θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, May 27, 2017

Μπαγκλαντές: Το άγαλμα της ελληνικής θεάς (της δικαιοσύνης) καταστρέφεται μετά από ισλαμική διαδήλωσηΜπαγκλαντές: Το άγαλμα της ελληνικής θεάς
(της δικαιοσύνης) καταστρέφεται μετά από ισλαμική διαδήλωση.

 Εργαζόμενοι στο Μπαγκλαντές καταγγέλλουν ότι έχουν καταστρέψει το άγαλμα ελληνικής θεάς (της δικαιοσύνης) στο σύμπλεγμα του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας μετά από έντονη κατακραυγή από τους μουσουλμάνους.Σύμφωνα με το BBC, οι μουσουλμάνοι απαίτησαν ότι το άγαλμα της Θέμιδος - η θεά της δικαιοσύνης - θα έχει καταστραφεί μέχρι την Παρασκευή, λέγοντας ότι «βλάπτει τα θρησκευτικά αισθήματα των Μουσουλμάνων».Μετά από μαζικές διαμαρτυρίες κατά τις οποίες οι διαδηλωτές φώναζαν όπως «παρακαλώ σβήστε την πυώδη πυρκαγιά στις καρδιές των μουσουλμάνων αλλιώς η φωτιά θα σας καταβάλλει σύντομα», ο πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές Σέιχ Χασίνα συμφώνησε να απομακρύνει το ηλικίας έξι μηνών άγαλμα .

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι άρχισαν να εργάζονται χθες για την διάλυση του.


Σύμφωνα με πληροφορίες, πολίτες  διαμαρτυρήθηκαν για την απομάκρυνση του αγάλματος πίσω από τις πύλες του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
(Εικόνα μέσω του BBC / Farhana Parvin)


Σύμφωνα με τους The New York Times, "η απόφαση [να αφαιρεθεί το άγαλμα] είναι μια σημαντική νίκη για την Hefazat [ισλαμική αίρεση], η οποία έχει πει ότι ελπίζει να καταργήσει τελικά όλες τις δημόσιες τέχνες που απεικονίζουν ανθρώπους ή ζώα στο Μπαγκλαντές.
Η οργάνωση έχει επίσης ζητήσει να σταματήσουν τα σχολεία τέχνης που διδάσκουν τη ζωγραφική στα δημόσια σχολεία ».


 Ο Mrinal Haque, κατασκευάζει το γλυπτό του IMLD
 
Ο γλύπτης κ. Mrinal Haque, θεωρεί την απόφαση ως μια μεγάλη απώλεια."Αυτό είναι ένα ανησυχητικό μήνυμα για τη χώρα μας", δήλωσε ο Haque σύμφωνα με τους The New York Times, προσθέτοντας ότι ήταν μια «ήττα για τους Κοσμικούς πολίτες της χώρας».

"Όλοι πρέπει να αντισταθούμε σε αυτό το φονταμενταλιστικό κίνημα."


Ενδιαφέρον είναι ότι, παρά σχεδόν κάθε αναφορά που καλύπτει την ιστορία που περιγράφει το άγαλμα του Haque ως τέτοιο, ο γλύπτης, σύμφωνα με τους New York Times, αρνείται την ομοιότητά του με την Θέμιδα.


ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ.

Δείτε τους θυμωμένους μουσουλμάνους που διαμαρτύρονται για το άγαλμα παρακάτω.

 
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Dhaka Tribune, αυτή η σύγκρουση για το άγαλμα της Θέμιδος είναι μόνο ένα παράδειγμα της συνεχιζόμενης αναταραχής μεταξύ των μουσουλμάνων του Μπαγκλαντές και των κοσμικών πολιτών ."Το συντηρητικό Μπανγκλαντές έχει δει την αυξανόμενη ένταση μεταξύ των σκληροπυρηνικών και των κοσμικών τα τελευταία χρόνια", δηλώνεται  "Μια σειρά από δολοφονίες αθεϊστών bloggers, θρησκευτικών μειονοτήτων και αλλοδαπών σε συνδυασμό με μια σειρά αλλαγών στα σχολικά εγχειρίδια, τα οποία είναι συντριπτικά κοσμικά, για να αντανακλούν τις μουσουλμανικές παραδόσεις".


Πηγές: The Dhaka Tribune, Νιου Γιορκ Τάϊμς,  BBC


https://milo.yiannopoulos.net/2017/05/greek-statue-islamic-outcry/