θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Wednesday, October 10, 2018

Βουλγάρα δημοσιογράφος βρέθηκε νεκρή. Γιατί άραγε;

 
 
Η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων καλεί τις βουλγαρικές αρχές να διεξαγάγουν αυστηρή και διεξοδική έρευνα σχετικά με τη δολοφονία της Victoria Marinova, παρουσιαστή και διοικητικού διευθυντή του τοπικού τηλεοπτικού καναλιού TVN. Η Μαρίνοβα, 30 ετών, βρέθηκε νεκρή χθες στη βουλγαρική πόλη της Ρούσα, 300 χλμ. (185 μίλια) βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της Σόφιας. Είχε βιαστεί, ξυλοκοπήθηκε και στραγγαλίστηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ που ανέφερε η βουλγαρική αστυνομία.
 
The Committee to Protect Journalists calls on the Bulgarian authorities to conduct a rigorous, thorough investigation into the killing of Victoria Marinova, presenter and administrative director for local television channel TVN. Marinova, 30, was found dead yesterday in the Bulgarian town of Ruse, 300 km (185 miles) northeast of the capital Sofia; she had been raped, beaten, and strangled, according to media reports that cited Bulgarian Police.
 
"Η CPJ είναι συγκλονισμένη από τη βάρβαρη δολοφονία της δημοσιογράφου Victoria Marinova", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Tom Gibson στις Βρυξέλλες. "Οι βουλγαρικές αρχές πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια και πόρους για να διεξάγουν εξαντλητική έρευνα και να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης τους υπεύθυνους".
Δεν ήταν σαφές εάν η δολοφονία συνδέθηκε με τις δημοσιογραφικές δραστηριότητες της Marinova, ανέφερε η Balkan Insight.
Το γραφείο εισαγγελίας της Ρούσε και η τοπική αστυνομία δήλωσαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι θα εξετάσουν «όλες τις εκδοχές» της δολοφονίας, σύμφωνα με το Balkan Insight.
Η τελευταία εκπομπή της Marinova ήταν μια συνέντευξη με τον Ρουμάνο δημοσιογράφο Attila Biro από τον ερευνητικό ιστότοπο Rise Project και τον Βούλγαρο ομόλογό του Dimitar Stoyanov από το δικτυακό τόπο ερευνών Bivol, οι οποίοι εξέταζαν ισχυρισμούς περί απάτης που αφορούσαν κοινοτικά κονδύλια για την πλατφόρμα διεπιστημονικής έρευνας, και το Σχέδιο Αναφοράς Διαφθοράς (OCCRP), ανέφερε η Βουλγαρική περιοχή ειδήσεων Terminal 3.
Οι δύο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν από τη βουλγαρική αστυνομία το Σεπτέμβριο, ανέφερε η CPJ.
Σύμφωνα με την έρευνα του CPJ, δύο ερευνητές δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν στην ΕΕ κατά το παρελθόν έτος σε σχέση με το έργο τους. Ο Σλοβάκος ερευνητής δημοσιογράφος Ján Kuciak πυροβολήθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 στη Σλοβακία και ο σημαντικότερος δημοσιογράφος της Μάλτας και blogger, ο Daphne Caruana Galizia σκοτώθηκε τον Οκτώβριο του 2017 όταν το αυτοκίνητο που οδήγησε εξερράγη κοντά στο σπίτι του στη βόρεια Μάλτα.