θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, December 31, 2011

Παρατηρώντας και σχολιάζοντας

ΕΛΛΗΝΙΚΟ Παρατηρητήριο
του Ελευθερίου Μαυρουδή
υποστρατήγου ε.α. / μέλους Δ.Σ. "Ομάδας 21»'
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Έντμον Χατζηνάστο(ς) (Γενίτσαρος; Δεν αποκλείεται) δήλωσε σε αλβανική εφημερίδα: «Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε οικονομικά τους Έλληνες μετανάστες στην αναπτυσσόμενη Μεγάλη Αλβανίας».
Μ' αυτόν τον ειρωνικό τρόπο του αλβανικού πολιτισμού,μας ανταποδίδουν το γεγονός ότι με χρήματα από την Ελλάδα καλύπτεται μεγάλο μέρος του αλβανικού προϋπολογισμού. Αυτό βέβαια προέρχεται και από τις βλακείες των Ελλήνων που έπαιρναν Αλβανούς στις δουλειές τους, αγνοώντας τους Έλληνες. Έτσι τώρα που οι Αλβανοί χόρτασαν μας "δουλεύουν".


Ο Ελληνικός τύπος γράφει ότι η Ομάδα Μπάσκετ της Καβάλας και η Ομάδα Βόλεϋ του Εθνικού Αλεξανδρουπόλεως έχουν συμφωνήσει με τις Τουρκικές Αερογραμμές να είναι σπόνσορες στα προσεχή πρωταθλήματα.
Από την άλλη πλευρά το Τουρκικό Προξενείο είναι ανεξέλεγκτο και ενεργεί σαν να είναι η Θράκη τουρκική επαρχία, ο Δήμαρχος της Αλεξανδρουπόλεως λέει ότι η Θράκη μπορεί να σταθεί σαν ανεξάρτητο κράτος, η τουρκική τράπεζα ΖΙΚΑΤ ασύδοτη, οι γιορτές μίσους καλά κρατούν, οι Τούρκοι επίσημοι πάνε και έρχονται. Τελικά χι γίνεται εκεί; Υπάρχει κράτος Ελληνικό; θα ξυπνήσει κανείς;


Ο Δήμαρχος θεσσαλονίκης δουλειά δεν έχει (τα σκουπίδια μόνο είναι βουνά) κάνει όμως δηλώσεις οι οποίες χαροποιούν τους γείτονες μας. Τι είπε; «Με ένα Γερμανό δεν έχω κανένα κοινό σημείο, αλλά με τον Τούρκο έχω ένα σωρό, μοιράζουμε την ίδια ιστορία, ο τρόπος ζωής μας είναι ίδιος, το φαγητό μας είναι ίδιο και με εκδηλώσεις θέλουμε να αποδείξουμε και στους λαούς κατά πόσο μοιάζουν μεταξύ τους».
Δεν γνωρίζω εάν ο Δήμαρχος είπε και άλλα, όμως στην αρχή χρησιμοποίησε πρώτο πρόσωπο (δεν έχω) και μετά έβαλε και εμάς μέσα. Και ποιος σου είπε κ. Δήμαρχε ότι σκεφτόμαστε και εμείς έτσι; Εμείς σε ψηφίσαμε για να δίνεις συνέχεια χαρά στους Τούρκους (ταυτίζοντας μας) ή να περιδιαβαίνεις την πόλη, να δίνεις οδηγίες για την βελτίωση της ζωής των πολιτών της; Ο δικός μας νους όμως πάει αλλού.


Η Βουλγαρία παρουσιάζει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δύο εκθέσεις. Η πρώτη λέγεται «θησαυροί από τη Βουλγαρία. Ο χρυσός των θρακών μαχητών». Τα αντικείμενα που εκτίθενται σ' αυτήν είναι θρακικοί θησαυροί και αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν στην Ανατολική Ρωμυλία (Ελληνικός τόπος). Η δεύτερη είναι καθαρά σύγχρονη Βουλγαρική τέχνη. Και ο Βουλγαρικός τύπος γράφει ότι «η Βουλγαρία παρουσιάζει τον πολιτισμό και την ιστορία της». Όπως είχα γράψει και παλαιότερα η Βουλγαρία τις τελευταίες δεκαετίες έχει απομακρυνθεί από τον Πανλαβισμό και έχει προσανατολισθεί στην Θράκη. Με λίγα λόγια λέει, ότι οι Βούλγαροι είναι απόγονοι των αρχαίων θρακών κ.λπ. Αυτά όμως λένε οι Βούλγαροι, το δικό μας Υπουργείο Πολιτισμού υπάρχει; λειτουργεί; και πως αντιδρά;
Προ ημερών ένα αεροσκάφος της Εταιρείας Transavia που εκτελούσε το δρομολόγιο Αμστερνταμ - Αττάλεια, λόγω κακών καιρικών συνθηκών ζήτησε και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Πάφου (Κύπρου) με 135 επιβάτες. Το αεροσκάφος αφού παρέμεινε περίπου 3,5 ώρες στην Πάφο απογειώθηκε για την Αττάλεια.
Οι Τούρκοι όμως δεν δέχθηκαν την προσγείωση του γιατί προερχόταν από αεροδρόμιο της Κύπρου και έτσι το αεροσκάφος αναγκάσθηκε να προσγειωθεί στην Κω και από εκεί στην Αττάλεια.
Αμέτρητο το βάθος του τουρκικού κόμπλεξ για κάθε τι το Ελληνικό.


Από τη στιγμή που η Κύπρος ανήγγειλε και προχώρησε στην εγκατάσταση της εξέδρας για την εξώρυξη του φυσικού αερίου η Τουρκία συνεχώς απειλεί. Απειλεί ότι δεν θα επιτρέψει στην Κύπρο να βγάλει το αέριο της, ότι θα πα
γώσει τις σχέσεις της με την ΕΈ. εάν η Κύπρος αναλάβει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ενώσεως τον Ιούλιο του 2012 κ.λπ. Η Ε.Ε. με την ετήσια έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζητάει «την αποφυγή οποιουδήποτε είδους απειλής, πηγής προστριβής ή ενέργειας που θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών».
Η Τουρκία αντιλαμβάνεται ότι όλοι Ε.Ε., ΗΠΑ και Ρωσία είναι τεταγμένοι αναφανδόν υπέρ της Κύπρου και για να μετριάσει τις εντυπώσεις τουλάχιστον στο εσωτερικό της επιμένει στους λεονταρισμούς της λέγοντας ότι «εξυπηρετεί τα συμφέροντα της και ότι θέλει να εισέλθει στην Ε.Ε. ως ισότιμο και πλήρες μέλος».
" Ενώ οι πολιτικοί στα Σκόπια μαζί με όσους έχουν παρασύρει στην κοινή προπαγάνδα τους περί «Μακεδονισμού» με αγάλματα, δημοσιεύσεις και επιθέσεις κατά της Ελλάδας, βγήκε άλλος ένας καθηγητής της Οξφόρδης ο κ. Ρόμπιν Λέϊν Φοξ, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης και είπε ότι: «η έκθεση που γίνεται αυτήν την εποχή στην Αγγλία είναι η πιο σημαντική που έχει γίνει ποτέ στην Αγγλία, γιατί έχει ένα ιστορικό μήνυμα το οποίο πολιτικά πρέπει να επαναλαμβάνεται: Η Μακεδονία είναι ένα Ελληνόφωνο βασίλειο στην Βόρεια Ελλάδα με κατοίκους που έχουν Ελληνικά ονόματα και λατρεύουν τους Έλληνες Θεούς. Αυτοί που ζουν στα Σκόπια και λένε ότι εκείνη είναι η Μακεδονία, η πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι αμαθείς και εξοργιστικοί. Είναι σαν να λένε ότι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει τις ρίζες του στη Λευκορωσία».
Αραγε αυτά είναι στα επιχειρήματα μας ή τα έχουμε απορρίψει όλα στο όνομα της θελήσεως της παγκόσμιας κυβέρνησης και του χρήματος.

Ο Τουρκοκύπριος Χουσείν Οζγκιουργκιούν «Υπουργός των Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, δήλωσε ότι ανησυχεί για «τους Ελληνοκύπριους που ξεγελάνε τους νέους και τους δίνουν διαβατήρια (εννοώντας τους Τουρκοκύπριους)». Και κατήγγειλε στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της τουρκικής βουλής ότι σχεδόν 100.000 τουρκοκύπριοι έχουν κυπριακά διαβατήρια. Οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες όμως τον ξεμπρόστιασαν βάζοντας δίπλα στις δηλώσεις του το κυπριακό διαβατήριο που κατέχει. Αιώνια. Απάτη, ψέμα.

* Ένας Έλληνας καθηγητής, ο Χάρης Τζή-μητρας, που ζει σχεδόν για 10 χρόνια στην Τουρκία και διδάσκει στο πανεπιστήμιο Μπιλγκί πρότεινε Ελληνοτουρκική Ένωση για να αποφύγουμε την πτώχευση, να μη γίνονται αερομαχίες στο Αιγαίο και τα χρήματα που ξοδεύονται να χαριστούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της Τουρκίας και άλλα πολλά.
Είναι και αυτός ένας από τους ανερχόμενους γενίτσαρους ή πήρε νύχτα το πτυχίο του;

* Πριν από μερικές εβδομάδες ο Τούρκος Πρωθυπουργός και ο Υπ. Εξ. Νταβούτογλου είχαν επισκεφθεί την Αίγυπτο και πίεζαν παρασκηνιακά, ώστε να ακυρωθούν οι συμφωνίες για την ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου - Αιγύπτου. Η Αίγυπτος όμως δεν κάμφθηκε και ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η χώρα του θα σεβασθεί τη συμφωνία της με την Κύπρο για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.
Η Κύπρος πρόλαβε υπέγραψε τις συμφωνίες για την ΑΟΖ και κατοχυρώθηκε. Η Ελλάδα να δούμε πότε θα ξυπνήσει και να διεκδικήσει τα νόμιμα δικαιώματα της. Εκτός και αν είναι ήδη πουλημένα.

ν Ο Τούρκος Πρωθυπουργός σε παραλήρημα του είπε ότι το Ισραήλ και την Κύπρο έχει πιάσει «η τρέλλα για το πετρέλαιο».
Γιατί κύριε Πρωθυπουργέ εσείς εκνευρίζεστε; Δικό τους δεν είναι; Αφησε τους να το πιουν, τι σε νοιάζει εσένα;

* Η Αγκυρα απειλεί ότι θα αντιδράσει κατά του Ισραήλ για την επέμβαση στο Μαβί Μαρκιάτα και τον αποκλεισμό της Γάζας και κατά της Κύπρου για να εμποδίσει τις θαλάσσιες έρευνες της. Ο Νταβούτογλου είπε ότι «η Τουρκία με τον στόλο της θα εγγυηθεί την ελεύθερη ναυσιπλοία στη Μεσόγειο» και πως «δεν αναγνωρίζει τον αποκλεισμό της Γάζας».
Ψευτονταηλίκια τουρκικά. Προσωπικά δεν το πιστεύω, εάν όμως το επιχειρήσει θα γελάσει ο κόσμος. (Και δεν το επιχείρησε, φυσικά, μετά από τηλεφώνημα του Ομπάμα).

▼ Τα Σκόπια ζήτησαν από την Ε.Ε. την χρεωκοπία της Ελλάδας λόγω της οικονομικής ζημίας που έχουν υποστεί από τις συνεχόμενες απεργίες των τελωνειακών στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα χάος και είναι φανερό πως η Ευρώπη έχει αποτύχει έως τώρα να βρει μια καλή λύση» είπε ο Υπουργός Οικονομικών των Σκοπίων.
Και τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο Υπουργός μιας χώρας, όπου οι ελληνικές επιχειρήσεις ελέγχουν σημαντικό μέρος της οικονομίας και απασχολούν περίπου 20.000 υπαλλήλους.
Εμείς όμως όλοι αδιάφοροι. Το καράβι ακυβέρνητο.

^ Αιφνιδίως, ο πρωθυπουργός αναγγέλει δημοψήφισμα έγκρισης της πολιτικής του, με το δίλημμα ή θα δεχθεί ο ελληνικός λαός τη Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου για νέο Μνημόνιο, ή θα βγούμε από την ΟΝΕ.
«Το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι στη νέα συμφωνία της Ελλάδας με την Ευρώπη θα κληθούν να πουν οι πολίτες», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες, η εντολή τους θα μας δεσμεύσει όλους», τόνισε ο κ. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που χειροκρότησε αμήχανα. Και συμπλήρωσε: «Λέμε "όχι" στις εθνικές εκλογές τώρα γιατί θα ήταν υπεκφυγή και θα οδηγούσε σε διχόνοιες». Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος ύψιστη πράξη δημοκρατίας και πατριωτισμού.
Η δήλωση αυτή του Πρωθυπουργού έφερε αναστάτωση στις παγκόσμιες αγορές (2,5 τρισ. δολ. άλλαξαν χέρια και 17 φορές ισοτιμία το ευρώ με το δολάριο, μέσα σε 24 ώρες). Κι ενώ κερδοσκόπησαν οι επιτήδειοι, έμειναν έκπληκτοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή έστειλε οργίλη επιστολή απαιτώντας ανάκληση της απόφασης, ακολούθησαν και άλλοι με δηλώσεις και η πολιτική κατάσταση έγινε επικίνδυνα ρευστή.