θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, June 25, 2016

Οι Τούρκοι έριξαν πετρέλαιο και έβαλαν φωτιά στους ανθρώπους, στην μαούνα-κρεματόριο. The Turks threw petrol and set fire to people, the barge-crematorium.

 
Οι Τούρκοι έριξαν πετρέλαιο και έβαλαν φωτιά στους ανθρώπους, στην μαούνα-κρεματόριο.

The Turks threw petrol and set fire to people, the barge-crematorium.

Άλλο ένα περιστατικό που μου αφηγήθηκαν πολλοί Αμερικανοί και Σμυρνιοί ήταν το ολοκαύτωμα των άτυχων προσφύγων που είχαν αναζητήσει καταφύγιο σε μια μαούνα. Πολλοί άντρες είχαν πάρει τις γυναίκες και τα παιδιά τους και είχαν στριμωχτεί στην εγκαταλειμμένη μαούνα, ελπίζοντας προφανώς στο ότι κάποιο πολεμικό καράβι θα τους...
λυπόταν και θα τους ρυμουλκούσε στα ανοιχτά για να σωθούν. Οι Τούρκοι όμως έριξαν πετρέλαιο επάνω στο σκαρί και στους ανθρώπους και έβαλαν φωτιά. Οι τραγικοί πρόσφυγες κάηκαν ζωντανοί. Αυτή την ιστορία τη διασταύρωσα και από την Emilly McCallam, διευθύντρια του Διακολεγιακού Ινστιτούτου της Σμύρνης. Η McCallam έφτασε στην κακότυχη πόλη το πρωινό της 14ης Σεπτεμβρίου, ενώ η πυρκαγιά εξακολουθούσε να μαίνεται. Είδε μερικά απανθρακωμένα πτώματα να επιπλέουν στο λιμάνι και αναρωτήθηκε πώς κάηκαν οι άνθρωποι μες στη θάλασσα. Της εξήγησαν ότι επρόκειτο για τους δυστυχισμένους πρόσφυγες που βρήκαν φρικτό θάνατο στη μαούνα-κρεματόριο.
G. Horton – Αναφορικά με την Τουρκία (Η κατάρα της Ασίας).