θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Thursday, August 03, 2017

ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗ

Η πνευματική κατοχή της χριστιανικής πίστης, που επέβαλαν  με την βία στον Έλληνα, τον μετέτρεψε από πολεμιστή σε προσκυνητή.
Ο Έλληνας που κάποτε κατάκτησε τον κόσμο με τον θάρρος  και τη δύναμή του, αυτός που γονάτισε τους πέρσες, αυτός που χθες ήταν κοσμοκράτορας – αυτός ο Έλληνας που έφτιαξε αποικίες στα πέρατα της γης, αυτός που με τις εφευρέσεις και τη γνώση του φώτισε όλη την οικουμένη, αυτός που έβαλε τα θεμέλια σε όλες τις σημερινές επιστήμες.
Αυτόν τον Έλληνα, στα χρόνια της βυζαντινής κατοχής (ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία), αρχικά του έκλεισαν τις φιλοσοφικές σχολές για να του μειώσουν τις γνώσεις, του απαγόρευσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το σήμα της φυλής, τον απέβαλαν από το στράτευμα (ξένοι μισθοφόροι)  και τον κατάντησαν αγροίκο.
Μετά τον έμαθαν να απομονώνεται στα μοναστήρια και με προσευχές τύπου υπερμάχω να υπερασπίζεται τα πάτρια και με προφητείες να ελπίζει για το μέλλον του.
Το βυζάντιο πέρασε αλλά οι συνήθειες έμειναν. Ο Έλληνας σήμερα περιμένει να σωθεί από προφητείες καλόγερων και μέχρι τότε …προσκυνά κάθε είδους λείψανα- γυαλιά, παντόφλες από την κίνα, κάστανα και ό,τι άλλο του σερβίρουν οι ποιμένες.