θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, June 16, 2018

Παν. Μαρίνης: Η ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΙΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟΣ!

 
 

Η ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΙΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟΣ!
------
Στην Μετεμψύχωσιν πιστεύομε και εγώ και εσείς και εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι στην Δύσιν και όλοι οι λαοί της Ανατολής, οι Ινδοί, οι Θιβετανοί, οι Κινέζοι, οι Μογγόλοι, οι Ινδοκινέζοι, οι Ιάπωνες και άλλοι.
Όμως αν τους ερωτήσετε, τί είναι η Μετεμψύχωσις θα σάς απαντήσουν ότι είναι μία δοξασία περί του Επέκεινα!
Ασφαλώς, είναι και αυτό, όμως κυρίως είναι μία δοξασία ερμηνείας του ιδικού μας κόσμου, της πραγματικότητος που ζούμε, και προσανατολισμού προς τους ορθούς νόμους και θεσμούς της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής.
Στις ευρωπαϊκές κοινωνίες των τελευταίων 250 ετών, μπορείτε να πιστεύεται οτιδήποτε θέλετε, να είσθε οπαδός της Μετεμψυχώσεως ή Χριστιανός οπαδός του ενός βίου, όμως η ερμηνεία της ζωής μας, της ψυχολογίας μας και η έμπνευσις περί των αρίστων κοινωνικών θεσμών και περί του αρίστου πολιτεύματος, ακολουθεί πλήρως την δοξασίαν της Αθεΐας που μάς εδίδαξαν ο Ρουσσώ και ο Βολταίρος και κατόπιν ήλθε ως επιστέγασμα ο Μαρξιστικός Μύθος! Ο Χριστιανισμός φυτοζωεί χλευαζόμενος από τους μορφωμένους, Αθέους Μαρξιστές όλους και υποστηριζόμενος από το ένστικτον των ποπολάρων!
Εμείς που πιστεύομε στην Μετεμψύχωσιν και συγχρόνως και φυσικά ότι ο Κόσμος δεν είναι άσκοπον δημιούργημα της τυχαιότητος και του αυτοματισμού αλλά διαθέτει Σκοπόν, Λόγον και Πρόνοιαν, οφείλομε ασφαλώς να δώσωμε την ιδικήν μας ερμηνείαν στα πράγματα!
Μεγάλο το θέμα! Εδώ ας είπωμεν συνοπτικώς ολίγα, παραδειγματικώς!

Δείτε, την ψυχολογία των παιδιών και των ενηλίκων! Πασχίζουν οι ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι να εξηγήσουν τα φαινόμενα μέσα στον στενό κορσέ του ενός βίου, παραζαλίζονται, κατασκευάζουν θεωρίες, πύργους από παιγνιόχαρτα που θεωρούνται οικοδομήματα αξιοσέβαστα! Διά παράδειγμα, προσπαθούσε ο Φρόϋντ αντιμετωπίζοντας τον "μικρό Χάνς" που είχε φοβίαν των ίππων, προσπαθούσε, κάνοντας και παραπειστικές ερωτήσεις να αποδείξη ότι ο φόβος διά τα άλλογα ήτο μετάθεσις του φόβου διά τον πατέρα! Πόσον ευκολώτερα θα ερμηνεύετο η περίπωσις αν υποθέταμε ότι απλούστατα στον περασμένο του βίου ο "μικρός Χάνς" απεβίωσε όταν έπεσε επάνω του ένα αμάξι!

Οι ισοπεδωτικές σοσιαλιστικές θεωρίες της ισότητος προέρχονται ότι ένα βίο έχομε και είναι δίκαιο νάναι ίδιος γιά όλους, να μην στενοχωρείται ο βλάκας μαθητής όταν βραβεύεται ο έξυπνος και μελετηρός, όπως μάς είπαν οι δύο τελευταίοι υπουργοί Παιδείας, να μην έχει καλύτερες αμοιβές ο επιστήμων από τον εργάτη, όπως στην ΕΣΣΔ του Λένιν και να κάθονται όλοι σε λαϊκά παραπήγματα!
Αντιθέτως, οι πιστεύοντες στην Μετεμψύχωσιν βλέπουν την ανισότητα ως κάτι φυσικόν που τελικά φέρει την ισότητα! Υπάρχουν βίοι που ήμεθα υγιείς, άλλοι που είμεθα ασθενείς, βίοι που αποβιώνομε νέοι και βίοι που μακροημερεύομε, βίοι που έχομε οικονομική άνεσι κι άλλοι που μάς πετσοκόβει την σύνταξι ο κ. Τσακαλώτος, βίοι που έχομε δυνατότητες σπουδών, ταξιδιών και ελευθέρας σκέψεως και άλλοι που ζούμε σε καταπιεστικές κοινωνίες, όπως αυτές του Σιδηρού Παραπετάσματος, συντηρούντες απλώς με δυσχέρειαν την βιολογικήν μας υπόστασίν. Yπάρχουν βίοι που ο στρόβιλος του τυχαίου μάς ανεβάζει στα υψηλά δημόσια αξιώματα, γιά να δοκιμάσουμε εκεί τις δυνατότητές μας, και άλλοι που ήμαστε κοινοί εργαζόμενοι, βίοι που γεννιόμαστε στο παλάτι ενός άρχοντα, του Στάλιν, του Κρούτσεφ ή του Τσαουσέσκου, κι άλλοι που ήμαστε παιδιά της φτωχογειτονιάς! Στο τέλος όμως της σειράς των βίων θα επέλθη η πραγματική ισότης, η ισότης των αναμνήσεων, θα έχομε όλοι ζήσει σχεδόν τα ίδια πράγματα!
Διά τους πιστεύοντας στην Μετεμψύχωσιν ο κάθε βίος έχει έναν σκοπόν, είναι η πορεία της μαθητείας προς την Ανωτέραν συνείδησίν! Διά την ιδικήν μας Κοσμοθέασιν, η ζωή είναι μία δοκιμασία κι ένας θεατρικός ρόλος που ο καθείς ωφείλει να παίξη σωστά! Ο πλούτος κι η φτώχεια υπάρχουν μόνο στην σκηνογραφία της σκηνής και πουθενά αλλού, ζωγραφική στο χαρτόνι! Εσείς θα βγείτε να δοκιμασθείτε στον ρόλον μαχαραγιάς ή στον ρόλον τραπεζοϋπάλληλος ή στον ρόλον πλανόδιος οπωροπώλης και ο σκηνοθέτης σημειώνει την απόδοσί σας, όπως στο μάθημα οδηγήσεως σημειώνει ο δάσκαλος τις αντιδράσεις σας! Ο τρυφηλός βίος του μαχαραγιά ή του υπουργού είναι το σκηνικόν διά τον ρόλον και εδώ όπως στο θέατρον το ενδιαφέρον επικεντρούται στην απόδοσιν του ρόλου υπό του ηθοποιού, είναι αδιάφορον εάν ο ρόλος είναι "ο ταλαίπωρος βιοπαλαιστής" ή "ο πρωθυπουργός στου Μαξίμου", "η πλουσία κληρονόμος" ή "το κορίτσι της φτωχογειτονιάς"! Οι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν την Μετεμψύχωσιν κάμνουν ένα τραγικόν λάθος: Πιστεύουν ότι ζωή είναι η σκηνογραφία, το κοστούμι του ρόλου, τα αγαθά που αναφέρονται και συνδέονται συναισθηματικώς με αυτά!
Θα συνεχίσωμε……
 
Παν. Μαρίνης
 23 Μαΐου 2018