θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Thursday, February 25, 2010

ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ Το «Colpo Grosso» κατά της ΕλλάδαςΠηγή: Περιοδικό Τρίτο Μάτι Λ. Αποσκίτης

• Σε τροχιά μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και «αργού θανάτου» η χώρα!
Έρχεται κοινωνική εξέγερση στην Ελλάδα
• «Να ξαναβρούμε τον Εαυτό μας!»

Ενώ στην Ελλάδα επιβάλλεται δια νόμου ο "πολυπολιτισμός", στον υπόλοιπο κόσμο διογκώνεται το κύμα της πατριωτικής αφύπνισης των λαών. Το πρό­σφατο δημοψήφισμα της Ελβε­τίας που έβαλε φρένο στον πε­ραιτέρω εξισλαμισμό της χώ­ρας είναι ένα γεγονός που θα έπρεπε να προβληματίσει και τις ελληνικές πολιτικές ηγε­σίες εφ' όσον θέλουν πραγμα­τικά να λέγονται φιλολαϊκές. Ένα άλλο παράδειγμα αυτής της στάσης είναι τα λόγια του Αυστραλού πρωθυπουργού Κβνίπ Κυά, τον περασμένο Μάιο. θα βρεθεί, αλήθεια, ένας Έλλη­νας αξιωματούχος -ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήταν ο καταλληλότερος- για να κάνει μία ανάλογη ξεκάθαρη δήλωση που θα βαζε τα πράγματα στην θέση τους; Παραθέτουμε το αξιοσημείωτο κείμενο:


«0ι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Ετσι είναι και άμα τους αρέσει! Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του. Από τότε που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μπαλί, η πλειοψηφία των Αυστραλών ένιωσε ένα κύμα πατριωτισμού.
Η κουλτούρα μας εξελίχθηκε σε δύο αιώνες γεμάτους αγώνες, προσπάθειες και νίκες από εκατομμύρια άντρες και γυναίκες που επιζητούσαν την ελευθερία. Η κύρια γλώσσα που μι­λάμε είναι τα Αγγλικά. Όχι τα Ισπανικά, τα Αιβανέζικα, τα Αραβικά, τα Κινέζικα, τα Γιαπωνέ­ζικα, τα Ρώσικα ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.
Οπότε, αν θέλετε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, μάθετε τη γλώσσα μας! Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποιο Χριστιανικό, ακροδε­ξιό, πολιτικό κίνημα, αλλά γεγονός: Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με Χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο. Αρμόζει, λοιπόν, να το δεί­χνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας.
Αν ο Θεός μας σας προσβάλλει, σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου για να ζή­σετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας. Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε, χωρίς ερωτήσεις. Αυτό που ζητάμε είναι να δεχτείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς, και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη.
Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής, και θα σας προ­σφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς. Ομως, μόλις χορτάσετε να παραπονιέ­στε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε για τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω, τον τρόπο ζωής μας, τότε σας ενθαρρύνω να εκμεταλλευτείτε μία άλλη μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας: Το δικαίωμα να φύγετε! Αν δεν είσαστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε! Δε σας φέραμε εδώ με το ζόρι. Εσείς διαλέξατε να έρθετε. Οπότε, δεχτείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε!».


Ο 49χρονος καθηγητής Μεσαιωνικής Ιστο­ρίας στο Πανεπιστήμιο της Λυών, Σιλβέν Γκουγκενέμ, προτάσσει τη συμβολή της Δύ­σης, και όχι του Ισλάμ, στη διάδοση του ελ­ληνικού πολιτισμού στη λατινοκρατούμενη γλωσσικά Δυτική Ευρώπη. Η ιστορική μελέ­τη του Ο Αριστοτέλης στο Μον-Σεν-Μισέλ εξεδόθη στη Γαλλία από τον μεγάλο εκδοτικό οίκο «Σέϊγ», προκάλεσε σάλο αντιδράσεων κυρίως στους αραβικούς κύκλους και στον πολιτικό χώρο της άκρας αριστεράς
Η θέση του συνίσταται στο εξής: Η αρχαία σοφία και η αριστοτελική σκέψη δεν μεταφέρθηκε στη
Δύση, με σημείο αιχμής τον 12ο αιώνα, στη μονή του Όρους του Αγίου Μιχαήλ (Μον-Σεν-Μισέλ), που βρίσκεται στα σύνορα της Νορμανδίας με τη Βρετάνη. Οι πρώτες αρι­στοτελικές μεταφράσεις οφείλονται στον αντιγραφέα Ιάκωβο από τη Βενετία, που εί­χε ζήσει στην Ανατολή και γνώριζε καλά τα ελληνικά.Η Τουρκία μας εκβιάζει για τη Χάλκη ζητώντας ανταλλάγματα στη Δυτική Θράκη. Για το πώς δρα η Τουρκία σας παραπέμπου­με στο παρακάτω απόσπασμα από το εξαιρετικό άρθρο του δικηγό­ρου Φαήλου Κρανιδιώτη στην ιστοσελίδα του Δικτύου 21

«Οι Τούρκοι δεν έχουν ξεχάσει. Κάτι πάνκηδες Αρβανίτες, τα μαλλιά ξυρισμένα γύρω γύρω και στην κορυφή μακριά για ν' ανεμί­ζουν στη γιούργια με το γιαταγά­νι, μαζί με Μανιάτες κι άλλους τρελούς Ρωμιούς απ' όλα τα μέ­ρη του Έθνους ξεκινήσανε τη διάλυση του οθωμανικού "πολυ-πολιτισμικού" παραδείσου. Ακόμη κι όταν ο Στρατός μας κα­τέρρευσε αήπητος, στα χρόνια που ακολούθησαν, οι Τούρκοι δια­τήρησαν τον αταβιστικό φόβο για τον δαιμόνιο Έλληνα.
Για δεκαετίες κλείστηκαν στον εαυτό τους χτίζοντας το πρωτοφασιστικό κράτος τους κι ο φόβος τους βάθυνε όταν αυτοί, ως επιτήδειοι ουδέτεροι, έβλεπαν έκπληκτοι την Ελλάδα δεκαοκτώ μόλις χρόνια από την τρομερή καταστροφή να ξεφτυλίζει την Ιταλία. Έτσι το δέ­ος τους για τον σεϊτάν Γιουνάν μεγάλωσε. Το σύμπλεγμα τους βάθυνε κι άλλο, όταν στην Κορέα οι Έλληνες διακρίνονταν, ενώ οι Τούρκοι χαρακτηρίζονταν σε αναφορές ("όνειδος για τη Συμμαχία"), αφού ο μεγαλύτερος άθλος τους ήταν να επι­τεθούν κατά λάθος σε μία υποχωρούσα διαλυμένη νοτιοκορεατική μεραρχία και να την απο­τελειώσουν. Ακόμη, καμμιά φορά οι καπεταναίοι τους χάνονται στα νατοϊκά γυμνάσια. (...) Οι Τούρκοι τώρα μυρίζουν την αδυναμία μας, όπως ο λύκος το αίμα. Μας παρακολου­θούν να αποδομούμε την ταυτότητα μας, να κάνουμε κάθε μέρα ένα βήμα πίσω. Βλέπουν τον πάλαι ποτέ δαιμόνιο Έλληνα αδύναμο, διστακτικό. Δεν νοιώθουν πια φόβο. Βλέπουν διάφορα ανθρωπάκια να τους λένε αστεία πράγματα, οσποδάρους της Υψηλής Πύλης, που μιλάνε μαζί τους διστακτικά, περιδεείς. Αλλάξαμε ρόλους. Ομως ο φόβος τους κοιμάται. Πρέπει να τον ξυπνήσουμε με μια κλωτσιά».

Ρωγμές στο οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την οικονομική κρίση. Από πάνω προς τα κάτω:
• Έλληνες άνεργοι έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ.
• Η «Επιτροπή σοφών» συνήλθε στην Μα­δρίτη, στις 5 Ιανουαρίου, με αφορμή την έναρξη της ισπανικής προεδρίας της ΕΕ και στόχο την εξεύρεση λύσεων από την οικο­νομική κρίση. Παρευρέθηκαν ο Ισπανός πρώην υπουργός Οικονομικών Πέδρο Σόλ-μπες, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Φελάτε Γκονζάλες, ο Γάλλος πρώην πρόε­δρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζακ Ντελόρ και η νυν υπουργός Οικονομικών Έλενα Σαλγάδο...
Αν συνεχίσει η Ευρώπη να πορεύεται με τέ­τοιους νεοταξίτες "σοφούς", θα καταγρά­ψει μεγάλο... σκορ παρακμής και διάλυσης...
• Ιρλανδοί πυροσβέστες διαμαρτύρονται κατά των μέτρων της κυβέρνησης τους για περικοπή μισθών λόγω της οικονομικής κρίσης.«Εντολοδόχοι ξένων μυστικών υπηρεσιών είναι οι περιβόητοι αντιεξουσιαστές», ισχυρίζεται γνωστός "μπαχαλάκης" από την Ειδική Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείται.
0 Νίκος Κουνταρδάς, γνωστός "μαχητής και ήρωας" του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπως έχει χαρακτηρισθεί από τους ομοϊδε­άτες του (σύμφωνα με το kostasxan.blogspot.com), έκανε εντυπω­σιακές δηλώσεις. Μιλώντας στην ραδιοφω­νική εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» (life 92,1 fm), αναφέρθηκε στη «...μπόχα, την προδο­σία και το δηλητήριο που στάζει ο αντιε-ξουσιαστικός χώρος!». Τόνισε ότι, «λυπά­ται για τους αγνούς πιτσιρικάδες που έρχο­νται σε αυτό τον χώρο». Σε σχετική ερώτηση του παρουσιαστή, ξε­καθάρισε: «Παραδόθηκα και πέθανα. Αγω­νίστηκα για κάποιες ιδεολογίες, για πράγ­ματα που πίστευα ως άνθρωπος και προδό­θηκα από τον περιβόητο αντιεξουσιαστικό χώρο... Κατά τη γνώμη μου, κοιτάξτε προς Τουρκία ή Ισραήλ ή τους μασόνους, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς τους ψευτο-επα-ναστάτες τα παίρνουν από αυτές τις χώ­ρες. Δεν υπάρχει περίπτωση να συλλη­φθούνε ποτέ. Στο Λέω και στο Υπογράφω: Τους Έζησα! (...) Ολοι αυτοί είναι Εντολο­δόχοι Ξένων Μυστικών Υπηρεσιών». Πολύ βαριές κουβέντες από έναν νέο που βρίσκεται προφανώς υπό μεγάλη ψυχολογι­κή πίεση, θα ασχοληθεί, άραγε, κάποιος υπεύθυνος να ερευνήσει το βάσιμο ή μη των παραπάνω καταγγελιών; Ούτως ή άλλως ξαναμπαίνει στο τραπέζι το ζήτημα των περυσινών «Δεκεμβριανών» που, για πολλούς, ήταν μία ακόμα «πολύ­χρωμη εξέγερση» των αμερικανικών υπη­ρεσιών.

Οι τρεις εύζωνοι της προεδρικής φρουράς,
ωρα της βομβιστικής επίθεσης στον Αγνω­στο Στρατιώτη, τιμήθηκαν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Αρνούμενοι και οι τρεις να υπακούσουν στις προτροπές των αστυνομικών να απο­μακρυνθούν, ρισκάροντας ακόμα και να τραυματισθούν σοβαρά, έδωσαν με τη στά­ση τους ένα μήνυμα για αντίσταση στα σχέ­δια κατεδάφισης της χώρας.


Η ελληνική πολιτική ηγεσία ατε­νίζει με χάρη τη virtual "πολυπο-λιτισμική" Ελλάδα την οποία ονει­ρεύεται... σαν άλλα "ούφο" που προσγειώθηκαν σε λάθος πλανή­τη!
Είναι όλοι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό για 5 απλά μέ­τρα που αρνούνται να υιοθετή σουν για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης:
1) Υιοθέτηση ρεαλιστικής μεταναστευτικής πολιτικής και καθιέρωση ανώτατου ποσοστού
δα. Παύση χρηματοδότησης από κρατικούς φορείς όλων των ΜΚΟ και επαγγελματιών "αντι-ρατσιστών" που αντιδρούν σε οποιαδήποτε απόπειρα εκπόνησης στοιχειώδους μεταναστευτικής πολιτικής.
2) Ενεργή εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων για τον αποτελεσματικό έλεγχο των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων. Χωρίς τη συνεχή φυσική παρουσία των ΕΕΔ στα σύνορα με τα κα­τάλληλα σύγχρονα μέσα αναγνώρισης και επιτήρησης δεν είναι εφικτή η αναχαίτιση των λαθρομεταναστών.
3) Αναβάθμιση του Λιμενικού Σώματος, ιδιαίτερα με αποκατάσταση των αεροπορικών του μέσων. Η δραστηριοποίηση της ΡΒΟΝΤΕΧ δεν πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό και υποβάθμιση των ελληνικών δυνατοτήτων ελέγχου των συνόρων.
4) Ασκηση πιέσεων προς τα ευρωπαϊκά όργανα για γενναία χρηματοδότηση όλων των ελληνικών δράσεων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.
5) Αντιστροφή της εικόνας που έχει αποκτήσει η Ελλάδα ως κράτος με διάτρητα σύνορα, το οποίο δέχεται να νομιμοποιεί ανεξαιρέτως όλους τους λαθρομετανάστες που καταφθάνουν στη χώρα, με κατάλληλες δράσεις και επικοινωνιακές καμπάνιες στο εσωτερικό και τις χώ­ρες προέλευσης.

Σε μεγάλες περιπέτειες για την εθνική και κοινωνική συνοχή μπαίνει η Ελλάδα αν εγκριθεί από την ελληνική Βουλή το εκτρωματικό νομοσχέδιο για την ελληνοποίηση εκατοντάδων
χιλιάδων λαθρομεταναστών. Αλλά δεν είναι μόνο η χώρα μας που κινδυνεύει. Απειλείται και η ίδια η ασφάλεια της Ευ­ρώπης, από την παροχή κατ' αυτόν τον τρόπο ελληνικού διαβατηρίου σε χιλιά­δες μουσουλμάνους προερχόμενους από χώρες με "ισλαμικές-τρομοκρατικές" δραστηριότητες.
Σύμφωνα με την πιο συντηρητική κατα­γραφή (στοιχεία Ευrostat ), ο αριθμός των αλλοδαπών στη χώρα φθάνει το 8,1%, ενώ η ίδια η ΕΥΠ μιλάει για 2,5 εκατομμύρια. Οι εκθέσεις του ΟΟΣΑ αναφέρονται στον αριθμό των 3,5 - 4 εκατομ. για το 2014, άλλες όμως ανεξάρτητες εκτιμή­σεις θεωρούν ότι αυτός ο αριθμός έχει ξεπεραστεί.
Έτσι, με την καταβολή του παραβόλου 1.000 ευρώ, και δεδομένης της αθρόας εισροής που συνεχίζεται, σε λίγο καιρό εκατομμύρια άσχετοι άνθρωποι, αλλοεθνείς, αλλόφυλοι και αλλόθρησκοι θα γίνουν συνιδιοκτήτες της ιστορικής πατρίδας που γεννήθηκε ο δυτικός πολιτισμός και για την οποία οι Έλληνες έχουμε "πληρώσει" ποταμούς αίματος. Οι Τούρκοι δουλέμποροι, το στρατοκρατικό καθεστώς της Αγκυρας και οι διεθνείς τοκογλύ­φοι τρίβουν τα χέρια τους για τις μεγάλες μπίζνες που έρχονται στη ρημαγμένη πατρίδα μας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο συνταγματικό και ανθελληνικό πραξικόπημα από καταβολής του ελληνικού κράτους, γιατί η Ελλάδα δεν είναι παλιά αποικιοκρατική χώρα ούτε έχει σταθερή μεταναστευτική πολιτική, απεναντίας, είναι η κυριότερη πύλη εισόδου λαθρομεταναστών της ΕΕ από τρία σημεία του ορίζοντα.
Με βάση το Σύνταγμα, ο Ελληνικός Λαός είναι κυρίαρχος και ιδιοκτήτης της χώρας του. Κά­θε ένας μας από τα 10.000.000 έχει το 1/10.000.000 της ιδιοκτησίας αυτής της χώρας ανε­ξάρτητα από τα άλλα περιουσιακά του στοιχεία. Και γι' αυτή την ιδιότητα του έχει πληρώσει με φόρους και με αίμα, όπως κάθε ελεύθερος λαός. Κάποιοι έζησαν φτωχοί και ανάπηροι γιατί πολέμησαν για την ανεξαρτησία αυτού του τόπου. Κάποιοι άλλοι θα είχαν πολύ περισσό­τερα αγαθά (χωράφια, ακίνητα κ.ά.) αν οι πρόγονοι τους δεν κατέβαλαν εκατομ. δραχμές σε φόρους στην ελληνική Πολιτεία.
Δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να πουλήσει το μερίδιο αυτής της ιδιοκτησίας έναντι λίγων "πι­νακίων φακής" που κάποιος αφροασιάτης ή άλλος λαθρομετανάστης πλήρωσε σε κάποιον δουλέμπορο...
Τους αρέσει η Ελλάδα; θέλουν να ζήσουν και να εργασθούν εδώ; Δώστε τους "πράσινη κάρ­τα" και όλα τα νόμιμα δικαιώματα. Πώς θα γίνονται αυτόματα Έλληνες; Κι αν αύριο ξαναμε-ταναστεύσουν στη Γαλλία, θα γίνουν και Γάλλοι;
Εμείς, πάντως, δεν θα μείνουμε άπραγοι. Και να περάσει το συνταγματικό πραξικόπημα, στην πράξη δεν θα εφαρμοσθεί.
Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Άλλωστε η ψηφοφο­ρία θα είναι ονομαστική και ο καθείς θα αναλάβει ενώπιον της ιστορίας τις ευθύνες του.

Σχέδιο ολοκληρωτικής εξόντωσης της Ελλάδας
Για γενικό, νεοταξικό σχέδιο βασισμένο πάνω στις συνταγές που έχουν δοθεί από τα πλανητικά κέντρα εξουσίας, κάνει λόγο ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Καββαθάς. Και προτείνει ασυμφιλίωτο αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας των επιδοτουμένων από το διεθνές κεφάλαιο εθνομηδενιστών. Τα βασικά ζητήματα που θέτει με την παρέμ­βαση του είναι:

Ζήτημα 1ον
Άγρια Φοροεισπρακτική επιδρομή: Μία πραγματική καται­γίδα φοροεισπρακτικών μέτρων που οδηγεί τον ελληνικό λαό σε ολοκληρωτική εξαθλίωση. Η επιβίωση πλέον γίνεται μία οδυνηρή περιπέτεια. Μπαίνουμε σε μια τέτοια περιπέτεια ζό­φου που το να ζεις θα είναι θαύμα... Η οικονομική τρομοκρατία των μηχανισμών εξουσίας αποτελεί το ιδεολογικό τέχνασμα της υποταγής μας: Το να αποδεχτεί ο ελληνικός λαός την ολο­κληρωτική του εξαθλίωση και καταστροφή...

Ζήτημα 2ον
Νομιμοποίηση και θεσμοθέτηση του εποικισμού της Ελλάδας από τις στοιβαγμένες στρατιές της αλλοδαπής εισβολής: Θεσμοθετούν την κατοχή της χώρας από τις «τα­ξιαρχίες των κρατουμένων» αλλοδαπών που έχουν εισάγει. Αυ­τές οι συνειδητά (από το διεθνές κεφάλαιο) εισαγόμενες «τα­ξιαρχίες» των αλλοδαπών «δούλων» αποτελούν το στρατηγικό «όπλο» της Νέας Τάξης για την ολοκληρωτική εξόντωση της ελληνικής κοινωνίας...

Ζήτημα 3ον
Ο αχαλίνωτος βομβαρδισμός τρομοκρατίας: Το πλέον ύπουλο και αιχμηρό ιδεολογικό και πολιτικό όπλο της νεοταξικής βαρβαρότητας. Ο στόχος: Να αποδεχτεί ο λαός όλες τις συμφορές και να θυσιάσει και τα έσχατα υπολείμματα των οι­κονομικών και πολιτικών πόρων του, τις δημοκρατικές ελευθε­ρίες του...

Ζήτημα 4ον
Ή γενική έφοδος των ιδεολογικών «αντιρατσιστικών ταγμάτων» και των επιδοτούμενων εθνομηδενιστών: Σή­μερα οι ύαινες του κοσμοπολιτισμού και οι καταστροφείς της ιστορίας και της εθνικής μας υπόστασης, εξορμούν και επιτίθε­νται με πρωτοφανή αγριότητα και τρομοκρατική αυθάδεια. Το θράσος τους έχει απογειωθεί. Στιγματίζουν ως «εθνικιστικά» και «ακροδεξιά», ακόμα και τα μεγάλα πνεύματα της ελληνικής ιστορίας, όλους τους ήρωες του πνεύματος και τα αγωνιστικά κινήματα... Κανένας αγώνας εναντίον της πλανητικής ιμπερια­λιστικής βαρβαρότητα δεν μπορεί να διεξαχθεί αν δεν γκρεμί­σουμε τα νέα ιδεολογήματα αυτής της βαρβαρότητας: Του «αντι-εθνικισμου», του «αντι-ρατσισμού» και της «πολυπολιτι-σμικότητας»...

Ζήτημα 5ον
Τεμαχίζεται η Ελλάδα σε «δουκάτα»: Το σχέδιο «Καλλικράτης» της κυβέρνησης προωθεί τις νεοταξικές επιταγές αποδόμησης της ελληνικής κοινωνίας και τη δημιουργία μικρών «κρατιδίων"! Μία διοικητική στρατηγική τεμαχισμού της «εθνι­κής ενότητας» η οποία μας γυρίζει πίσω και από τη φεουδαρ­χία, στα «κράτη-πόλεις» της αρχαιότητας... Μία στρατηγική που βάζει τα θεμέλια της αυτονόμησης των διοικητικών «δουκά­των» και την προτεκτορατοποίησή τους...

Ζήτημα 6ον
Ή άγρια επίθεση που σχεδιάζει η κυβέρνηση εναντίον της «ιδιοκτησίας», με την άνοδο της «αντικειμενικής αξίας»: Αυτό το εξοντωτικό, για την πλειονότητα του ελληνι­κού λάου, μέτρο και μάλιστα σε μία περίοδο κρίσης, σε μία πε­ρίοδο που έχουν πέσει οι τιμές των κατοικιών, δεν αποσκοπεί μόνο σε εισπρακτικό «παιδομάζωμα»: Αποτελεί ένα μέτρο με πολυδιάστατους στόχους. Ο κυριότερος είναι: Η ρευστοποίηση του εδάφους, της ακίνητης περιουσίας!
Η έννοια της «πατρίδας» περικλείει, εκτός από την ιστορία και τη βιωματική συνοχή ενός λάου και τον «χώρο». Πάνω στον «χώρο» (έδαφος) οικοδομείται το «ιστορικό βίωμα», συνε­πώς και ο «χώρος» (έδαφος) αποτελεί συστατικό στοιχείο της «εθνικής συνείδησης». Στο έδαφος της πατρίδας έχουν «οργω­θεί» τα αγωνιστικά σύμβολα και μνημεία της πατρίδας. Τα μέ­τρα των «εκτελεστών» της κυβέρνησης θέλουν να μετατρέ­ψουν το στέρεο έδαφος σε κεφάλαιο κυκλοφορίας, σε τραπεζι­κό και χρηματιστηριακό κεφάλαιο. Θέλουν να αποκόψουν τον ελληνικό λαό από την «ιδιοκτησία» του και το «χώρο» της πα­τρίδας προς όφελος του «ρευστού κεφαλαίου». Δηλαδή μετα­τρέπεται ο χώρος της «πατρίδας» σε χρήμα, πουλιέται ο χώρος της «πατρίδας» στις τράπεζες. [Από το costas-cavathas.blogspot.com ]

«Όπως ασφαλώς καταλαβαίνετε, για μένα προσωπικά δεν υπάρχει καν ερώτημα «Τι είν' η πατρίδα μας;». Για όλους όσους αφιέρωσαν το έργο και κυρίως τη ζωή τους ολόκληρη σ' αυτή την πατρίδα -και είναι χιλιάδες, εκατομμύρια Έλληνες, επώνυμοι ή ανώνυμοι, νεκροί ή ζωντανοί, δεν υπάρχουν τέτοια ερωτήματα, γιατί αυ­τοί οι ίδιοι είναι η πατρίδα...
Γι' αυτό σας παρακαλώ και εύχομαι να λάβετε σοβαρά υπ' όψιν την μαρτυρία ενός ελεύθερου Έλληνα και να σταματήσετε αυ­τή την εκστρατεία, που μόνο δεινά μπορεί να φέρει στον ήδη δοκιμαζόμενο λαό μας». [Από την απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη στην καθηγήτρια Θάλεια Δραγώνα
«Το γενικό, νεοταξικό σχέδιο συμπυκνώ­νεται στα ακόλουθα: Ισοπεδώνουν το γρα­σίδι, ξεριζώνουν μέχρι το τελευταίο ζωντα­νό βλαστάρι. Ποτίζουν τη γη με αλάτι. Κα­τόπιν δολοφονούν τη μνήμη της βλάστη­σης. Διαφθείρουν τις συνειδήσεις, τις εξο­ντώνουν. Για να τις εξοντώσουν, σβήνουν το παρελθόν, εξαφανίζουν την ιστορία, εξατμίζουν τον πολιτισμό, ισοπεδώνουν κάθε συνεκτικό ιστό συλλογικότητας, κάθε βίωμα και πραγμάτωση της συνοχής του ιστορικού γίγνεσθαι». [Του εκδότη-δημο-σιογράφου Κώστα Δ. Καββαθά]
μεγάλος Έλληνας λογοτέ­χνης και ζωγράφος χης γενιάς του '30, Φώτης Κό-ντογλου, έλεγε ότι, ενώ ο Ελληνισμός πέρασε τελι­κά νικηφόρα τις άγριες ανεμοζάλες κάθε λογής κατακτητών, τώρα κινδυνεύει περισσότερο από τους σημερι­νούς εχθρούς του πολιτισμού και του έθνους μας, οι οποίοι είναι πιο επικίνδυνοι από τους παλιούς γιατί μας παραπλα­νούν με την ήμερη όψη τους.
«Μας σφάζανε, μας κομματιάζανε, μας κρεμάζανε, μας σουβλίζανε, μα δεν πεθάναμε, γιατί μας ατσάλωνε ο αγώνας, δίνα­με φωτιά στη φωτιά, είχαμε να κάνουμε με οχτρούς φανερούς και σκλ ηρούς.
Τώρα όμως, στον σημερινό καιρό, οι εχθροί αλλάξανε όψη, γινήκανε κρυφοδα-γκανιάρηδες, με το χαμόγελο στα χείλια, φίλοι δολεροί, που φαίνουνται άβλαβοι, μάλιστα κι ευεργέτες και καλόβολοι». (Απόσπασμα από το βιβλίο Μυστικά Άνθη, εκδόσεις Αστήρ-Παπαδημητρίου).
Σήμερα, η Ελλάδα μπαίνει στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα και τα λόγια του Κόντογλου φαίνεται να επαληθεύονται. Έχει καταργηθεί κάθε τι το εθνικό σε όλα τα επίπεδα, από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και θρησκευμάτων, Ναυτιλίας, μέχρι και την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας-θράκης και όποιος τολμά να μιλάει για «έθνος» διώκεται στο πυρ το εξώτερον. Σε λίγο, μόνον η Εθνική Ελλά­δος στο ποδόσφαιρο και τα άλλα αθλήμα­τα θα φέρει αυτό τον τίτλο.
Τριάντα σχεδόν χρόνια μετά την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα μεγάλο μέρος του ευρωπαϊκού Τύπου φιλοξενεί' στα πρωτοσέλιδα του διάφορα σενάρια χρεωκοπίας για την Ελλάδα και. προβλέ­ψεις θρίλερ για την πορεία της χώρας.

Αναλυτές μας λένε... «γουρούνια» (άρθρο της Guardian), μιλάνε για «ελληνική αθλιότητα» (Frankfurter Algemeine Zeitung) και αποχαλινωμένοι διεθνείς "οίκοι αξιολόγησης" προβλέπουν «αργό θάνατο» για την Ελλάδα (Μοοdy’s 22/12/2009).
Το όνομα της Μακεδονίας μας είναι στον αέρα, η Θράκη είναι ένα έτοιμο φυτί­λι που περιμένει μία σπίθα για να πάρει φωτιά και η Κύπρος οδεύει προς την τε­λειωτική αποδοχή των συνεπειών της ει­σβολής του '74.
Αν σκεφθεί, μάλιστα, κανείς ότι σε χώ­ρες εξαρτημένες όπως η Ελλάδα η δυνα­τότητα για άσκηση εξωτερικής πολιτικής με εθνικό πρόσημο είναι μικρή, τότε κα­ταλαβαίνει εύκολα τι συνέπειες έχει η πτώση του οικονομικού μας πρεστίζ. Η Ελλάδα όπως την ξέραμε τελειώνει, ή καλύτερα «την τελειώνουνε».
Το κράτος είναι κομμένο ήδη στα δύο, στα Τέμπη, από τους εργολάβους προς το παρόν, θυμίζοντας τα παλιά συνοριακά του πλαίσια.
Αύριο θα έχει γίνει περισσότερα κομμά­τια, με βάση τη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» που προωθείται. Η δε πληθυσμιακή του σύνθεση θα είναι μία πανσπερμία εφ' όσον επιτευχθεί ο σκο­πός της άκριτης «ελληνοποίησης» των πάντων και μετατροπή της ελληνικής ιθα­γένειας σε «σημαία ευκαιρίας»
Στην πρώτη γραμμή των γεγονότων εί­ναι ακόμα η κλιμακούμενη εσωτερική ένταση σε Ελλάδα και Κύπρο, με τις πολι­τικές προβοκάτσιες και τις τρομοκρατι­κές επιθέσεις.
Η χώρα εισήλθε και επίσημα σε καθε­στώς μειωμένης εθνικής κυριαρχίας, κα­θώς για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ξένοι αξιωματούχοι πήγαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυ­νας και ζήτησαν απόρρητα στοιχεία υπό τον μανδύα των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υποβάλλο­ντας μας στον μεγαλύτερο μετακατοχικό εξευτελισμό! defence.net (*)
Όλες αυτές οι απειλές στρέφονται κατά της πεμπτουσίας της ελληνικότητας. Δυ­στυχώς, είχαμε προειδοποιήσει γι' αυτές τις εξελίξεις, αλλά τώρα βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλη αγωνία γύρω μας. Όλο και περισσότεροι λένε: «σωστά τα λέτε -αν και μας μαυρίζετε την ψυχή- αλλά τι κάνουμε;».
Απαντούμε: υπομονή, η Αφύπνιση άρχισε! Παρά την μαυρίλα, την καταστο­λή, την παραπληροφόρηση, «ο πατριωτι­σμός τείνει να καταστεί κυρίαρχο στοιχείο στη ζωή της χώρας μας», όπως ανέφερε ο Μίκης Θεοδωράκης στην ιστορική ομιλία του στη Αέσχη Αξιω­ματικών, την Πρωτοχρονιά.
Η βασική φιλοσοφία της ερχόμενης Αφύπνισης και Αντίστασης είναι, πάντα με τα λόγια του Μίκη, το τρίπτυχο: Ελλά­δα, Πατρίδα, Ελευθερία. Και η Εθνική μας Ενότητα, το Α και το Ω.

«Έρχεται κοινωνική εξέγερση στην Ελλάδα»! λέει το Stratfor.. Κοινωνική εξέγερση τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα προβλέπει το περι­βόητο αμερικανικό Ινστιτούτο Stratfor, γνωστό για τις διασυνδέσεις του με το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ και την ΟΙΑ. Η ανάλυση γίνεται με αφορμή τη θρασύτατη βομβιστική επίθε­ση στον περίβολο της Βουλής των Ελλή­νων και το μνημείο του Αγνωστου Στρα­τιώτη, χώρους για τους οποίους είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι όλοι οι Έλληνες.
Βεβαίως πρέπει να λεχθεί όχι οι ξένοι αξιω­ματούχοι ζήτησαν να ελέγξουν τις δαπάνες του ΥΠ.ΕΘ.Α που είναι οι μεγαλύτερες του Προϋπολογισμού και οι δεύτερες μεγαλύτε­ρες σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας στο ΝΑΤΟ!

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το Stratfor, το χτύπημα ενός τόσο συμβολι­κού στόχου όπως το ελληνικό Κοινοβού­λιο αποτελεί μία κλιμάκωση των ενεργει­ών αυτών των ομάδων που αψηφούν πλέ­ον τις δυνάμεις καταστολής.
Σύμφωνα με το ελληνοαμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων greecamerican-newsagency, η επισφαλής οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι αυτή που οδηγεί το Stratfor να προοιωνίζει -αν και δυνητικά διατυπωμένο- ότι το πακέτο των νέων οικονομικών μέ­τρων είναι δυνατόν να στρέψει τους πολίτες στη βία!
Κοντολογίς, αναταραχές προβλέπουν οι ινστρούκτορες των αμερικανικών κέ­ντρων, απευθυνόμενοι ουσιαστικά στη νέα πολιτική ηγεσία, όπως είχαν εκβιάσει με «αντίποινα» και την προηγουμένη κυ­βέρνηση... Αυτό που δεν θέλουν να κατα­λάβουν οι πολιτικοί μας είναι πως, όσο πιο ενδοτικοί είναι, τόσο πιο αναλώσιμοι γίνονται. Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της ανάλυσης των Αμερικανών: «Μετά την κλιμάκωση των τρομοκρατικών επιθέσεων, η έκρηξη μπροστά στο κτίριο της Βουλής ήταν η πιο θρασεία πράξη των τε­λευταίων ετών. Ή περιοχή που στοχοποιήθηκε είναι πολύ δημοφιλής στους τουρί­στες λόγω της τελετουργικής αλλαγής της φρουράς που γίνεται μπροστά στον Άγνω­στο Στρατιώτη.
Προφανώς, η τοποθέτηση και η έκρηξη ενός αυτοσχέδιου μηχανισμού σε έναν τόσο συμβολικό δημόσιο χώρο υποδηλώνει τη δυνατότητα των αριστερίστικων και αναρ­χικών ομάδων να χτυπούν οπουδήποτε και οποτεδήποτε χωρίς να τους εντοπίσει η αστυνομία. Και προκειμένου να αντιμε­τωπίσει την κλιμακούμενη απειλή, η ελ­ληνική κυβέρνηση πρέπει να πάρει ορι­σμένες δύσκολες πολιτικές αποφά­σεις οι οποίες ίσως προκαλέσουν ακόμα περισσότερη βία.
Ή αύξηση των επιθέσεων κατά το 2009 μπορεί να αποδοθεί στην ασταθή πολιτική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Εξαιτίας της επέκτασης των ελληνικών Τραπεζών στις αναδυόμενες αγορές της κεντρικής Ευρώπης, και της εξάρτησης της χώρας από τον τουρισμό και τη ναυτι­λία, η Ελλάδα χτυπήθηκε ιδιαίτερα σκληρα απο την παγκοσμία οικονομική κρίση. Ή Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει την Ελλ άδα να εφαρμόσει αυστηρούς περιορισμούς στον προϋπολογισμό της, και οι αξιωμα­τούχοι της ΕΕ επισκέφθηκαν τη χώρα στις 6-8 Ιανουαρίου με σκοπό να ελέγξουν αν η Αθήνα σοβαρολογεί, σχετικά με τη μείωση του ελλείμματος της.
Ή κυβέρνηση σκέπτεται σοβαρά να μει­ώσει ορισμένα κοινωνικά προγράμματα αυξάνοντας τα όρια συνταξιοδότησης και έχει ζητήσει τη συμβουλή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να πώς να πε­ριορίσει τις δαπάνες της.
Το πρόβλημα για την Αθήνα είναι ότι η κοινωνική απαισιοδοξία βρίσκεται ήδη σε υψηλό επίπεδο λόγω της οικο­νομικής κρίσης και ένα πακέτο νέων φόρων και περικοπών κοινωνικών δαπανών το μόνο που θα κάνει είναι να αυξήσει την ένταση. Στην εξαιρετι­κά ευάλωτη Ελλάδα, τα όποια μέτρα λιτό­τητας θα δώσουν περισσότερους λόγους για εξέγερση των πολιτών ώστε να εκφρά­σουν την αποδοκιμασία τους για την κυ­βερνητική πολιτική και να καταδείξουν την ανικανότητα της κυβέρνησης να διοι­κήσει τη χώρα».

Η λαθρομετανάστευση γεωπολιτικό όπλο
Η Πανελλήνια Επιτροπή Αγώνα για τον Έλεγχο της Λαθρομετανάστευσης (ΠΕΑΕΛ), την ίδρυση της οποίας είχαμε προαναγγείλει σε προηγούμενο τεύχος του ΤΜ, καταγγέλλει τη μεθοδευμένη εθνική αποδόμηση και τον εποικισμό της Ελλάδας και καλεί σε άμεση κινητοποίη­ση και παρέμβαση όλους τους Έλληνες προκειμένου να αναχαιτισθεί η ολέθρια αυτή μηχανή.

Η Επιτροπή επισημαίνει κυρίως τις γε­ωπολιτικές συντεταγμένες της επιχειρούμενης εθνοαποδόμησης, που συνδέονται άμεσα με τις νεο-οθωμανικές φιλοδοξίες της Άγκυρας: «Έτσι εξηγείται:
• Ή περίεργη χαλάρωση του ελέγχου των εθνικών συνόρων, προφανώς υπό εξωτερική πολιτική και ιδεολογική πίεση και επιρροή.
• Ή συστηματική υπονόμευση της Ελληνικής παιδείας,
• Ή παρουσίαση του Ελληνικού έθνους και της Ελληνικής ταυτότητας ως δήθεν μύθου και εφευρήματος του 19ου αιώνα και ο εξωραϊσμός της Τουρκοκρατίας.
• Τέλος, η αποποινικοποίηση της πα­ράνομης εισόδου στη χώρα και η προκατα­βολική διαμόρφωση ενός πραγματικού νο­μικού οπλοστασίου, υπό την μορφή του "συνταγματικού τόξου", κατά του υποτιθέμενου "ρατσισμού" και της "ξενοφοβίας" των Ελλήνων.
Το οπλοστάσιο αυτό έχει ως στόχο, στην ' πραγματικότητα, να λειτουργεί προληπτι­κά ως όπλο ιδεολογικής τρομοκρατίας για την αποτροπή κάθε αντιδράσεως τον Ελληνικού λαού κατά της επιχειρούμενης εθνικής αποδόμησης. Αναρωτιέται κανείς γιατί, με τη λογική αυτή, να μη διεκδική­σουν ανάλογη μεταχείριση και οι Τούρκοι έποικοι στην Κύπρο; Είναι γνωστή όμως η αρχή του διεθνούς δικαίου ότι "παράνο­μος νόμιμον ου ποιεί"».

Το κείμενο υπογράφουν πολλοί Έλλη­νες πολίτες, πανεπιστημιακοί, νομικοί, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, επαγγελματίες κ.ά., μεταξύ των οποίων οι: Νεοκλής Σαρρής, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου - Κωνσταντίνος Ρωμα­νός, καθηγητής Πανεπιστημίου του Αι­γαίου - Γιάννης Παπαμιχαήλ, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου - Γιάννης Τσουδερός, αρχιτέκτων-καθηγητής ΕΜΠ -Αθηνά Κατσαφάδου, δικηγόρος-τ. πρόε­δρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πει­ραιώς - Λεωνίδας Χ. Αποσκίτης, δημοσιογράφος-συγγραφέας - Αννα Δοντά, δημο­σιογράφος - Δημήτρης Γιαννόπουλος, οικονομολόγος-δημοσιογράφος - Θέκλα Κίττου, σκηνοθέτις - Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, αρχιτέκτων-συγγραφέας - Δα­μιανός Βασιλειάδης, εκπαιδευτικός - Θεό­δωρος Μπατρακούλης, Δρ. Γεωπολιτικής-πανεπιστημιακός - Λάμπρος Παπαδημητράκης, σκηνοθέτης - Αριστείδης Καρα­τζάς, εκδότης - Θεόδωρος Παντούλας, εκ­δότης - Ανδρέας Αθηναίος, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια (1)
Μία άλλη πρωτοβουλία, υπό τον γνω­στό δημοσιογράφο Σπύρο Χατζάρα, έχει δημιουργήσει την Επιτροπή Εθνικής Σω­τηρίας (ΕΕΣ) και προωθεί τη δημιουργία ανάλογων επιτροπών σε κάθε νομό. Επικαλού­νται το άρθρο 5 παράγραφος 2 του Συντάγματος, το οποίο λέει ότι: «Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων». Το σύνταγμα δεν λέει πουθενά, ότι αποκτούν πολιτικά δι­καιώματα και ελληνική ιθαγένεια, όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια.
Τονίζουν δε: «Είμαστε απολύτως αντί­θετοι με την εξίσωση και εξομοίωση των Ποντίων με τους λαθρομετανά­στες και των Βορειοηπειρωτών με τους Αλβανούς, την οποία εισάγει η κυ­βέρνηση με το νομοσχέδιο της. Το θεωρού­με πλήρη εξευτελισμό, του ελληνικού Έθνους. Δεν είναι δυνατόν να χρησιμο­ποιούνται οι Έλληνες παλιννοστούντες στην Πατρίδα, ως προκάλυμμα, για να παραχωρηθεί το δικαίωμα του Εκλέγειν και Εκλέγεσθαι στους λαθρομετανάστες.
Θεωρούμε ότι είναι απολύτως απα­ράδεκτο να παραχωρείται η ελληνι­κή ιθαγένεια σε παιδιά αλλοδαπών και να μετατρέπονται οι Έλληνες Ομογενείς σε μετανάστες. Ζητούμε την άμεση παραχώρηση της ελληνικής ιθαγέ­νειας, με πλήρη πολιτικά δικαιώματα, στους Ποντίους και τους Βορειοηπειρώ­τες, οι οποίοι είναι Έλληνες. Απαιτούμε την παροχή του δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες Ομογενείς της Δια­σποράς.
Είμαστε αντίθετοι στην καταχρη­στική και ανεξέλεγκτη παραχώρηση του καθεστώτος του "επίμακρόν δια­μένοντος", προκειμένου να μη χρησιμοποιηθεί ως όχημα για τη μετά χρονολόγη­ση του προβλ ήματος, με στόχο την προσω­ρινή μόνο αναβολή των μαζικών και ανεξέλεγκτων ελληνοποιήσεων.
Μας ανησυχεί και μας προβληματίζει η αοριστία των διατάξεων του νομοσχεδίου που ενέκρινε η κυβέρνηση. Το κριτήριο της φοίτησης σε ελληνικό σχολείο εί­ναι απολύτως απαράδεκτο. Ή ελληνι­κή ιθαγένεια δεν συνδέεται με το σχολείο. Στο μέλλον εκατοντάδες χιλιάδες νέοι θα εισέρχονται στη χώρα μας, ως απροσδιο­ρίστου εθνικότητας, θα φοιτούν τρία χρό­νια σε ελληνικό σχολείο, και θα αποκτούν αυτομάτως την "ελληνική ιθαγένεια".
Είμαστε απολ ύτως αντίθετοι με την παραχώρηση δικαιώματος ψήφου στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στους παράνομους και παρανόμως νομιμοποιηθέντος (λαθρομετανάστες. Με τον τρόπο αυτό δημιουρ­γούνται επίσημες μουσουλμανικές και μειονοτικές κοινότητες στην καρ­διά όλων των ελληνικών πόλεων».
Και καταλήγει η ΕΕΣ: «Ο ελληνικός λα­ός δεν θα σκύψει το κεφάλι. Δεν θα γίνου­με Λαός ΜΠΕΝΕΤΟΝ»
Έκρηξη και εντός του ΠΑΣΟΚ έχει γί­νει για το λαθρο-νομοσχέδιο. Ο τ. αντιπρό­εδρος της Βουλής και ιστορικό στέλεχος του κόμματος, Παναγιώτης Κρητικός, κα­λεί την κυβέρνηση να αναστείλει την κα­τάθεση του λαθρο-νομοσχεδίου στη Βου­λή... Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κρητικού και του Συνδέσμου «Νικόλαος Ζορμπάς»: «Θεωρεί τη νομιμοποίηση αυτή πρόχειρη, βιαστική, αμελέτητη και πολιτικά ανεπε­ξέργαστη σε σχέση με τις επιπτώσεις που θα έχει μεσοπρόθεσμα σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο και μακροπρόθεσμα σε εθνικό επίπεδο. Ή λύση του μεταναστευτι­κού προβλήματος αντιμετωπίζεται προληπτικά, με μέτρα αποκλεισμού της λαθρομετανάστευσης και δευτερευόντως με νομι­μοποίηση τους». Ο «Σύνδεσμος» καλεί την κυβέρνηση να αναστείλει την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή και να προσανατολιστεί στη σκέψη διεξαγωγής δημοψηφίσματος, αποκρούοντας εισηγή­σεις ειδημόνων, δηλαδή "φωτισμένων ηγεσιών" περί δήθεν αναρμοδιότητας του λαού για ζητήματα που αφορούν σε ατομικά δικαιώματα.


Αφυπνισθείτε - Ξεσηκωθείτε -, Εξεγερθείτε
Το διαχρονικό μήνυμα της τραγωδίας «Φιλοκτήτης» είναι σαφές και επίκαιρο. Απέναντι στις δυνάμεις της αποσύνθεσης και του εθνομηδενισμού που μας λένε «όος μοι σεαυτον», η απάντηση είναι η Αφύπνιση και το «εν σαντώ γενον».
Να ξαναβρούμε γρήγορα τον εαυτό μας! Δηλαδή τον Έλληνα που γονάτισε τρεις αυτοκρατορίες, την Οθωμανική, τη Βρετανική και τον Άξονα. Κι αυτό δεν μπορούν να του το συγχωρήσουν ακόμα τα θηρία που μας βλέπουν «ψοφίμια» και μυρίζουν το αίμα...
Τώρα, όλοι οι Έλληνες που είναι περή­φανοι ως Έλληνες..., που θέλουν να λέγονται Ελληνες, πρέπει να αφυπνισθούν.
Οι αγωνιστές του αντιδικτατορι­κού αγώνα που έχουν εφησυχάσει και ιδιωτεύουν... εμπιστευόμενοι (κακώς) τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία μας στον δικομματισμό.
Ολοι οι Αριστεροί που δεν έχουν ξεχάσει το «Εμπρός ΕΛΑΣ για την Ελλάδα» κατ το πνεύμα της Εθνικής Αντίστασης... μακριά από τις γραφειοκρατικές ηγεσίες και τους «διεθνιστές» του Σόρος.
Η πατριωτική βάση του ΠΑΣΟΚ, που ξέρουμε ότι "βράζει" με όσα γίνο­νται... και παραμένουν πιστοί στο σύνθη­μα του Ανδρέα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».
Οι Δεξιοί πατριώτες που αγωνιούν για τη χώρα και αυτοί που κινητοποιήθη­καν για να μην πέσει η ΝΑ στα χέρια των ενδοτικών τζακιών.
Οι εξωκοινοβουλευτικοί ακτιβιστες που θέλουν να αντισταθούν ενεργά στη Νέα Τάξη και την ισοπεδωτική «Πα­γκοσμιοποίηση».
Όσοι ανήκετε σε κόμματα, πιέστε τους βουλευτές σας. Ζητείστε από τους συνδικαλιστές να τοποθετηθούν. Στήστε επιτροπές και πρωτοβουλίες στη γειτονιά σας. Μιλήστε στους φίλους και συγγενείς σας για τα όσα λέμε. Κινητοποιηθείτε συμμετέχοντας στις αυθόρμητες ή οργα­νωμένες εκδηλώσεις. Για να μην περά­σουν τα εθνοκτόνα νομοσχέδια και να μην επιβληθούν ανθελληνικές "λύσεις" σε Αιγαίο, Κύπρο και Θράκη.
Για να μείνουμε ενωμένοι, δυνα­τοί και ωραίοι Έλληνες... Είμαστε η πλειοψηφία και είναι λίγοι οι νενέκοι και οι εθνομηδενιστές.

(1) Ολόκληρο το κείμενο της επιτροπής δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα