θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Wednesday, February 28, 2018

Αλήθεια, γιατί ένας χριστιανός αυτοαποκαλείται “θλιμμένος”;

 
 

Μάλλον γιατί αρχίζει και νιώθει τριγμούς στο κλαρί, πάνω στο οποίο έχει στρογγυλοκαθίσει. Ειδικά, αν βγάζει το παντεσπάνι του πουλώντας θεολογικά φούμαρα στο «ποίμνιο», είναι λογικό να τον (συν)θλίβει η ιδέα, πως κάποτε θα πρέπει να δουλέψει κιόλας, όπως δουλεύει όλος ο κόσμος.
To παίζει έτσι εφετζίδικα θλιμμένος επειδή είναι χριστιανός και στον χριστιανισμό επαινείται και εξαίρεται η δυστυχία, το πένθος, ο θάνατος και η θλίψη, διότι ως απόλυτα καταστροφική θρησκεία που είναι, τα θεωρεί ταπεινότητα και όχι αθλιότητα.
Έτσι ο θεατρίνος μας εδώ νομίζει ότι ταπεινώνεται μπροστά στην Τριάδα και συνεπώς εισπράττει ένσημα διά την βασιλείαν των ουρανών.
Η σωστή στάση είναι η επιδίωξη της γνώσεως, η νουνέχεια και η εξελικτική καλυτέρευση. Πόσο ξέρεις, πόσo μιλάς, πόσο σε παίρνει να δράσεις. Απλή φράση που είπε ο Λουκιανός ο Σαμοσατεύς
"Μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας"

Ο Χριστιανισμός ως θρησκεία που εκπήγασε από την έρημο της Υπεριορδανίας, όπως και το αδελφάκι της ο Μ. από την έρημο της Αραβίας, δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Μόνο την επιβολή της επίγειας δυστυχίας και του πένθους καταλαβαίνει για να κερδίσεις την μετά θάνατον ευτυχία. Καταστροφική θρησκεία σε όλο της το μεγαλείο.
 
«Αγία Γραφή»: Το μεγαλύτερο παραμύθι τού κόσμου - Η Βίβλος τού μίσους, τής κτηνωδίας και τής πλαστογραφίας