θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Monday, July 31, 2017

Να γιατί εμμένουμε στο ζήτημα της Ελληνικής θρησκείας.


Να γιατί εμμένουμε στο ζήτημα της Ελληνικής θρησκείας.

Η θρησκεία επηρεάζει την εξωτερική πολιτική. Άλλη εξωτερική πολιτική θα ακολουθούσε ένας Έλλην στο θρήσκευμα (αν ήμουν εγώ, θα προσέγγιζα την Ινδία), άλλη ένας μουσουλμάνος και άλλη ένας χριστιανός. Αυτό το είδαμε προσφάτως στην Μέση Ανατολή, όπου η αναρρίχηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητος στην Τουρκία και στην Αίγυπτο, άλλαξε τον γεωπολιτικό τους προσανατολισμό. Η βιαία αλλαγή κυβερνήσεως στο Ιράκ, έφερε θρησκευτική αλλαγή, τώρα κυριαρχούν οι σιίτες αντί των σουνιτών. Και αυτό έχει αλλάξει τον προσανατολισμό της χώρας, η οποία βλέπει πολύ φιλικά το Ιράν.

Η θρησκεία επηρεάζει την αντίληψη περί γάμου, περί φυλής και περί του δημογραφικού ζητήματος.  Άλλη άποψη θα έχει ένας χριστιανός για ζητήματα φυλής, γάμου, και μεταναστεύσεως και άλλη ένας Έλλην στο θρήσκευμα.

Η θρησκεία επηρεάζει την στρατιωτική άμυνα της χώρας. Άλλες στρατιωτικές συμμαχίες θα σύναπτε ένας μουσουλμάνος πρωθυπουργός της Ελλάδος, άλλες ένας χριστιανός, και άλλες ένας Έλλην στο θρήσκευμα, διότι θα είχαν διαφορετικές προτιμήσεις και διαφορετικούς στόχους.

Η θρησκεία καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την συγγραφή της επίσημης ιστορίας. Επειδή η Ελλάδα τελεί υπό χριστιανική κατοχή, το βυζάντιο δεν θεωρείται κατακτητής της Ελλάδος. Αν η Ελλάδα τελούσε υπό μουσουλμανική κατοχή, η οθωμανική αυτοκρατορία θα εθεωρείτο συνέχεια του Ελληνισμού και θα εορτάζαμε τους σουλτάνους ως σωτήρες του Ελληνισμού.

Η θρησκεία επηρεάζει την συμπεριφορά μας προς τα ζώα και την φύση. Άλλη συμπεριφορά έχει ένας Έλλην στο θρήσκευμα προς την φύση και τα ζώα και άλλη ένας μονοθεϊστής.

Η θρησκεία επηρεάζει τις αντιλήψεις μας για την γυναίκα. Άλλη στάση τηρεί ο μονοθεϊσμός προς τις γυναίκες και άλλη στάση τηρεί η Ελληνική Θρησκεία. Στην Ελληνική Θρησκεία οι γυναίκες κατέχουν δημόσιο αξίωμα Ιέρειας. Στον μονοθεϊσμό τέτοιο πράγμα είναι αδιανόητο.

Η θρησκεία επηρεάζει τους νόμους και τον ποινικό κώδικα. Στην Ελλάδα το σύνταγμα και το ποινικό δίκαιο εμπεριέχει πολλές διατάξεις υπέρ της Ορθοδοξίας και πολλές διατάξεις εις βάρος των άλλων θρησκειών. Σε πολλές ισλαμικές χώρες ισχύει η Σαρία. Άλλη ποινική και συνταγματική νομοθεσία θα ίσχυε στην Ελλάδα, αν επίσημη θρησκεία του κράτους ήταν η Ελληνική Θρησκεία.

Η θρησκεία καθορίζει την αντίληψή μας περί Προγόνων και Απογόνων. Οι χριστιανοί θεωρούν προγόνους τον Αβραάμ και την Σάρα. Οι Έλληνες τον Δευκαλίωνα και την Πύρρα.

Η θρησκεία επηρεάζει την αντίληψή μας περί Πατρίδος. Οι εβραίοι, οι χριστιανοί, και μουσουλμάνοι θεωρούν ιερό και θεοβάδιστο τόπο την Ιερουσαλήμ. Οι Έλληνες θεωρούν ιερό και θεοβάδιστο τόπο τους Δελφούς, την Δήλο, τον Όλυμπο, την Δωδώνη.

Η θρησκεία επηρεάζει την αντίληψή μας περί έθνους. Μουσουλμάνοι και χριστιανοί, μιλάνε για μουσουλμανικό έθνος (Ummah) και χριστιανικό έθνος, εννοώντας υπερεθνικές πολυφυλετικές κρατικές υποδομές. Οι Έλληνες μιλάνε για εθνοφυλετικό κράτος.

Η θρησκεία επηρεάζει την τέχνη και την αισθητική. Άλλη αντίληψη περί τέχνης έχουν οι μονοθεϊστές και άλλη αντίληψη οι Έλληνες. Αυτό φαίνεται στην μουσική, στον χορό, στην ζωγραφική, στην γλυπτική (σε μεγάλο βαθμό απαγορεύεται η απεικόνιση θείων στον μονοθεϊσμό), στο θέατρο, στην αγγειοπλαστική, στην ενδυμασία, κλπ.

Η θρησκεία επηρεάζει την ιατρική και τις επιστήμες. Η Ελληνική φυσική ιατρική δεν έχει σχέση με την αντίληψη των μονοθεϊστών περί σώματος και υγείας. Επιπλέον τα μαθηματικά και οι επιστήμες είχαν απαγορευθεί επί αιώνες από τους μονοθεϊστές.

Η θρησκεία επηρεάζει τον αθλητισμό. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες απαγορευμένοι επί αιώνες από τον χριστιανισμό, αποτελούσαν κορυφαίο θρησκευτικό γεγονός για τους Αρχαίους Έλληνες.

Η θρησκεία επηρεάζει την φιλοσοφία. Ουδεμία σχέση υφίσταται μεταξύ του χριστιανού απολογητού Τερτυλλιανού, του Ίωνος φιλοσόφου Αναξαγόρου, του Εμπεδοκλέους, του Πυθαγόρου.

Η θρησκεία επηρεάζει την ηθική. Άλλο αξιακό κώδικα έχει ο χριστιανός, άλλο ο εβραίος, άλλο ο μουσουλμάνος, άλλο ο Έλλην. Οι αντιλήψεις περί θανάτου, περί αρετής, περί κακίας, περί φιλίας, περί εγκλήματος, περί ευδαιμονίας, περί ψυχής, απέχουν παρασάγγας εξ αιτίας των διαφορετικών θρησκευτικών αντιλήψεων.

Η θρησκεία επηρεάζει την πολιτειολογία. Ο μονοθεϊσμός δημιούργησε τις ελέω θεού τυραννίες, υποστηρίζων ότι ο μονάρχης είναι εκπρόσωπος του θεού επί της γής.

Η θρησκεία επηρεάζει την γνωσιολογία. Το πώς αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα, το πώς ερμηνεύουμε, το πώς φιλτράρουμε και πώς εξωτερικεύουμε πληροφορίες, επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό από την θρησκεία. Ένας μονοθεϊστής ισχυρίζεται ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε εκ του μηδενός από έναν εξωκοσμικό θεό, ότι υπάρχει ανάσταση εκ νεκρών, ότι υπάρχει σατανάς και κόλαση.

Εν κατακλείδι για να χαρακτηριστεί ένα σύστημα πεποιθήσεων ως θρησκεία απαιτείται να αποσαφηνίζει την φύσιν του Όντος - Θεών, να έχει εξήγηση για την δημιουργία του Κόσμου, να έχει σύστημα ηθικών αξιών, να έχει τελετουργικά, να εντοπίζει την πηγή της γνώσεως, και τον τελικό σκοπό της ζωής. Δηλαδή απαιτείται θεογονία, κοσμολογία, ηθική, τελετουργικό, επιστημολογία, τελολογία.

Καλά θα κάνουν όσοι αγνοούν στοιχειώδη θρησκευτικά ζητήματα να μην συμπεριφέρονται όπως οι άθεοι υλιστές οι οποίοι ζούν μόνον για το παρόν.

Η Ελληνική Θρησκεία προάγει μια εντελώς διαφορετική κοσμοαντίληψη απ’ αυτήν των αβρααμικών μονοθεϊστικών αιρέσεων.

Η φράση «Ιφικράτη γιατί ασχολείσαι τόσο πολύ με την θρησκεία; έχουμε σοβαρά προβλήματα να επιλύσουμε», ισοδυναμεί με το «είμαστε παντελώς άσχετοι με τον Ελληνισμό και την Ελληνική Κοσμοαντίληψη, και δεν μας ενδιαφέρει να μάθουμε τίποτε για τους Προγόνους μας».