θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Tuesday, December 18, 2018

Η 22 Δεκεμβρίου είναι η μέρα του Χειμερινού Ηλιοστασίου..

 
 
Η 22 Δεκεμβρίου είναι η μέρα του Χειμερινού Ηλιοστασίου, που ήταν ανέκαθεν μεγάλη γιορτή για την ανθρωπότητα, γιατί ο Ήλιος σταματάει τώρα την φαινομενικά πτωτική του κίνηση στον Νότο και αρχίζει σταδιακά να ξανα-ανεβαίνει για να μας φωτήσει και να μας ζεστάνει. Η  ζέστη, θα αργήσει μερικούς μήνες, αλλά η παύση της καθοδικής πορείας, ήταν η ελπίδα για την προσδοκώμενη αλλαγή και γέμιζε χαρά όλους στο Βόρειο Ημισφαίριο. Φυσικά οι χριστιανοί σαν καλοί υποκριτές, έβαλαν εκεί την Γέννηση, όχι για άλλο λόγο, αλλά για να καπελώσουν την γιορτή και να την οικειοποιηθούν, διαστρεβλώνοντας τελείως την σηματοδοσία της.
 
Όλες οι  θρησκείες, δανείστηκαν, οικειοποιήθηκαν, αφομοίωσαν, αντέγραψαν κτλ, στοιχεία και δοξασίες από άλλες θρησκείες, άλλα δόγματα, άλλα πιστεύω.
Αυτό που με βγάζει απ' τα ρούχα μου, είναι πως ο χριστιανισμός διεκδικεί την πατέντα και την αυθεντικότητα και μάλιστα με μια ξεροκέφαλη επιμονή, η οποία μάλιστα βρίσκει (δυστυχώς) τρομερή ανταπόκριση στους πιστούς.
Εφευρίσκουν τις πιο απίθανες, παιδαριώδεις, ηλίθιες ερμηνείες, προκειμένου να δώσουν μια εξήγηση σε όλα αυτά, και το πιο τρελό είναι πως οι πιστοί τις αποδέχονται, γιατί είναι μάλλον ένας τρόπος να καλμάρουν την ανησυχία τους, τη φοβία τους για ένα μέλλον όπου ο ''Χριστός'', δεν είναι ένας αυθεντικός ήρωας που βγαίνει πάντα νικητής και τροπαιούχος, αλλά άλλη μια ανθρώπινη φαντασίωση, όπως τόσες και τόσες άλλες, που μιμήθηκε (ή μιμήθηκαν άλλοι, για λογαριασμό του).
Όσο για το χειμερινό ηλιοστάσιο, υπάρχει καλύτερη ημερομηνία για τα γενέθλια ενός θεού, απο τη μέρα που και αστρονομικά, ''γεννιέται'' το ηλιακό φώς;.... (το οποίο μπορεί να ερμηνευτεί, και μεταφορικά).
Καλή Χρονιά!