θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, June 16, 2018

Π. Μαρίνης: ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΣΩΣΤΩΝ ΤΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ

 
 
 
ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΣΩΣΤΩΝ ΤΕΛΕΤΩΝ
 ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ
(ώσπου να το εμπεδώσωμε)
------
Εχομε σχηματίσει την ΛΑΘΟΣ αντίληψι ότι Θεία λατρεία σημαίνει τελετές, εορτές, χλαμύδες, ύμνους! Μέγα ΛΑΘΟΣ!
Λατρεύω σημαινει υπηρετώ, δουλεύω για κάποιον. Λατρεύς = ο ημερομίσθιος εργάτης! Θεία λατρεία σημαίνει ότι υπηρετώ την θρησκεία, δουλεύω γιά την θρησκεία!
Η δοξολογία προς τους Θεούς, η εορτή, η εορταστική ατμόσφαιρα είναι καλή, κυρίως διά το ιδικόν μας καλώς έχειν, μας φτιάχνει την διάθεσι και την ψυχή! Η αναπομπή ύμνων έχει το νόημα της παρακλήσεως υπέρ του προσωπικού μας καλώς έχειν. Μην λησμονείτε ότι κάθε ΟΡΦΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ είναι και μία αίτησις, ζητούμε κάτι: π.χ. "Δίδου δ' υγείαν αμεμφή, ειρήνην τε θεάν και πλούτου δόξαν άμεμπτον"! Τούτο είναι θεμιτόν και εντός των ανθρωπίνων πλαισίων. Ομως, εως εκεί!

Η γνήσια Θεία λατρεία είναι άλλη! Είναι η υπηρεσία, η εργασία που παρέχω εγώ υπέρ της θρησκείας μου!

Αυτή η υπηρεσία έχει πολλές πλευρές. αλλά δύο είναι οι κύριες:

1. Εργάζομαι υπέρ των συνανθρώπων μου! Μεταδίδω την αλήθεια της θρησκείας σε άλλους, τους βγάζω από την πλάνη, τους προσηλυτίζω στην αλήθεια, τους σώζω από την τυραννία της αγνωσίας, τους κάμνω Έλληνες το θρήσκευμα.

2. Ακόμη πιό αποτελεσματικό: Εργάζομαι υπέρ της Συλλογικής οντότητος Ελληνική Πατρίδα! Αγωνίζομαι ο Ελληνισμός να αποκτήση την Ελληνική Κοσμοθέασι! Προσπαθώ πάση δυνάμει, η Ελλάς, το Κράτος των Ελλήνων δηλαδή, να γίνη και το Κράτος της Ελληνικής Κοσμοθεάσεως, να παύση να διοικείται με βάση τις αρχές της Νεωτερικότητος, του Φιλελευθερισμού ή του Μαρξισμού, αλλά να αποτελούν οδηγό του οι αρχές της Ελληνικής Θρησκείας!
ΕΔΩ ας τονίσωμε κατηγορηματικώς ότι η ελληνική μας Θρησκεία ΔΕΝ είναι θρησκεία ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ, δεν κερδίζεις με το κάθεσαι σε μοναστήρι ή στην έρημο! Πάνω από ενα επίπεδο εξελίσσεσαι ΜΟΝΟΝ με την κοινωνική υπηρεσία! Οίκοθεν νοείται ότι προϋποτίθεται η ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ της πίστεώς σου!

ΟΜΩΣ

 Ολα αυτά δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν, οπως έδειξε και η παρελθούσα 15ετία, εφόσον δεν ήμεθα Θρησκεία ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ μέσα στα νόμιμα πλαίσια της Πολιτείας!
Σε όσους ομιλείς έχουν την απορία, διατί δεν είσαι νόμιμος αλλά είσαι παρακατιανός, περιθωριακός! Προσπαθείς να εξηγήσης ότι σε κυνηγάει η Εκκλησία όμως αυτό αντιμετωπίζεται με δυσπιστία! Πρέπει συνεχώς να παλεύεις με την λάσπη, "ειδωλολάτρης", "γραφικός". Όταν άρχισα να μιλάω με δημοσιογράφους είχα να παλέψω και με το "σατανολάτρης"! Οι ανθρωποι μας φανταζονται ως περίεργους και περιθωριακούς και με το δίκιο τους κι έχω ζήσει την αντίδρασι των οικογενειών των φίλων μας!
Ασφαλώς δε, όταν είσαι διωκόμενος και υπό απειλήν δεν είναι δυνατόν να συζητήσης για να επιβάλλης τις απόψεις της Ελληνικής Θρησκείας στην Πολιτεία! Είδες γιατί το ΚΚΕ και το ΚΚΕ Εσωτερικού (νυν ΣΥΡΙΖΑ) παλεψε με νύχια και με δόντια να γίνη νόμιμο; Νάτο τώρα! Εγινε κυβέρνησι και επέβαλε τον Μαρξισμό ως την ιδεολογία του Κράτους!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΩΣ

 ΣΗΜΕΡΑ, ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, όποιος πιστεύει στην Ελληνική Θρησκεία και θέλει να δουλέψη γιά αυτήν και να λάβη πλουσίαν αντιμισθίαν εις τον Ουρανόν ένα έχει να πράξη: ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΝ ΜΑΣ!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΗ ΘΕΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ!!

Παναγιώτης Μαρίνης