θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Thursday, June 21, 2018

Να εορτάσουμε όλοι μαζί τη Γέννηση της Θεάς Αφροδίτης (Αφροδίσια), και την Θερινή Τροπή του Τιτάνα Ήλιου.

 

 
ΟΦΙΩΝ - Ιεροπρακτικός Κύκλος
 
Ο Ιεροπρακτικός Κύκλος «ΟΦΙΩΝ» σας προσκαλεί να εορτάσουμε όλοι μαζί τη Γέννηση της Θεάς Αφροδίτης (Αφροδίσια), και την Θερινή Τροπή του Τιτάνα Ήλιου. Στην Μακεδονία, όπως πληροφορούμαστε κυρίως από ενεπίγραφες αναθηματικές στήλες καθώς επίσης και από άλλα ευρήματα που βρέθηκαν στο Μακεδονικό Βασίλειο, η Θεά Αφροδίτη τιμάται με πολλά Θεωνύμια, όπως «Ουρανία», «Πάνδημος», «Ευσχήμων», «Υπολυμπιδία»,... « Επιτραγία», «Ομονοία», «Παφία», «Επιτευξιδία», «Γοργιλλώ».
Σύμφωνα με την Ορφική θεολογική παράδοση, κατά τη Θερινή Τροπή, οι Ψυχές προς μετενσωμάτωση, κατέρχονται, μετά τον καθαρμό, στους Λειμώνες της Άνασσας του Κάτω Κόσμου, Θεάς Φερσεφόνης
 
ΔΥΩ ΔΕ ΤΕ ΟΙ ΘΥΡΑΙ ΕΙΣΙΝ, ΑΙ ΜΕΝ ΠΡΟΣ ΒΟΡΕΑΟ ΚΑΤΑΙΒΑΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣΙΝ, ΑΙ Δ’ ΑΥ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟΥ ΕΙΣΙ ΘΕΩΤΕΡΑΙ» Ομήρου Οδύσσεια, 13 - 14:9).
 
Έπειτα, οι Ψυχές φεύγουν από το άχραντο φως και εισέρχονται στο σώμα, στην υλική ζωή, το Κόσμο του γίγνεσθαι, ο οποίος γίνεται αιτία να λησμονούν τη Θεία καταγωγή τους. Αυτή η λήθη αντιπροσωπεύεται από το Σκοτάδι που αυξάνεται έναντι του Φωτός.
Η Εορτή θα τελεστεί την ημέρα Ηλίου, δεκάτη Ισταμένου Μακεδονικού Μηνός Πανήμου (24/6/2018) και ώρα 19:45, στην παραλία του Παλαιού Κάμπινγκ Επανομής. Ακολουθεί συμπόσιο στην παραλία, στο οποίο δύναται να συμμετέχει ο καθένας, προσκομίζοντας από μία προσφορά (γλυκίσματα, εδέσματα, οίνο, κτλ).
Είσαστε όλοι ευπρόσδεκτοι.