θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Tuesday, September 04, 2018

Παύει να υφίσταται ο Χριστιανισμός αν εξαφανίσεις τον Σατανά.

 
 
Christ's temptation (Monreale)
 
Αν εξαφανίσεις τον Σατανά ή Διάβολο ή Βεελζεβούλη ή όπως αλλιώς και να ονομάσεις το κακοποιό πνεύμα από την χριστιανική θεώρηση, αυτομάτως παύει να υφίσταται ο Χριστιανισμός. Όλο γι' αυτό ομιλούν οι κατηχητές και παπάδες.
Και είναι απορίας άξιον ότι αυτό ακριβώς γίνεται στο "Σύμβολο της Πίστεως".
Πουθενά δεν αναφέρεται το κακοποιόν πνεύμα που μάχεται με τον τριαδικό Θεό. Ούτε κάν σαν καθήκον των Χριστιανών για αντίσταση έναντι αυτού.
Ίσως να οφείλεται σε παραδρομή των συντακτών, ίσως να οφείλεται σε μελετημένη και προσεκτική αποφυγή, προκειμένου να μή αυτοαναιρεθεί η χριστιανική θρησκεία.
Το πρώτο άρθρο είναι γνωστό. "Πιστεύω εἰς ἕνα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητὴν οὐρανοῦ καὶ γῆς, ὁρατῶν τε πάντων καὶ ἀοράτων"
Εκείνο που δεν είναι γνωστό ευρέως είναι οτι ο Διάβολος ως αόρατον πνεύμα (καθώς και όλα τα λοιπά αγγελικά πλάσματα) είναι κτιστά δημιουργήματα αυτού του Θεού, αφού ποιήθηκαν και δεν γεννήθηκαν. (Εκτός αν προϋπήρχαν, οπότε είναι εξίσου προβληματικό και απορριπτέο)
Ο γεννηθείς και ου ποιηθείς λοιπόν υιός του Θεού, σώζει μόνον ανθρώπους, όχι αόρατα πνεύματα, τουτέστιν το Σύμβολο καταφάσκει στην αιωνιότητα του κακοποιού πνεύματος.
Αναιρεί επίσης την παντοδυναμία του Θεού, αφού επιτρέπει να τον μάχεται, με θύματα τους ανθρώπους, που υποτίθεται οτι ήρθε να σώσει. Αυτό το βρίσκω συνεπές και με την ιστορική πορεία του Χριστιανισμού, που διατείνεται οτι έσωσε τον Ελληνικό Πολιτισμό, αφού τον καταδίωξε ως ειδωλολατρικό.
Προτιμώ πάντως την γιαγιά της Κοκκινοσκουφίτσας που την έφαγε εκείνος ο λύκος που μίλαγε με ανθρώπινη λαλίτσα και την έβγαλε σώα και υγιή ο κυνηγός που σκότωσε αυτόν τον κακό λύκο.

Σχόλια στο Πάρε - Δώσε