θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Monday, February 26, 2018

Ο δολοφόνος και εμπρηστής Πορφύριος Ἐπίσκοπος Γάζης εκοιμήθη ....οσιακά.

 


O Πορφύριος καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη από φτωχή και ελεεινή οικογένεια. Μετά τις ψευδο σπουδές του , κλείστηκε  στα περίφημα άνδρα του ανθελληνισμού, τα μοναστήρια της Αιγύπτου και εν συνεχεία στα Ιεροσόλυμα, όπου χειροτονήθηκε παπάς και τέλος επίσκοπος Γάζας. Από τη θέση αυτή αποδόθηκε σε αγώνα καταπολέμησης των Ελλήνων . Για να εγκληματήσει περαιτέρω, δεν δίστασε να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη και να ζητήσει την συνδρομή του ηλιθίου Αρκαδίου και Ευδοξίας. Εκεί συνάντησε και τον Γιοχανάν ψευδο-Χρυσόστομο, ο οποίος τον συνέστησε στους βασιλείς και στήριξε με θέρμη το αίτημα του. Παρά τις αρχικές του αντιδράσεις ο βασιλιάς επείσθη και χορήγησε στο Πορφύριο βασιλικό διάταγμα, με το οποίο θα επιτίθετο κατά των Ελλήνων και των λοιπών αιρετικών και με βασιλική χορηγία ανήγειρε εκκλησίες εκεί, όπου προηγουμένως βρισκόταν Ελληνικοί ναοί. Μετά από εικοσιτέσσερα χρόνια εγκληματικής δράσεως, εκοιμήθη .....οσιακά.
 
 Ὡς Πέτρου τοῦ Κορυφαίου τὸν ζῆλον, καὶ τὴν πίστιν θεηγόρε πλουτήσας, τῷ τμητικῷ, εὐσεβείας σου λόγῳ, τὸ κακουργὸν ἐθανάτωσας γύναιον , τοῦ Μάνεντος φθοροποιά, δολερῶς ὑποσπεῖρον διδάγματα ». 

Δεν αρκεί που την γυναίκα αυτή, την σκότωσε ο άγιος Πορφύριος, αλλά την βρίζουν κιόλας... αποκαλώντας την: «γύναιον» .
Tον δε ναόν του θεού των Eλλήνων του ονομαζομένου Mαρνά (Τον ξακουστό ναό του Διός στη Γάζα)...  κατέκαυσε με την φωτίαν, και έκτισεν αυτόν Eκκλησίαν κατά το σχήμα, οπού εδιώρισεν η βασίλισσα Eυδοξία ».
(Από το βιβλίο: Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου Συναξαριστής των δώδεκα μηνών του ενιαυτού. Τόμος Β´. Εκδόσεις Δόμος, 2005).
 
( Ο Συναξαριστής και μαθητής του Πορφυρίου, Μάρκος ο Διάκονος, γράφει ότι : Όταν ο άγιος Πορφύριος πυρπόλησε και κατέστρεψε το Μαρνείον .... χρησιμοποίησε τα μάρμαρα του Ελληνικού Ναού, για την πλακόστρωση του δρόμου.
 
Λέγοντας ο άγιος Πορφύριος ): «Για να πατούν όχι μόνον άνθρωποι, αλλά και γυναίκες και γουρούνια και άλλα ζώα» !!! (Βίος Πορφυρίου).