είναι οι ΗΠΑ των Δημοκρατικών και η Ευρωπαϊκή Ενωση των ουτιδανών ηγεσιών. Στην υπόθεση της Συρίας, άτυποι εμπροσθοφυλακές των... δυτικών συμφερόντων έχουν οριστεί ο εγγονός της «Μάστιγας της Ασίας», ο Νεοοθωμανός Ερντογάν, και ο τουρκικός στρατός!
Απραξία
Τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα και η κοινή γνώμη των χωρών που μπορούν να παρέμβουν αποφασιστικά στις εξελίξεις παρακολουθεί άπραγη και αποκολοκυν-θοποιημένη τις προπαγανδιστικές εκπομπές διαύλων που είχαν ανακαλύψει κορμοράνους βουτηγμένους στα πετρέλαια του Κόλπου, όταν πραγματοποιούνταν η πρώτη επίθεση στο Ιράκ του Χουσείν... Η «Μάστιγα της Ασίας» δεν έχει εγκαταλείψει τον χώρο του εγκλήματος ούτε έχει απαλλαγεί από τη δίψα της για αίμα χριστιανών και από τον πόθο της για την επιβολή ενός εφιαλτικού πολιτεύματος, ανελεύθερου και απολύτως . ασύμβατου με τις αξίες της Δύσης. Το Ισλάμ δεν αστειεύεται και η συνέχιση των πολιτικών που ασπάζεται η ομήγυρις της κυρίας Κλίντον αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη.