θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Tuesday, October 09, 2018

Το ΒΥΖΑΝΤΙΟ είναι το ΚΡΑΤΟΣ - ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

 
 
Το ΒΥΖΑΝΤΙΟ είναι το ΚΡΑΤΟΣ - ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
 
 Σε αυτό η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ασκεί πλήρη ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΔΕΣΠΟΤΕΙΑ. Όταν λέμε ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ δέν Εννοούμε Κάποια Συμπαγή πληθυσμιακή ομάδα, αλλά τα ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ του υπό την ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ Ιδεολογική ΔΕΣΠΟΤΕΙΑ Κράτους, αυτοί που δρούν είτε ως Κληρικοί, είτε ως Δημόσιοι λειτουργοί, είτε ως Στρατιωτικοί. Το  όνομα του ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ   ήταν Δημιούργημα τών Δυτικών οι οποίοι θέλησαν αυτό το Όνομα διότι δεν ήθελαν να ΣΥΝΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ με τους "ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ" ουδέποτε οι ιδιοι οι "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ" δεν ονόμασαν τον εαυτό τους ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ.  ΥΣΤΕΡΙΚΗ ΡΩΜΑ'Ι'ΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ είναι το Σωστό Όνομα. Δεν μπορείς να μιλάς γιά ΕΘΝΙΚΗ ταυτότητα και Εθνική συνείδηση σε μία Εποχή (Αυτοκρατοριών) πού κανένας δεν είχε τέτοια συνείδηση αλλά έδιναν σημασία στήν ΘΡΗΣΚΕΙΑ τού αλλου. ΕΛΛΗΝ γιά τους ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ σήμαινε ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ (Steven Runciman "Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ). Άλλο ένα στοιχείο που καταδεικνύει τήν ΘΕΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ατμόσφαιρα της Εποχής. Η Ελληνική γλώσσα έγινε Επίσημη 300 χρόνια μετά τήν ίδρυση της Πόλης από τον ΗΡΑΚΛΕΙΟ καί αυτό για καθαρά λόγους επικοινωνίας, αλλά εξυπηρετούσε τους δημόσιους λειτουργούς προς συνεννόηση με τους Πολίτες της Αυτοκρατορίας, γιατί το είχαν Ανάγκη. Διαφορετικά με τήν ΓΛΩΣΣΑ του "ΣΩΤΗΡΟΣ" Τα ΑΡΑΜΑ'Ι'ΚΑ δέν θα τους πήγαιναν πουθενά. Η ΡΩΜΑ'Ι'ΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ δέν ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, αν και είχε επηρεαστεί από τους Έλληνες. Ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό καθώς οι ΡΩΜΑΙΟΙ είχαν ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ έτσι και η Παιδεία τους πρός τα εκεί έκλεινε. ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ και ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΠΑΡΧΙΑ όπως ήταν οι άλλες 64 Επαρχίες της Αυτοκρατορίας η οποία μετρούσε 912 πόλεις που ήταν ΕΔΡΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ.
Η ΕΠΑΡΧΙΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ περιελάμβανε τόν χώρο της ΣΤΕΡΕΑΣ και ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ(Βλ.ΙΕΡΟΚΛΗΣ (6ος αιώνας) ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΓΡΑΦΟΣ του ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ, ΕΡΓΟ "ΣΥΝΕΚΔΗΜΟΣ"].
 Μετά την Ανοδο τών ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ κατά τόν 10ο αιώνα και τήν Φανερή ΕΧΘΡΑ Μεταξύ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ και ΕΛΛΗΝΩΝ, αυτή με Απόφαση του ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΜΝΗΝΟΥ ΚΗΡΥΣΣΕΙ τούς ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΣ και Ακολουθεί την ΔΑΠΑΝΗΡΗ ΛΥΣΗ του ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ (Καταλανοί, Φράγκοι, Ιταλοί). Οι ΕΛΛΗΝΕΣ πηγαιναν στήν Ιταλία να εργασθούν σαν "κοντοτιέροι" «Δυστυχώς ΠΑΡΩΞΥΝΘΗ επί τοσούτον το μεταξύ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ και ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΣΟΣ, ώστε οι ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΙ κατεδικάσθησαν εις τήν ΑΤΙΜΟΤΑΤΗΝ ΠΟΙΝΗΝ του ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥ (Κ.ΣΑΘΑΣ "ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ"). Αυτό τό ΜΙΣΟΣ κατά τών ΕΛΛΗΝΩΝ ρίχνει τήν ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ στήν ΑΓΚΑΛΙΑ των ΤΟΥΡΚΩΝ. Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΡΗΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ προήλθε το ετος (1365 μ.χ) 88 χρόνια πριν την ΑΛΩΣΗ του 1453. Αφορμή ήταν η ΣΦΑΓΗ άνω των 300 Εθελοντών πελοποννησίων Στρατιωτών Επί ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ, από τον ΒΙΘΥΝΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ του ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΑΠΟΚΑΥΚΟ.
Το ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΛΗΘΟΣ, αφού πρώτα τους ΑΦΟΡΙΣΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, Μέσα στόν ΝΑΟ τής ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΤΙΟΥ (Κ.ΣΑΘΑΣ"ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ") Ο ΠΡΩΤΟΒΕΣΤΙΑΡΙΟΣ Γ.ΦΡΑΤΖΗΣ (ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ) Μοναδικός αυτόπτης Μάρτυρας της Κατάληψης της Πόλης το 1453, αναφέρει 4.773 χιλ. άνδρες ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ Υπερασπιστές τών Τοιχών της ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ, τήν Στιγμή που ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ...ΛΟΥΦΑΖΑΝ...Στά Εκατοντάδες ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ.
ΤΑ ΑΛΛΑ Είναι ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!!
 
Βασίλης Πασχάλης, Σχόλια στο:
 
https://www.youtube.com/watch?v=jPVnHTpGTxw&feature=youtu.be