θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, October 09, 2010

ΠΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΟΧΙ!ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ,
ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ,
ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ,

ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΑΣ,

ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ.


ΠΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΟΧΙ!


Αυτοί θέλουν να μας κλέψουν τον ελεύθερο χρόνο μας για να μην μπορούμε να σκευτόμαστε ελεύθερα. Θέλουν να μας στέλνουν να ποτίζουμε δενδράκια, να μαζεύουμε σκουπίδια, να κάνουμε πορείες, να ακούμε τις θεωρίες τους, να πηγαίνουμε στα γήπεδα και τις συναυλίες τους, μα πάνω απ΄ όλα να μην επιδιώκουμε το προσωπικό μας συμφέρον. «Να είμαστε αλτρουϊστές» μας λένε.

Θέλουν όσοι είναι δημιουργικοί να προσφέρουν τις ιδέες τους «στην ανθρωπότητα». Όταν αποτύχουν να κλέψουν τις ιδέες μας με χίλια κόλπα που εφευρίσκουν, να προσφερθούμε οικειοθελώς να τους χαρίσουμε τον πλούτο που αυτοί είναι ανίκανοι να παράγουν.

Θέλουν να «δίνουμε χρήματα από το υστέρημά μας» για να παριστάνουν αυτοί τους «Φιλανθρώπους». Να υιοθετούμε παιδιά και αυτοί να μας δίνουν μια φωτογραφία, να σώσουμε τα παιδιά (πάντα είναι παιδιά γιατί αυτό είναι πιο συγκινητικό) του 3ου κόσμου (ποτέ τα αδέλφια μας) από την πείνα, τις αρώστειες, τον αναλφαβητισμό.


Θέλουν να προσφέρουμε τα νεφρά, το ήπαρ, τα μάτια, την καρδιά – το σώμα μας με λίγα λόγια, για να σώσουν τα δικά τους παιδιά. Να βάλουμε σε χίλιους κινδύνους την ύπαρξή μας γιατί αυτό χρειάζονται αυτοί.


Θέλουν να δίνουμε το αίμα μας και να μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε, χωρίς ποτέ να μας ευχαριστήσουν γι’ αυτό.


Για όλους αυτούς τους λόγους:


ΠΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΟΧΙ!
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ «ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ»