θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, January 02, 2010

Επίσημα εγκαίνια σε ναό 12θεϊστών με καλεσμένο ένα εκλεκτό μέλος – και όχι τυχαίο - της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Είναι πάντως η πρώτη φορά που γίνονται επίσημα εγκαίνια σε ναό 12θεϊστών με καλεσμένο ένα εκλεκτό μέλος – και όχι τυχαίο - της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μάλιστα πιστό Χριστιανό.
Οι αρχαιόθρησκοι που είναι σε φοβερή κόντρα με την κρατούσα θρησκεία, υπολογίζονται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες και είναι οργανωμένοι σε εκατό περίπου συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. Μερικοί από αυτούς είναι πολύ γνωστοί από το διαδίκτυο. Το Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών, οι Λάβρυς, το ΕΛΗΝΑΪΣ και άλλοι. Μια 15νθήμερη εφημερίδα με τον τίτλο «ΗΕLLHNΩΝ ΛΟΓΟΣ» αναφέρεται στις εκδηλώσεις και τις τελετές τους.
Η Ορθόδοξη εκκλησία απ την άλλη, τους αντιμετωπίζει τουλάχιστον σαν μιάσματα και μάγους καταραμένους και ειδωλολάτρες. Από… άμβωνος οι δεσποτάδες δε σταματούν να πνέουν μένεα εναντίον των παγανιστών, όπως τους λένε απ το λατινικό «paganus» που σημαίνει επαρχία. Και μόνο τα ονόματα των αρχαίων μυστηρίων αρκούν για να ξεσπαθώσουν. Πριν λίγες μέρες ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος τά είχε βάλει με τα Καβείρια μυστήρια στη Σαμοθράκη στα οποία ιέρεια ήταν η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Μέχρι τώρα οι 12θεϊστές, αρκούνταν σε τελετές που οργάνωναν κοντά σε αρχαίους ναούς σαν «κλέφτες» αφού μέσα στα μνημεία δεν τους επιτρέπεται να… πατήσουν από την Αρχαιολογία με την οποία δεν διατηρούν τις καλύτερες σχέσεις και πολλές φορές έχουν καταλήξει στην αστυνομία. Επίσης, κάθε χρόνο γιορτάζουν στον Όλυμπο, στις Πλαταιές, στις Θερμοπύλες, στο Μαραθώνα και στη Σαλαμίνα, και στο όνομα των πατρώων θεών, παίρνουν αρχαία ελληνικά ονόματα, παντρεύονται αλλά και πολλές κηδείες γίνονται γι’ αυτούς που επιθυμούν να κηδευτούν σαν τον Πλάτωνα.
Να σημειωθεί εδώ ότι, το υπουργείο Δικαιοσύνης, με δικαστική τελεσίδικη απόφαση αναγνωρίζει την αρχαία θρησκεία. Την ίδια στιγμή, το ελληνικό υπουργείο θρησκευμάτων, ενώ αναγνωρίζει όλες τις άλλες θρησκείες και τις πιο απίθανες, δεν αναγνωρίζει την θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων. Κάτι βέβαια, που ακόμα και στο «σκληρό» Ιράν αναγνωρίζεται. Η θρησκεία των αρχαίων Περσών, έχει αρκετά εκατομμύρια πιστούς…