θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Thursday, August 26, 2010

Tα περί φιλανθρωπίαςΓνωρίζετε περί φιλανθρωπίας ότι αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της στρατηγικής «Δούρειος Ίππος» ως επιθετική κίνηση με σκοπό ένα και μοναδικό την εξουδετέρωση των αμυντικών αντιδράσεων του λαού προς τους κατακτητές;
Ο ιδεολογικός μηχανισμός χρησιμοποιείται ως πρόσχημα, προπομπός για να κρύπτονται πίσω από το προσωπείο του καλού και φιλάνθρωπου πράκτορες και ύποπτες κινήσεις και ως δεσμευτικός σύστημα μελών για οργανώσεις. Χρησιμοποιείται ως τέχνασμα η φιλανθρωπία για να προσφέρουν δήθεν αγαθοεργίες ενώ στην πραγματικότητα οι θεσμοί αυτοί αποτελούν την προμετωπίδα της αλαζονείας και της συναισθηματικής αυταπάτης περιορισμένη σε επιδερμικές ανθρωπιστικές αντιλήψεις μαζί με τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν οι ιθύνοντες αυτής της ψυχικής δολιοφθοράς.
Από το βιβλίο του Μανώλη Τσάμη, Εύμολπος: Η Ελληνική θρησκευτική παράδοση.Η φιλανθρωπία εμφαίνεται ως η μόνη ειρηνική κίνηση κατά της αδικίας ενώ στην πράξη εξουδετερώνει όσους καταπολεμούν αυτήν ακριβώς. Είναι η ειρήνη ένα ιδανικό αυθύπαρκτο στην ζωή των ανθρώπων αλλά κατάκτηση και μάλιστα πολιτισμικού επιπέδου. Είναι προσδοκία των ευγενικών ψυχών είναι προορισμός και στόχος της κοινωνικής ζωής αλλά δεν παρέχεται ούτε χαρίζεται. Είναι δικαίωμα κατακτημένο με πολύ σκληρούς αγώνες είναι διαδικασία και όχι αποτέλεσμα.
...από το ίδιο βιβλίο του Μανώλη Τσάμη: Η Ελληνική θρησκευτική παράδοση