θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Wednesday, January 10, 2018

Οι άνδρες πρέπει να είναι ελεύθεροι να φλερτάρουν τις γυναίκες αν το θέλουν.

 

100 διάσημες Γαλλίδες στρέφονται ενάντια στο κίνημα #MeToo με μια ανοιχτή επιστολή
  
Μπορεί η καμπάνια #MeToo να έχει συγκεντρώσει χιλιάδες γυναίκες που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και να θεωρείται το σημαντικότερο και θετικότερο αποκύημα του σκανδάλου Weinstein, αλλά όπως φαίνεται δεν εκφράζει το σύνολο των γυναικών.
Περίπου 100 διάσημες Γαλλίδες, μεταξύ των οποίων ηθοποιοί, συγγραφείς και ακαδημαϊκοί υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Monde και η οποία κατακρίνει το "κυνήγι μαγισσών" που έχει ξεσπάσει μετά το σκάνδαλο.
Μεταξύ άλλων, η επιστολή υποστηρίζει τη σεξουαλική ελευθερία και τονίζει ότι οι άνδρες πρέπει να είναι ελεύθεροι να φλερτάρουν τις γυναίκες αν το θέλουν. Σημειώνει επίσης ότι "άνδρες έχουν τιμωρηθεί συγκεντρωτικά και πολλοί έχουν χάσει τη δουλειά τους, ενώ το μόνο που έκαναν ήταν να αγγίξουν το γόνατο μιας γυναίκας ή να προσπαθήσουν να τη φιλήσουν".
Η επιστολή χαρακτηρίζει την καμπάνια #MeToo αλλά και την αντίστοιχη γαλλική με τίτλο #BalanceTonPorc ως "πουριτανές" και συμπληρώνει "αυτό που ξεκίνησε ως κινητήριος δύναμη για τις γυναίκες ώστε να μιλούν ελεύθερα, έχει σήμερα εξελιχθεί στο ακριβώς αντίθετο - φοβίζοντας όσους δεν μιλούν "σωστά" για το ζήτημα και κατηγορώντας εκείνους που δεν συντάσσονται με το κίνημα ως συνεργούς και προδότες".
"Ως γυναίκες δεν αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας ως εκφραστές αυτού του φεμινισμού, ο οποίος εκτός από το να καταδικάζει την κατάχρηση της εξουσίας, προωθεί ένα μίσος προς τους άνδρες και τη σεξουαλικότητα εν γένει".