θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, December 03, 2011

Φοβούνται τους νεαρούς ευέλπιδες!Οι διαμαρτυρίες και οι περίεργες φήμες για πραξικόπημα από ΓΑΠ, Μπεγλίτη

Αίσθηση, προβληματισμό αλλά και ερωτηματικά για το κατά πόσον κάποιοι μπορεί άθελα τους να παίζουν το... παιχνίδι του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου (ο οποίος, για να δικαιολογήσει στις Κάννες το εθνικά επικίνδυνο και απαράδεκτο πυροτέχνημα περί δημοψηφίσματος, μίλησε μεταξύ άλλων περί κινήσεων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων για τη διενέργεια «πραξικοπήματος» και ακολούθησε ο «αποκεφαλισμός» ολόκληρης της στρατιωτικής ηγεσίας) προκαλεί το θέμα που έφερε χθες στη δημοσι¬ότητα το «Βήμα της Κυριακής».
Το δημοσίευμαΣύμφωνα με αυτό, μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου, ορισμένοι ευέλπιδες τραγούδησαν τον... ύμνο της 21ης Απριλίου!Μετά το επίσημο μέρος της εκδήλωσης, ο τεταρτοετής αρχηγός των ευελπίδων ανέβηκε στο βήμα, φέρεται ότι ζήτησε να κλείσουν οι πόρτες και, αφού απομακρύνθηκαν οι Κύπριοι και οι αλλοδαποί σπουδαστές, άρχισε να εξηγεί στους συναδέλφους του ότι «η επανάσταση των συνταγματαρχών» είχε διαστρεβλωθεί. Στη συνέχεια, μαζί με άλλα πέντε άτομα, τραγούδησε τον ύμνο της 21 ης Απριλίου. Οι ευέλπιδες στην πλειονότητα τους παρέμειναν στις θέσεις τους, ζητωκραυγάζοντας σχετικά συνθήματα. Όλα αυ¬τά σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.Για το θέμα ενημερώθηκε αμέσως ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχά¬λη Κωσταράκο και τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Ζιαζιά. Μάλιστα, αργά το βράδυ ίου Σαββάτου, ο κ. Αβραμόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επεσήμανε ότι «ζήτησα από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας να διαμηνύσει προς το στράτευμα και να καταστήσει σαφές ότι δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε συμπεριφορά παρέκκλισης από τις αρχές της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας. Αρχές επί των οποίων είναι θεμελιωμένες η ελληνική δημοκρατία και η κοινωνία».Παράλληλα, ανακοίνωση εξέδωσε και το ΓΕΣ, σύμφωνα με την οποία «έχει ήδη ασκηθεί αυστηρός πειθαρχικός έλεγχος, ύστερα από Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε από τα αρμόδια όργανα. Ο πρωταίτιος έχει απαλλαχθεί από τα διοικητικά του καθήκοντα και παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Σχολής με το ερώτημα της αποπομπής του».Αξίζει να σημειωθεί η ορολογία της ανακοίνωσης που εκδόθηκε από το ΓΕΣ, φυσικά με την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας, περί «πρωταίτιου» και η οποία παραπέμπει στις δίκες του 1975, όπου είχαν δικαστεί οι «πρωταίτιοι του πραξικοπήματος». Ουδέποτε από τότε μέχρι σήμερα σε επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση δεν έχει επαναχρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη λέξη και βέβαια αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Αντιθέτως, πρέπει να αποδοθεί σε άλλου τύπου σκοπιμότητες που ορισμένοι θέλουν να εξυπηρετήσουν.
Πάντως και σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, το συγκεκριμένο μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο -ακόμη κι αν έχει συμβεί έτσι- πήρε διαστάσεις μεγαλύτερες από ό,τι θα του άξιζαν, δεν συνδέεται με τις φήμες που διακίνησαν ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο τέως υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλΐτης για τον... κίνδυνο πραξικοπήματος και τις οποίες χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα για τις έκτακτες κρίσεις σης Ενοπλες Δυνάμεις.
Μας θέλουν βουβούς
Υστερα από όλα αυτά, σύμφωνα με έμπειρους αναλυτές, προκύπτει ένα ακόμη εύλογο συμπέρασμα. Οι ανησυχίες των νεαρών ευελπίδων -που επηρεάζονται όπως είναι προφανές από το γενικότερο κοινωνικό κλίμα- έχουν φοβίσει τα διάφορα κέντρα εξουσίας , που θέλουν τους Ελληνες υποταγμένους και βουβούς εν όψει των επερχομένων. Γι' αυτό και με ολόκληρη επικοινωνιακή μεθόδευση δίνεται άλλος χαρακτήρας στο συγκεκριμένο περιστατικό, προκειμένου να δημιουργηθούν στρεβλές εντυπώσεις, να ενοχοποιηθεί κάθε προβληματισμός μέσω αστήρικτων συγκρίσεων με το παρελθόν και τελικά να επιχειρηθεί -με μεθόδους της δεκαετίας του 1980- αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά και σημερινά προβλήματα της κοινωνίας.Αλλωστε, πολλοί από αυτούς που χύνουν από χθες κροκοδείλια δάκρυα για το περιστατικό με τον 22χρονο εύελπι έχουν συνεργήσει την τελευταία διετία στην ουσιαστική κατακρεούργηση του πολιτεύμα¬τος με συνεχείς εκτροπές, που αγγίζουν τα όρια παραβίασης του Συντάγματος, με παραχάραξη της λαϊκής βούλησης, φίμωση της Βουλής, άρνηση προσφυγής στις κάλπες και απανωτές αλχημείες, προκειμένου να επιβάλουν το Μνημόνιο και τις προσταγές των δανειστών. Επομένως, η «ιερή οργή» τους δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κρύψει την υποκρισία τους.Την ίδια στιγμή, εντύπωση προκαλεί επίσης η προσπάθεια που κατά βάλλουν ορισμένοι κύκλοι, πολιτικοί κατά βάση, να συνδέσουν την όποια πράξη του τεταρτοετούς αρχηγού της σχολής με τον πατέρα του, εν ενεργεία ταξίαρχο (σ.σ.: πρόκειται για ικανότατο αξιωματικό με περγαμηνές και γνώσεις) σε κρίσιμη ταξιαρχία του Εβρου,.Στο στόχαστρο από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης για το «Μακεδονία»


Στιγμιότυπο από τη ματαιωθείσα παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, την ώρα που οι ευέλπιδες τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή»ΑΞΙΖΕΙ να σημειωθεί ότι ο 22χρονος εύελπις (που αρίστευε σε όλα) είχε στοχοποιηθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου, καθώς στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη θεσσαλονίκη, η οποία, ως γνωστόν, ματαιώθηκε, είχε διατάξει τις διμοιρίες των ευελπίδων να τραγουδήσουν, καταχειροκροτούμενες, το «Μακεδονία ξακουστή» προτού αποχωρήσουν!Τότε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Μπεγλίτης (που έφυγε τρέχοντας από την παρέλαση μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας) είχε ζητήσει από τον απόστρατο πλέον αρχηγό ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο την αποπομπή του από τη σχολή, καθώς και την αποστρατεία του διοικητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα της καρατόμησης του κ. Φράγκου,Τέλος, ανώτατοι αξιωματικοί, που γνωρίζουν το τελετουργικό της ΣΣΕ, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το πώς έμειναν μόνοι τους οι ευέλπιδες μετά την εκδήλωση για το Πολυτεχνείο στο αμφιθέατρο, καθώς πάντα παραμένουν και αξιωματικοί της σχολής σε τέτοιες εκδηλώσεις!