θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, March 21, 2009

Τσίχλα σε... Καρυάτιδα στο Βρετανικό Μουσείο


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ 16.06.2001


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Ενα ακόμη περιστατικό που καταδεικνύει την αδιαφο­ρία των υπευθύνων του Βρετανικού Μουσείου για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, περιγράφεται σε χτεσινό δημο­σίευμα της εφημερίδας «Ιντιπέντεντ».
Βρετανός σε επιστολή του διατυπώνει τή λύπη του για το γεγονός ότι μία από τις Καρυάτιδες είναι τοποθετημένη σε μια γωνιά του μουσείου και μένει πάντα αφύλακτη, με αποτέλεσμα να μπορεί ο καθένας να την αγγίξει ή να της προκαλέσει ζημίες.
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, μία από τις πολλές φορές που την επισκέφτηκε διαπίστωσε ότι «ήταν κολλημένη στην πλάτη της μία τσίχλα»!
Ο Βρετανός εκφράζει την ελπίδα ότι η νέα υπουργός Πο­λιτισμού, Τέσα Τζόουελ, θα πειστεί ότι πρέπει να επιστρα­φούν τα Γλυπτά στην Ελλάδα. Τονίζει ακόμα ότι «το μου­σείο αποδεικνύεται ανεπαρκές για τη σωστή φύλαξη και έκ­θεση των Γλυπτών, τα οποία δε βρίσκονται καν σε βιτρίνα, όπως οι υπόλοιπες Καρυάτιδες στην Αθήνα».
Καταλήγοντας, αναφέρει ότι «θα ήταν μια καλή χειρονο­μία, στο πνεύμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, να ςπιστραφούν τα Μάρμαρα στο όμορφο, νέο μουσείο της Αθήνας, το οποίο έχει δημιουργηθεί για να τα φιλοξενήσει».