θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, October 20, 2012

Τι περιέχει η λίστα Λαγκάρντ;

 
 
 Τι περιέχει η λίστα Λαγκάρντ


«Δεν είναι παραπάνω από πέντε χιλιάδες τα σαρκοβόρα και τα ερπετά που βασανίζουν την άτυχη Πατρίδα. Με το ήμερο ή με το άγριο πρέπει να φύγουν.»

Χρήστος Πασαλάρης

Περιέχει τα ονόματα 2.000 ατόμων, τα οποία έβγαλαν κεφάλαια στο εξωτερικό, κεφάλαια τα οποία φυσικά και δεν ελέχθησαν εάν είναι καθαρά, εάν είναι προϊόν νόμιμης εργασίας και οικο­νομικής δραστηριότητος ή προϊόντα εγκλήματος.

Αυτό που δεν γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός είναι την περιπέτεια της περίφημης λίστας. Όπως λοιπόν προκύπτει από επίσημα στοιχεία από τον Ιούνιο του 2010 ο διοικητής της ΕΥΠ είχε ενημερώσει για την ύπαρξη της λίστας τον υπουργό οικονομικών του Παπανδρέου Παπακωνσταντίνου. Ο Παπακωνσταντίνου άφησε να περάσουν 4 ολόκληροι μήνες για να ζητήσει από την Γαλλίδα υπουργό Λαγκάρντ τον κατάλογο με τα Ελληνικά ονόματα, ο οποίος έφθασε μετά από δύο μήνες τον Νοέμβριο του 2010 στην ελληνική κυβέρνηση. Μετά από δύο ολόκληρους μήνες, τον Ιανουάριο του 2011, η αρμόδια οικονομική υπηρεσία ενη­μερώνει τον Παπακωνσταντίνου ότι τα εισοδήματα που δηλώ­νουν στην Ελλάδα τα άτομα της λίστας δεν συμφωνούμε με τις καταθέσεις τους στην Ελβετία. Ο υπουργός οικονομικών δεν κάνει τίποτε και όταν μετά 6 μήνες, τον Ιούνιο του 2011 αντι­καθίσταται από τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλο, παραδίνει τη λίστα στον Βενιζέλο, ο οποίος αποφαίνεται μετά από 2 ολόκληρους μήνες τον Αύγουστο του 2011 ότι η λίστα δεν είναι αξιοποιήσιμη. Έξι ολόκληρους μήνες αργότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραιτείται από υπουργός οικονομικών για να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και «θάβει» την λίστα Λαγκάρντ και ξαφνικά μόλις πριν λίγες ημέρες επικοι­νωνεί με τον Αντώνη Σαμαρά και του στέλνει με κούριερ την λίστα σε μορφή ηλεκτρονικού στικ, ενώ η αρχική της μορφή ήταν σε cd...