θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Friday, January 04, 2019

Χριστιανοί βιαιοπράγησαν και βανδάλισαν τον βωμό στο Ιερό της Ελευσίνας.

 
 
Τρία άτομα φέρεται να επιτέθηκαν σε ομάδα οπαδών της αρχαίας ελληνικής θρησκείας, όταν οι δεύτεροι πραγματοποιούσαν τελετή και δοξολογία, σύμφωνα με το δόγμα που ακολουθούν και ανάγεται στο δωδεκάθεο, στο Ιερό της Ελευσίνας.
Οι υπεύθυνοι του Πολιτιστικού Συλλόγου «Γλαυκώπις», οι οποίοι συχνά πραγματοποιούν εξορμήσεις και τελετές σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, καταγγέλλουν πως οι άγνωστοι τρομοκράτησαν όσους βρίσκονταν στο Ιερό, βιαιοπράγησαν και βανδάλισαν τον βωμό που είχαν στήσει.
Υποστηρίζουν πως οι τρεις δράστες τους έλεγαν «Εδώ είναι χριστιανική χώρα. Μαζεύτε τα γιατί θα σας τα σπάσουμε».
Η ανακοίνωση του Συλλόγου «Γλαυκώπις»
«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΓΛΑΥΚΩΠΙΣ»

30-12-2018
Στις 29-12-2018,ημέρα Σαββατο και ώρα 02:00 μ.μ βρεθήκαμε ως σύλλογος στην Ελευσίνα.
Ἀμέσως μετὰ τὴν τέλεση τῆς ἑορτῆς τῶν Ἁλῴων πλησίον τοῦ Ἱεροῦ τῆς Δήμητρος στὴν Ἐλευσῖνα ,δεχθήκαμε φραστικὴ καὶ σωματικὴ ἐπίθεση ἀπὸ τρία ἄτομα, τὰ ὁποῖα, φωνάζοντας «Ἐδῶ εἶναι χριστιανικὴ χώρα!», «Μαζεῦτε τα, γιατὶ θὰ σᾶς τὰ σπάσουμε!» καὶ «Δὲν ἀνήκετε στὴν Ἑλλάδα!», προέβησαν σὲ τρομοκράτηση τῶν μελῶν, προπηλακισμούς, βιαιοπραγία καὶ βανδαλισμὸ τοῦ βωμοῦ καὶ τῶν ἀγγείων.
Παρὰ τὴν παρέμβαση καὶ τῆς ἀρχαιοφύλακος τοῦ χώρου, δὲν κατέστη δυνατὸν νὰ συγκρατηθοῦν οἱ ἐπιτιθέμενοι, καθὼς ἦταν ἐξ ἀρχῆς ἀποφασισμένοι νὰ καταστρέψουν.


Ως σύλλογος ‘Γλαυκώπις’, με άδεια από την Πολιτεία, τόσο για την λειτουργία του, όσο και για μέρος της τελετής εντός του Ιερού, δηλώνουμε ότι:
1ον) Η επίθεσις έγινε απροκλητα τελείως και αναίτια,
2ον) Ήταν επίθεσις κατά της θρησκευτικής Ελευθερίας,
3ον) Ήταν βίαιη λόγω και έργω.
4ον) Υπήρξε αυτοσυγκράτησις από την πλευρά των ανδρών θρησκευτων για να αποφευχθούν τα χειρότερα αλλά οι δράστες δεν σεβάστηκαν ούτε τις γυναίκες ούτε τα παιδιά.
5ον) Έχει ρατσιστικό χαρακτήρα.
6ον) Είναι ανάγκη να καταδικαστεί η επίθεσις αυτή από όλους και κυρίως από την Ιερά Σύνοδο, τον οικείο Μητροπολίτη και τις τοπικές αρχές – Δήμο κλπ.
Γιὰ τὴν ἰσχυρὴ αὐτὴν δόση χριστιανικῆς μισαλλοδοξίας δὲν γνωρίζουμε ἐὰν εὐθύνεται κάποιος πέραν τῶν τριῶν αυτών ατόμων. Ἔχουμε προβεῖ σὲ μηνύσεις κατ’ ἀγνώστων ἐπὶ τοῦ παρόντος, διαθέτουμε ὅμως φωτογραφικὸ ὑλικὸ μὲ τὰ πρόσωπα τῶν δραστῶν, τὸ ὁποῖο επισυνάπτουμε. Διεξάγονται ἤδη ἔρευνες ἀπὸ τὴν Ἑλληνικὴ Ἀστυνομία, ὡστόσο ἀπευθύνουμε ἔκκληση να δημοσιεύσετε το γεγονός,ώστε να επικοινωνήσει οποιος γνωριζει την ταυτότητα των δραστών.


Με εκτίμηση, το Δ. Σ.
Θεοδοσία Λυκούδη
Ουρανία Σοφλάκη
Δημήτριος Περδικάκης»


Οι ύποπτοι για την επίθεση:

 
Σχόλια στο:
 
 
 Στα βιβλία θρησκευτικών στο γυμνάσιο, δημοτικό και λύκειο εκτός από τον χριστιανισμό αναφέρονται και σε άλλες θρησκείες, περίπου στο 1/3 του βιβλίου και το ονομάζουν "η προϊστορία του χριστιανισμού".
Περίοπτη θέση και μεγάλη ανάλυση έχει φυσικά ο ιουδαϊσμός (με εκτενείς αναφορές στο "φαινόμενο αντισημιτισμού") και ο μουσουλμανισμός. Έχουν όλες τις γιορτές τους αναλυτικά, πότε, πως και τι εορτάζουν!
Προς το τέλος αναφέρονται σε ινδουισμό, βουδισμό, θρησκείες της Κίνας (Κομφούκιος, Λάο Τσε) με όλα τα τελετουργικά, τα ιερά τους κ.λ.π.
ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΩΝ!!!
Η μόνη αναφορά είναι για τους "διωγμούς" των χριστιανών από τους "ειδωλολάτρες" και πως ο κων/νος και ο θεοδόσιος έκλεισαν τους ναούς των ειδωλολατρών....
Εμετικά βιβλία…
 
 
Ναι είμαστε μειοψηφία αφού υπέστημεν βάναυση εθνοκτονία που κράτησε αιώνες και συνεχίζεται και σήμερα, όμως έχουμε κάθε δικαίωμα να υπάρχουμε στην χώρα που μας γέννησε..., την θρησκεία μας, τον πολιτισμό μας, και εμάς τους ίδιους!
Ο Ελληνισμός δεν πέθανε ποτέ, είμαστε οι συνεχιστές των αρχαίων μας προγόνων, στο αίμα, στη γλώσσα, και στα (θρησκευτικά) Ήθη! Και όσους δυσαρεστεί αυτή η αλήθεια;...... Καλώς τους δυσαρεστεί!
 
 
 
 Βανδάλισαν τον βωμό που είχαν στήσει.