θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, October 16, 2010

«Ήρωες: Θνητοί και Μύθοι στην Αρχαία Ελλάδα» στο Ίδρυμα Ωνάση


ΗΠΑ - Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος εγκαινιάζει την έκθεση «Ήρωες: Θνητοί και Μύθοι στην Αρχαία Ελλάδα» στο Ίδρυμα Ωνάση - Επαφές σε Νέα Υόρκη και Σικάγο

του ανταποκριτή μας Π. Παναγιώτου

O υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, θα εγκαινιάσει την έκθεση «Ήρωες: Θνητοί και Μύθοι στην Αρχαία Ελλάδα», του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάση, στο Μανχάταν.

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παραστούν επίσης ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος ήδη βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, βουλευτές από ΗΠΑ και Ελλάδα, ο διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Νίκος Καλτσάς, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, διευθυντές και στελέχη αμερικανικών μουσείων, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Τους προσκεκλημένους θα καλωσορίσει ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου και ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος στη Νέα Υόρκη, πρέσβης Λουκάς Τσίλας, ενώ παρόντες θα είναι ο επίτιμος αντιπρόεδρος Παύλος Ιωαννίδης, η γενική γραμματέας Μαριάννα Μόσχου και τα άλλα μέλη του συμβουλίου.

Η συγκεκριμένη έκθεση, με βασικούς ήρωες τον Ηρακλή, τον Οδυσσέα, τον Αχιλλέα και την ωραία Ελένη και με 115 αγαλματίδια, γλυπτά, τερακότες, κεραμικά, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μουσείο Τέχνης Γουόλτερς στη Βαλτιμόρη. Η έκθεση άνοιξε για το κοινό στις 5 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2011.

Επίσκεψη Γερουλάνου

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, αναμένεται να φθάσει στη Νέα Υόρκη αύριο για τα εγκαίνια της έκθεσης. Την Τετάρτη θα μεταβεί στο Σικάγο, όπου θα παραστεί στη διεθνή έκθεση «Motivation Show», με θέμα κυρίως το συνεδριακό τουρισμό. Κατά την εκεί παρουσία του θα συναντηθεί με παράγοντες του τουρισμού, στελέχη της Ομογένειας και θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ.

Ο κ. Γερουλάνος θα επιστρέψει την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει επαφές με εκπροσώπους τουριστικών οργανισμών, θα δώσει συνεντεύξεις σε ΜΜΕ και το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση ομογενών στο Κρητικό Σπίτι, στην Αστόρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ