θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, October 19, 2019

Οι ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν τις Αμερικανικές βάσεις που εγκαταλείφθηκαν στη Συρία
Οι ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν τις Αμερικανικές  βάσεις που εγκαταλείφθηκαν στη Συρία.  

Russian forces sweep into U.S. base abandoned in Syria


Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να σαρώνουν για να γεμίσουν ένα κενό ασφαλείας από την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων στη βόρεια Συρία την Τρίτη, ενώ οι μισθοφόροι που υποστηρίχθηκαν από τη Μόσχα ανέλαβαν τον έλεγχο ενός στρατηγικού πρώην στρατοπέδου ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ και των ρωσικών στρατευμάτων που ασχολούνται με τεθωρακισμένες περιπολίες. Συριακό στρατό.
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης από Ρώσους δημοσιογράφους που ταξιδεύουν με τους μισθοφόρους και τις δυνάμεις της Συρίας δείχνει ότι εγκαταλείφθηκαν αμερικανικές στρατιωτικές σκηνές με καμουφλάζ, καθώς και άλλα απομεινάρια, καθώς έφυγαν βιαστικά πρόσφατα τα στρατεύματα των ΗΠΑ κοντά στη στρατηγική πόλη της Συρίας Manbij.
Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου επιβεβαίωσαν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν επανδρωμένα φυλάκια γύρω από την Manbij τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν απομακρυνθεί από τότε που ο Πρόεδρος Trump διέταξε την ανάκληση πριν από μέρες. Τη Δευτέρα, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι περίπου 1.000 στρατιώτες των ΗΠΑ στη Συρία θα μεταφερθούν σε άλλα έθνη στη Μέση Ανατολή.
Το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατιωτικά στρατεύματα άρχισαν να κυκλοφορούν στις πρώτες θέσεις μεταξύ τουρκικών και συριακών στρατιωτικών θέσεων στη βόρεια Συρία την Τρίτη. Αν και η Μόσχα έχει υποστηρίξει από καιρό την κυβέρνηση του Συριακού Προέδρου Μπασάρ Ασάντ, Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο στόχος των περιπολιών είναι να αποφευχθούν οι συγκρούσεις με τους Τούρκους.
Το Κρεμλίνο δήλωσε σε δήλωσή του αργά την Τρίτη, ότι ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν μιλήσει τηλεφωνικά για την ανάγκη πρόληψης συγκρούσεων μεταξύ Τουρκικών και Συριακών στρατευμάτων και για να αποτρέψουν χιλιάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που φυλάσσονται τώρααπό τους Συριους Κούρδους για να μην διαφύγουν. Ο Ερντογάν δήλωσε ότι δέχτηκε πρόσκληση να επισκεφθεί τη Μόσχα τις επόμενες μέρες.