θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Sunday, June 21, 2009

Έτοιμοι για απόβαση στην Ελλάδα 1.000.000 λαθρομετανάστες


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ


Η ΣΦΗΝΑ 19.06.2009ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΔΙΝΙΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΥΟΥΝ ΩΣ ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΩΝ


Κωνσταντινούπολη: Ν. Χειλαδάκης


Συγκλονιοτικά στοιχεία για το τεράστιο πρόβλημα των λαθρομεταναστών φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Σφήνα». Όπως αποκαλύπτει ο ανταποκριτής μας στην Κωνσταντινούπολη Νίκος Χειλαδάκης, ένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες είναι ήδη συγκεντρωμένοι στα δυτικά παράλια, περιμένοντας να έρθει η σειρά τους για να περάσουν στις ελληνικές ακτές!

Τα εκπληκτικά αυτά στοιχεία τα έχει συγκεντρώσει το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κωνσταντι­νούπολης σε μια μακροσεκλή του έκθεση, μετά από μεγάλη έρευνα που έκανε για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Το «ΙΤΟ» τονίζει στη έκθεση του πως κάθε χρόνο εισέρχονται στην Τουρκία περί τις 300.000 λαθρο­μετανάστες, προερχόμενοι από τα ανατολικά και νοτιοανατολικά σύνορα της χώρας και στη συνέ­χεια μεταφέρονται από την περιβόητη τουρκική μαφία στα κέντρα συγκέντρωσης που είναι στα δυτικά παράλια και στις μεγάλες πόλεις της Σμύρνης, Κωνσταντινούπολης, Αδριανούπολης και και Αϊδινίου για να προωθηθούν στην Ελλάδα.Τόπος συγκέντρωσης


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ», ολόκληρες συνοικίες της Κωνσταντινούπολης χρησιμεύουν σαν τόπος συγκέντρωσης χιλιά­δων λαθρομεταναστών, τους οποίους κυριολεκτικά στοιβά­ζει η τουρκική μαφία κάτω από άθλιες συνθήκες μέχρι να έρθει η σειρά τους να προωθηθούν προς τα δυτικά.
Γνωστές συνοικίες που βρίσκονται στην ευρωπαϊκή ακτή της Κωνσταντινούπολης, όπως το Μπακίρκιοϊ, Γκαζιοσμάν Πασά, Εγιούπ, Μπαϊραμπασά, Μπαγ-τζιλάρ, ακόμα και κεντρικότε­ρες όπως Μπεΐογλου, Σισλί, και Φατίχ, συχνά γίνονται το επίκεντρο επιχειρήσεων της τουρκικής Ασφάλειας, η οποία υποτίθεται πως προσπαθεί να βάλει κάποια τάξη στο φαινόμενο της συγκέντρωσης λαθρομεταναστών, χωρίς φυσι­κά ουσιαστικά αποτελέσματα.
Αλλά και στη Σμύρνη, που βρίσκεται ένα βήμα από τα ελληνικά νησιά, η εικόνα είναι η ίδια και ακόμα χειρότερη. Γνωστές περιοχές της Σμύρνης, όπως το Αλιαγά και η Ούρλα, και δυτικότερα το γνωστό λιμάνι του Τσεσμέ, είναι τόπος συγκέντρωσης χιλιάδων λαθρομεταναστών που ετοιμά­ζονται να προωθηθούν στην ελληνική επικράτεια. Επίσης μεγάλη βάση συγκέντρωσης είναι η πόλη του Αϊδινίου, νοτιοανατολικά της Σμύρνης, η περιοχή γύρω από τη Μούγλα που βρίσκεται απέ
ναντι από τα Δωδεκάνησα και το γνωστό μας Αϊβαλί, όπου επίσης η τουρκική μαφία συγκεντρώνει λαθρομετανάστες και τους προωθεί συχνά με λαστιχιένες βάρκες στα ελληνικά νησιά. Επίσης, βάση συγκέντρωσης λαθρομεταναστών είναι και το λιμά­νι του Τσανάκ Καλέ, στην αρχή του Ελλησπόντου ,και βορειότερα, στην ανατολική Θράκη, η Αδριανούπολη, που τα τελευταία χρόνια έχει κατακλυ
στεί επίσης από χιλιάδες λαθρομετανάστες όπως επίσης και το Ουζούν Κιοπρού, ένα βήμα πριν από τα ελληνικά σύνορα στους κήπους του 'Εβρου.
Η τουρκική μαφία δουλεμπορίας που δρά στην περιοχή του Αιγαίου είναι αυτή που επωφελείται και αποκομίζει τεράστια κέρδη από την όλη υπόθέση. Ο συνολικός τζίρος της διακίνησης
των λαθρομεταναστών ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Σύμφωνα με τον ορθο­γράφο της «Χουριέτ», Εζγκί Μπασαράν, η συνηθι­σμένη ταρίφα για να περάσουν οι λαθρομετανά­στες από την Τουρκία στην ελληνική επικράτεια είναι 2.000-4.000 ευρώ το άτομο. Φυσικά πολύ μεγαλύτερα είναι τα ποσά για όσους θέλουν να φύγουν με αεροπλάνο! Αυτοί οι λαθρομετανάστες «πολυτελείας» πληρώνουν μέχρι και 5.000 στερλί­νες για να πάνε κατ' ευθείαν στο Λονδίνο.Διεθνές κέντρο η Πόλη


Σύμφωνα με παλαιότερη ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη, του Ρότζερ Κοέν της αμερικανική εφημερίδας «Νιού Γιόρκ Τάιμς», καθώς και της χέραλντ Τρίμπιουν, η Πόλη έχει γίνει το μεγαλύτε­ρο διεθνές κέντρο συγκέντρωσης λαθρομετανα­στών που περιμένουν τις... απαραίτητες διαδικα­σίες από την τουρκική μαφία για να περάσουν οι περισσότεροι από αυτούς στην Ελλάδα και στη συνέχεια σε χώρες της Ευρώπης.
Οι άνθρωποι αυτοί μεταφέρονται κυρίως από τα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας, κάτω από άθλιες συνθήκες. Στη συνέχεια στοιβάζονται σε οικτρή κατάσταση κατά εκατοντάδες σε σπίτια της Κωνσταντινούπολης που έχει νοικιάσει η τουρκική μαφία, περιμένοντας το «μαγικό διαβατήριο» που μπορεί να το αγοράσουν από τους Τούρκους μαφιόζους για να μπορέσουν να φύγουν προς τη Δύση.
Ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών στα σύνορα Τουρκίας και Ιράν
είναι η πόλη Βαν, όπου συγκεντρώνεται για να προωθηθεί ο μεγαλύτερος όγκος κυρίως στην Κων­σταντινούπολη, σαν πρώτο σταθμό, και στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας για να φύγουν μέσω των ναυλωμένων πλοιαρίων της τουρκικής μαφίας στα ελληνικά νησιά.
Το κύκλωμα αυτό, που σύμφωνα με τη «Χουριέτ» αποφέρει κατ' έτος εκατομμύρια δολάρια στην τουρκική παραοικονομία και στην τουρκική μαφία, δημιουργήθηκε το 1979, όταν οι πρώτοι τότε λαθρομετανάστες άρχισαν να συγκεντρώνονται από την τουρκική μαφία. Στη συνέχεια, μετά το 1990 και ιδίως μετά το 2000, έχουμε μια αφάντα­στη έκρηξη του φαινόμενου, το οποίο, ενώ πλη­ρώνεται αδρά η τουρκική μαφία, το πληρώνει με όλες τις συνέπειες του η Ελλάδα.
Πέφτει το γνωστό «μπαξίσι»


Από τα ανατολικά σύνορα, διά μέσω κυρίως διαφόρων εταιρειών μετακίνησης που χρησιμοποιούν μεγάλα φορτηγά, οι λαθρομετανάστες μετα­φέρονται προς τα δυτικά.
Είναι πολλές οι περιπτώσεις που σε διαφόρους υποτιθέμενους ελέγχους που γίνονται από την τουρκική στρατοχωροφυλακή πέφτει το γνωστό «μπα­ξίσι» και τα παράνομα αυτά φορτία ανθρώπινων ψυχών συνεχίζουν ανενόχλητα το ταξίδι τους. Άλλω­στε, δεν είναι λίγες οι καταγγελίες που έχουν γίνει για το ότι οι ίδιες οι τουρκικές αρχές εκμεταλ­λεύονται το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης για να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη.


Σε κέντρο λαθρεμπορίου ναρκωτικών και διακίνησης προς τη τη χώρα μας το ΤσεσμέΈνα από τα πολλά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, του πρακτορείου ειδήσεων Cihan, που αναφέρει το λιμάνι του Τσεσμέ σαν κέντρο διακίνησης, λαθρομεταναστών και ναρκωτικών.Το πολύ γνωστό στους Έλληνες Μικρασιάτες λιμάνι του Τσεσμέ {απέναντι από τη Χίο), που μέχρι το 1922 ήταν μια καθαρά ελληνική πόλη, σήμερα, εκτός του ότι είναι ένα από μεγαλύτερα κέντρα διακίνησης λαθρο­μεταναστών προς την Ελλάδα, έχει και ένα άλλο θλι­βερό πρωτείο, σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου του τουρκικού Τύπου: Το Τσεσμέ σήμερα είναι το νέο μεγά­λο κέντρο λαθρεμπορίου ναρκωτικών από την Τουρ­κία προς την ελληνική επικράτεια. Τα τελευταία χρό­νια η παραγωγή και η διακίνηση των ναρκωτικών από την Τουρκία έχει παρουσιάσει τρομακτική αύξηση. Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτουν οι ίδιες οι τουρ­κικές αρχές, τα τελευταία δέκα χρόνια η διακίνηση της μαριχουάνας παρουσίασε αύξηση 186,8%, της ηρωίνης 616%, της κοκαΐνης 39.534 %, του χασίς
382%. Οι Τούρκοι αναφέρουν ότι οι κυριότερες δίοδοι αυτού του παράνομου φορτίου, το οποίο σε μεγά­λες ποσότητες μεταφέρεται από τα ενδότερα της Ασίας, είναι από την πόλη Αρτβίν προς τα τουρκικά λιμάνια της Σμύρνης, της Κωνσταντινούπολης και της Αττάλειας. Μεγάλα κέντρα συγκέντρωσης και επεξεργα­σίας είναι οι πόλεις των Αδάνων, της Άγκυρας και της Προύσας. Ιδιαίτερα το λιμάνι του Ιτσέλ, (Μερσίνας) είναι ένα από τα κέντρα όπου συγκεντρώνονται μεγά­λες ποσότητες για μεταφορά προς τα δυτικά.Η μαφία των ναρκωτικών


Τελευταία έχουν πυκνώσει οι αναφορές που επισημαίνουν τη μεγάλη δραστηριότητα που παρατηρεί­ται στον τομέα των ναρκωτικών στο ιστορικό λιμάνι έξω από τη Σμύρνη και απέναντι από το ελληνικό νησί της Χίου. Όπως έγινε γνωστό, στο λιμάνι του Τσεσμέ οργιάζει η μαφία των ναρκωτικών, αλλά και τα κρούσματα των ναρκομανών έχουν αυξηθεί με ιλιγγιώδεις ρυθμούς τον τελευταίο καιρό. Μόνο πέρσι συνελή­φθησαν με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών στο λιμάνι του Τσεσμέ 6.121 άτομα, ενώ αλλά 3.069 συνελήφθησαν με την κατηγορία της χρήσης ναρκω­τικών. Η επιλογή του λιμανιού του Τσεσμέ τα τελευ­ταία χρόνια από κυκλώματα της τουρκικής μαφίας σαν κέντρο διακίνησης ναρκωτικών έγινε, όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, για πολλούς λόγους, ο κυριότερος όμως είναι πως έχει άμεση πρόσβαση στα ελλη­νικά νησιά, αλλά και τα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, γεγονός που διευκολύνει το λαθρεμπόριο, ενώ μαζί και με το λιμάνι του Ιτσέλ, δηλαδή της Μερσίνας, στη Μεσόγειο απέναντι από την Κύπρο, κρατάει πλέον τα σκήπτρα το τουρκικό μαφιόζικο κύκλωμα.


Άλλο ένα δημοσίευμα του τουρκικού Τύπου, της τουρκικής εφημερίδας «Μιλιέτ», αναφέρει επίσης για το λιμά­νι του Τσεσμέ και την τουρκική μαφία.